Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Impartasirea la Greco-Catolici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15377)

nutucutu 06.10.2012 20:01:53

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 474920)
N-ai făcut nicio rectificare, doar ai falsificat un citat. Colportajul de falsuri și ficțiuni apologetice este nelipsit în arsenalul propagandistic al holding-ului BRC.

Domnule, de multe ori m-am intrebat cum puteti sa fiti atat de sarcastic (cu accente de ura evidente) pe de o parte, iar pe de alta parte atat de amuzant si cu un simt al umorului asa ridicat si de buna calitate! Probabil nu e treaba mea.
Referitor la ce ati spus mai sus, imi cer inca o data scuze daca v-am ofensat. Pe de alta parte, a falsifica nu inseamna ceea ce am facut eu.

tabitha 06.10.2012 20:32:30

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 474935)
Si nu in ultimul rand: de unde ati scos-o ca romano-catolicii nu-i inghit pe greco catolici? Mi se pare ca faceti niste afirmatii ciudate, bazate pe ce?

M-am bazat pe ce zicea Mihnea Dragomir. Nu-i citiți postările, sau nu e demn de încredere ?!

Mihnea Dragomir 06.10.2012 22:36:43

Eu nu am spus că romano-catolicii nu-i înghit pe greco-catolici. Nu-mi amintesc nici măcar de un singur astfel de caz. În schimb, am întâlnit adesea romano-catolici care fac erori "de tip sophia", definind catolicismul nu în funcție de unirea cu urmașul lui Petru, ci în funcție de arhitectura bisericilor, de existența sau nu a orgii, a nevestei preotului, de caracterul fermentat sau nefermentat al materiei Prefacerii, de crucea cu trei degete sau cu cinci degete și de tot felul de alte chestii de te crucești.

tabitha 06.10.2012 22:47:33

Mihnea, vrei sa spui ca din postarile tale nu reiese ca greco-catolicii sunt marginalizati de romano-catolici? Sau chiar ignorati de catre acestia? Nu mai stiu exact unde ai scris... Greco-catolicii sunt un fel de struto-camila care n-are nici un sens. Dar in fine, e ciorba voastra si daca va place, asta e.

tabitha 06.10.2012 23:13:07

Apropo de unirea cu urmasul lui Petru.... n-are nici o importanta unirea asta. Petru a fost considerat intaiul intre apostoli, la vremea aceea, doar pentru ca era cel mai in varsta dintre ei. Nu cred ca vreodata i-a dat prin cap sa se revendice buricul lumii crestine.

catalin2 08.10.2012 01:07:43

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 474924)
Dna Nutucutu : Nu mai FALSIFICAȚI citate !! Ar trebui sa-i cereti scuze lui Cătălin și nouă tuturor. Ce mai manevre, ca să nu zic lipsă de obraz si de maniere !

De fapt Erethorn mai facea asta, nu ma deranjeaza asa tare, e ceva mai mult pueril.

catalin2 08.10.2012 01:08:25

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 474963)
Apropo de unirea cu urmasul lui Petru.... n-are nici o importanta unirea asta. Petru a fost considerat intaiul intre apostoli, la vremea aceea, doar pentru ca era cel mai in varsta dintre ei. Nu cred ca vreodata i-a dat prin cap sa se revendice buricul lumii crestine.

Noi am ales sa fim uniti cu Hristos in 1054, catolicii cu Papa.

MihaiG 08.10.2012 13:18:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475151)
Noi am ales sa fim uniti cu Hristos in 1054, catolicii cu Papa.

Exact așa spun și protestanții: ei au ales să fie uniți cu Hristos și nu mai au trebuință de ierarhii lumești.

Noi știm ce ne-a învățat Hristos: pentru a fi unit cu El, trebuie să fi unit cu Biserica Lui, iar în fruntea ierarhiei lumești a acestei Biserici se află urmașul aceluia căruia El i-a spus: "Paște oile Mele". Ergo, a nu fi unit cu Papa înseamnă a nu fi unit cu Biserica Lui și deci, nici cu Hristos.

Ăsta ar fi un aspect; un alt aspect ar fi acela că dumneavoastră nu ați ales nimic în 1054, pentru că nu erați născut atunci.

MihaiG 08.10.2012 13:25:58

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 474963)

Sfântul Ioan Gură de Aur vă contrazice.

Miha-anca 08.10.2012 15:26:37

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475192)
Exact așa spun și protestanții: ei au ales să fie uniți cu Hristos și nu mai au trebuință de ierarhii lumești.

Noi știm ce ne-a învățat Hristos: pentru a fi unit cu El, trebuie să fi unit cu Biserica Lui, iar în fruntea ierarhiei lumești a acestei Biserici se află urmașul aceluia căruia El i-a spus: "Paște oile Mele". Ergo, a nu fi unit cu Papa înseamnă a nu fi unit cu Biserica Lui și deci, nici cu Hristos.

Ăsta ar fi un aspect; un alt aspect ar fi acela că dumneavoastră nu ați ales nimic în 1054, pentru că nu erați născut atunci.

Deci Papei i-a spus Iisus Hristos: "Paste oile mele"? Nu stiam.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:37:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.