![]() |
Pot sa te intreb si eu ceva?
Tu crezi ca e bine sa ramai pe forum? Si acum sa te ajut in formularea raspunsului. Ai spus ca ai vrut sa vezi cum sunt forumistii ortodocsii. Din punctul tau de vedere cei care posteaza pe forum sunt un esantion reprezentativ si copia fidela a masei de ortodocsi (eu asa am inteles; poate ma insel). Din punctul tau de vedere acestia sunt naivi, neinstruiti, neconectati la realitatea inconjuratoare, indoctrinati, obtuzi, nedeschisi la receptarea de idei noi. Deci practic, daca scopul tau era de a-ti forma o parere, l-ai atins. E evident ca tu ai niste idei si niste convingeri si ca nu esti in cautarea unor raspunsuri. Este evident tine ca nu vei reusi sa ii convingi sa iti imbratiseze convingerile pe cei de pe forumul acesta si ca nici tu nu esti interesat sa inveti ceva de la ei. Deci... concluzia... care este obiectivul tau pe forum in acest moment? Si mai am o intrebare daca nu te superi: Tu sustii ca majoritatea sau toti credinciosii sunt naivii pentru ca ei cred in ceva care nu poate fi verificat. Ok. In primul rand tocmai asta presupune credinta, sa nu poti verifica. Sau nu acum. Oricum, tinand cont ca scopul omului, dpdv crestin, este mantuirea, e normal sa nu poti "verifica" ceea ce crezi pentru ca in caz contrar, daca Dumnezeu si-ar arata maretia, omul nu ar mai avea nici un rol si nici un merit in dobandirea mantuirii. Si acum intrebarea: Cum e un om care, nu ca ar crede ceva ce nu poate fi verificat, dar ceva ce logica si cunostintele "credintei" pe care "propovaduieste" (asta e si stiinta, pentru ca la ea ma refer, o altfel de credinta), contrazic total ideea fundamentala? Si sa explic. Teoria relativitatii sustine constanta energiei, fie ca este in forma pura, fie sub forma materiala cu masa proprie. Cum putea aparea din nimic ceva, cand energia e constanta? Universul are energie constanta de la aparitie pe toata perioada sa de existenta. Deci cum a aparut? De unde? Si unde pentru ca nu exista nici spatiu? Stiu sunt intrbari retorice pentru ca nici un om de stiinta nu poate raspunde la ele. Si crede-ma sunt doar inceputul. Stiinta are multe "verigi" lipsa. |
Nu pot sa raspund doar "nu" pentru ca trebuie sa scriu 10 caractere.
Raspunsul meu e "nu". |
Citat:
Poate te.ai convins ca a fi credincios nu inseamna a avea idei invechite, a fi "mamaie" cum mi.ai spus tu. Aici vei gasi doar oameni deosebiti poate chiar mai "savanti" decat tine dar care se preocupa de sufletele lor, care vor sa ajute prin putinele si umilele rugaciuni pe cei de langa ei. M.as bucura sa aud ca si tu ai mai trecut pe la biserica sau macar ca ai spus o rugaciune in gand seara inainte de culcare. Nimeni nu te uraste aici. Vrem si ai dreptul la mantuire dar daca tu nu vrei... Nimeni nu te poate ajuta... |
personal, imi place prezenta ta pe forum.
|
Citat:
Eu nu sunt savant, nici pe departe, sunt o simpla persoana activa pe un forum, sau mai multe. Stiu eu cel putin doi de pe forumul asta, care se preocupa de sufletele lor, se si comporta ca adevarati crestini ce vor sa se considere. |
Citat:
Ai putea sa ajuti si tu folosing un program numit BOINC. Timpii morti ai computerului pot fi folositi altfel decat sa citesti topicurile mele neinteresante si oripilante, pentru tine. |
|
Pui poze cu tine ?
|
Tot aici ești?:37:
|
Citat:
Tin minte si acum ca am ramas ...paf! M-am zapacit si am inceput sa plang si am fugit la mama. Care nu mai stiu ce mi-a zis, cum m-a mangaiat, dar tepul infipt de unchiu, a ramas acolo multa vreme... Iar mai tarziu, printr-a saptea, la ora de matematica, a avut grija alt ganditor sa ne demonstreze cate ceva materialist-dialectic si asa am aflat ca religia e opiu pentru bobor, ca lumea vine din bang-bang si zbang, cum fac copiii de gradi cand se joaca de-a yankeii si pocnesc din pistoale pe dupa coltul casei, prin tufisuri... Si am pus-o de-un ateism pana dupa 30 de ani de m-am facut savant si mare om, da sanatos la cap n-am mai ramas, nu stiu cum se facu... Asa ca ai grija... Si acum te rog sa primesti un pont: tocmai pe principiul acela refuzat ajungem undeva si inca departe foarte!... Pe cuvint de baietel! In rest ne invirtim in cercurile desenate pe nisipul marii noastre de zadarnicii si vantul si sarea si crabii si calutii de mare ne papa bucurosi... Parol! Uite, cand vei avea vreme, ia si tu o carte de teologie in care se abordeaza problema asta ridicata aici. Vei afla acolo si Cine este Dumnezeu, ce insusiri putem afirma ca Il caracterizeza si multe altele. Poate vei intrezari un alt raspuns, cine stie... P.S. Daca vei citi cumva vreo carte numita Dogmatica, intr-adevar vei cunoaste ca dogmatica ingusteaza mintea omului, o leaga si o inchide ... pentru a o redeschide intr-un ocean de necuprins, unde numai cu ajutorul lui Dumnezeu, mai abitir decat pe marea lui Ulisse, vei inainta si vei gusta din bucurii nespuse... Ia aminte, poti sa te dezlegi de catarg, ca nu patesti nimic. Ingerii nu sunt totuna cu sirenele! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:24:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.