Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Agresivitatea sectelor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=155)

scrabble 16.02.2009 10:30:11

Citat:

În prealabil postat de phradmon (Post 1037)
Din pacate este legal ceea ce fac martorii lui Iehova. Prin anii 1990-1991, un judecator fara judecata a permis inregistrarea la Tribunal a sectei sub numele de Organizatia religioasa martorii lui Iehova, deci a legalizat-o. Conform legilor in vigoare, daca ii agresezi fizic sau verbal pt ca racoleaza crestini, esti pasibil de amenda; mai mult,poti fi incriminat ca nu respecti Constitutia, care le da dreptul sa-si atraga discipoli sau poti fi acuzat de discriminare religioasa si esti pasibil de inchisoare.

Judecatorul respectiv a judecat drept, pentru ca a permis unor oameni sa se asocieze in vederea practicarii unei religii, drept constitutional al cetateanului roman. Nu e absolut nimic in neregula cu asta.

Apoi, daca agresezi fizic sau verbal pe cineva mi se pare absolut normal sa platesti amenda penala sau chiar sa mergi la puscarie. Nu conteaza ce religie are acel cineva.

"Martorii" sunt un cult crestin recunoscut de statul roman, drept pentru care in ochii legii au acelasi statut cu BOR.

Iar prozelitismul inseamna misionari care incearca sa imprastie credinta lor. BOR s-a crezut ani de zile infailibila si inatacabila, biserica din oficiu a romanilor. Acum este pusa la incercare de concurenta pentru enoriasi din partea altor factiuni relogioase. Cand esti anchilozat de atatia ani de stat pe scaun e greu sa te ridici sa alergi cu un tinerel care te provoaca la intrecere.

Tocmai de-aia BOR viseaza sa scoata in afara legii prozelitismul, la fel ca in Grecia, pentru ca le e frica sa concureze cu banii din vest, cu oameni competenti in relatii publice si marketing angajati de multe din aceste culte pentru a le face reclama. Si unde mai pui ca au si oameni care umbla pe strada si impart reviste frumos colorate, cu sfaturi si indemnuri care uneori merg direct la sufletul celor care sunt crestini doar in seara de Pasti.

Trist pentru voi, dara adevarat. BOR fie invata sa joace pe terenul lor, fie va continua sa piarda enoriasi pe masura ce nivelul de trai se ridica in tara asta si se face loc pentru mai multa diversitate.

BOR e ca o intreprindere de stat care dintr-o data e fortata sa concureze cu firme private mici, dar multe si competente din afara, obisnuite cu capitalismul.

Ati vazut ce s-a intamplat cu mamutii industriali de stat de la noi care nu au facut performanta - au intrat in pamant.

Si pe de alta parte, cum sa nu se duca oamenii la ei cand ofera Biblii pe degeaba pe cand BOR cere bani si pe lumanari?

Nu ma intereseaza ca va considerati adevaratii crestini, cu totii se cred, eu doar evidentiez niste fapte evidente pentru cine poate privi obiectiv problema.

BOR se va reforma sau va continua sa piarda credinciosi cu viteza luminii. Probabil chiar reforma este si dilema patriarhului actual. De ce credeti ca se straduie omul sa faca post de radio si televiziuni si prezenta pe internet? Pentru ca stie ca daca sta pe loc o sa-i fie rau lui si gruparii lui.

Geony 17.02.2009 14:06:39

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 116695)
BOR se va reforma sau va continua sa piarda credinciosi cu viteza luminii. Probabil chiar reforma este si dilema patriarhului actual. De ce credeti ca se straduie omul sa faca post de radio si televiziuni si prezenta pe internet? Pentru ca stie ca daca sta pe loc o sa-i fie rau lui si gruparii lui.

Ai auzit ce spune BIBLIA cu referire la vremurile de urma cand se vor ridica PROOROCI mincinosi...ca se RACESTE CREDINTA...ca bisericile vor fdi goale..
De asta se teme BOR-ul, ca se pierd credinciosii si conducatorii vor da seama pt.ce au facut si pt ce n-au facut pt viata lor.

scrabble 17.02.2009 14:19:47

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 116967)
Ai auzit ce spune BIBLIA cu referire la vremurile de urma cand se vor ridica PROOROCI mincinosi...ca se RACESTE CREDINTA...ca bisericile vor fdi goale..
De asta se teme BOR-ul, ca se pierd credinciosii si conducatorii vor da seama pt.ce au facut si pt ce n-au facut pt viata lor.

Exista cate o proroocire pentru orice, nu? :)

izvoran 24.02.2009 20:20:35

Dar de misiunile crestine din Africa si alte regiuni subdezvoltate de ce nu se vorbeste? Nu este si aceasta o forma de agresivitate? Sau este permisa pentru ca dumnezeul dvs. este mai "adevarat" decat al lor?

scrabble 24.02.2009 20:58:25

Citat:

În prealabil postat de izvoran (Post 118871)
Dar de misiunile crestine din Africa si alte regiuni subdezvoltate de ce nu se vorbeste? Nu este si aceasta o forma de agresivitate? Sau este permisa pentru ca dumnezeul dvs. este mai "adevarat" decat al lor?

Daca facem "noi", se numeste raspandirea credintei. Daca fac altii, e prozelitism si trebuie scosi in afara legii, ca-n Grecia.

danyel 24.02.2009 21:18:07

Citat:

În prealabil postat de izvoran (Post 118871)

Problema nu se pune astfel, nu e rau sa vorbesti oamenilor despre Dumnezeu, daca misionarii neoprotestanti erau dezinteresati si predicau Doar pe Iisus Hristos iar nu un anumit cult, era bine, ei cand au venit in Romania nu s-au interesat deloc de Biserica ortodoxa sau daca s-au interesat s-au limitat la a crede ca e moarta
Am mai spus-o, de ce misionarii nu au predicat oamenilor intoarecerea in Biserica mama? daca au vazut ca oamenii sunt, betivi, hoti, indiferenti religios de ce nu le-au spun "mai oameni buni, lasati calea voastra pacatoasa si mergeti inapoi la Hristos si la biserica" nu, ei au zis ca in Romania oamenii nu au auzit de Hristos si trebuie convertiti, dar misionarii penticostali au predicat cultul lor, baptistii la fel, adventistii la fel, deci dorinta lor nu era intratat trezirea spirituala a romanilor cat infintarea de noi culte, la o evanghelizare penticostala, evanghelistul isi va structura predica dupa ideile penticostale, la una adevntista dupa ideile adventiste etc. deci cum poti sa-l predici pe Dumnezeu distorsionat?
Defapt , desi neo-protestantii spun ca biserica, religia, cultul n-au nicio importanta, ei insisi si-au implantat cultele lor in Romania, nu poti folosi aceleasi metode pe care le folosesti in Africa, unde oamenii n-au auzit de Dumnezeu, in romania unde de bine de rau exista o cultura crestina veche de 2000 de ani,
Vezi aici e problema, misionarii sub pretextul "il propovaduim pe Hristos" si-au propovaduit propriile culte, daca erau baptisti in Romania, de ce penticostalii nu le-au dat o mana de ajutor spre raspandirea Evangheliei? de ce au venit ei separat si au propovaduit o altfel de invatatura? la fel si adventisti sau Iehovistii? de ce? pentru ca interesul era , racolarea cat mai multor adepti in favoare unui cult sau altul

vasinec 25.02.2009 10:57:12

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 118899)
dar misionarii penticostali au predicat cultul lor, baptistii la fel, adventistii la fel,
Vezi aici e problema, misionarii sub pretextul "il propovaduim pe Hristos" si-au propovaduit propriile culte, daca erau baptisti in Romania, de ce penticostalii nu le-au dat o mana de ajutor spre raspandirea Evangheliei? de ce au venit ei separat si au propovaduit o altfel de invatatura? la fel si adventisti

Pe adventisti, nu-i intereseaza sa faca racolari. Nu-i intereseaza numarul. Nu intri prea usor intr-o biserica adventista. Mai intai trebuie sa le cunosti bine credinta, si apoi, daca esti de acord cu doctrina lor, esti primit ca membru al bisericii dventiste.

Nu bucuram foarte mult cand aflam ca oameni din alte biserici "pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus Hristos" (Apocalipsa 12:17). Biserica lui Hristos este formata din toti acestia, indiferent cum se numesc (ortodocsi, catolici, adventisti, etc). Stim ca apartenenta la biserica adventista nu mantuieste ci doar credinta in jertfa Mantuitorului.

danyel 25.02.2009 11:19:56

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118968)
Pe adventisti, nu-i intereseaza sa faca racolari. Nu-i intereseaza numarul. Nu intri prea usor intr-o biserica adventista. Mai intai trebuie sa le cunosti bine credinta, si apoi, daca esti de acord cu doctrina lor, esti primit ca membru al bisericii dventiste.

Nu bucuram foarte mult cand aflam ca oameni din alte biserici "pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus Hristos" (Apocalipsa 12:17). Biserica lui Hristos este formata din toti acestia, indiferent cum se numesc (ortodocsi, catolici, adventisti, etc). Stim ca apartenenta la biserica adventista nu mantuieste ci doar credinta in jertfa Mantuitorului.

Dar nu toti au gandit ca dvs. pentru multi importanta era racolarea, au procedat si in Romania ca in Africa, punandu-i pe romani in aceeasi oala cu triburile africane
Faptul ca ei nu erau de acord cu dogmele bisericii ortodoxe nu inseamna ca automat si aveau dreptate
Spuneau ca romanii nu au auzit de Hristos? oare? nu stiu ce-i pocainta? da in viziunea neo-protestanta nu, ortodocsii practica o pocainta continua , nu doar un moment al convertirii
Apoi s-au pozitionat in victime ale B Ortodoxe, spunand ca Biserica pune piedica Evangheliei..patetic
Nu era normal ca Biserica sa se apere in fata unora care i aduc hule? care o numesc moarta sau chiar satanica?
In fata unora care habar nu aveau despre ortodoxie, despre spovedanie, lepadarea de sine , induhovnicire, post, rugaciune, priveghere, toate pentru ei erau = 0 , iar ideile revolutionare americane erau foarte bune, erau perfecte, un asentiment mintal la jertfa lui Hristos urmat de o viata in care canti din instrumente, asculti si spui predici atacand ortodoxia si "bucurandu-te" ca tu ai fost mantuit(tipic fariseului) era perfect, restul, gunoi, spovedanie, impartasire, post, rugaciune, priveghere, totul era bun de pus la lada de gunoi a istotiei poporului roman, tot ce a cladit in credinta poporul roman trebuia dat deoparte pentru a face loc unor culte americane cu pretentia ca acestea sunt biserica primara (sa fim seriosi nici habar n-au de biserica primara) cam asa au stat lucrurile in mare parte
E patetic cand mergi la o adunare mai ales penticostala dintr-un sat si il auzi pe nea Vasile cum predica cu accent american:) si pe Tanti Floare cum canta melodii saltarete americane cu versuri romanesti

P.S dl Vasinec, eu vorbesc despre cultele neo-protestante pe care le cunosc mai bine, penticostalii si baptistii, daca adventistii nu fac asa..foarte bine desi ma indoiesc, aveti aceleasi principii cu restul Neo-protestantilor

vasinec 25.02.2009 12:22:55

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 118972)
P.S dl Vasinec, eu vorbesc despre cultele neo-protestante pe care le cunosc mai bine, penticostalii si baptistii, daca adventistii nu fac asa..foarte bine desi ma indoiesc, aveti aceleasi principii cu restul Neo-protestantilor

Nu ne identificam cu celelalte culte neo-protestante. Exista puncte comune, dar sunt si mari diferente intre adventisti si celelalte culte neo-protestante (doctrina, muzica, manifestari, etc.). Am avut de suferit in mod practic, din cauza unor astfel de confuzii (articole mincinoase in mass-media,atitudini respingatoare). Am vazut, de exemplu, ca ne tot puneati alturi de martorii lui Iehova. Eu am umblat si pe la martori vre-o cativa ani (nu am fost botezat). Pot sa va spun ca aproape nu exista nici o asemanare intre adventisti sau martorii lui Iehova (nici ca mentalitate, nici ca maniera de studiu, nici ca manifestare, etc).

Asta nu inseamna ca nu-i respectam pe toti cei care-L cauta cu o inima sincera pe Hristos.

danyel 25.02.2009 13:16:02

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118986)
Nu ne identificam cu celelalte culte neo-protestante. Exista puncte comune, dar sunt si mari diferente intre adventisti si celelalte culte neo-protestante (doctrina, muzica, manifestari, etc.). Am avut de suferit in mod practic, din cauza unor astfel de confuzii (articole mincinoase in mass-media,atitudini respingatoare). Am vazut, de exemplu, ca ne tot puneati alturi de martorii lui Iehova. Eu am umblat si pe la martori vre-o cativa ani (nu am fost botezat). Pot sa va spun ca aproape nu exista nici o asemanare intre adventisti sau martorii lui Iehova (nici ca mentalitate, nici ca maniera de studiu, nici ca manifestare, etc).

Asta nu inseamna ca nu-i respectam pe toti cei care-L cauta cu o inima sincera pe Hristos.

Probabil erati pusi alaturi cu Martorii lui Iehova din pricina doctrinei dvs despre Trinitate
Bun, eu aici vorbeam la modul general despre comportamentul misionarilor neo-protestanti in Romania
Nu stiu in ce masura au facut misionarism adventistii dar cam tot aceleasi metode le-au folosit fie spuneau ca Romania nu a auzit de Hristos, fie spuneau ca B Ortodoxa este moarta ingreunata de traditii ( sa facea o confuzie intre traditiile babesti si Sfanta Traditie)
Am citit odata marturia unui misionar baptist intors la ortodoxie, cand a venit in Romania, fratii baptisti i-au spus ca aici exista o biserica traditionala, moarta din punct de vedere spiritual cu o pasiune pentru trecut si nedeschisa Evangheliei
Cam la asta s-a rezumat tot.. ulterior omul acesta a intrat in contact cu un preot si o parohie unde nici poveste de coma spirituala, Cuvantul Domnului era propovaduit rugaciunile si slujbele bisericii erau taite

Pastorul Iosif Ton, vorbea despre nevoia de reformare a B Ortodoxe, dar el vedea reformarea ca o transformare a Bisericii Ortodoxe intr-una baptista, aruncarea la gunoi a Scrierilor Patristice, a digmelor ortodoxe , a inchinarii si rugaciunii ortodoxe..poi cum facem? o biserica cu o vechime de 2 milenii trebuie schimbata in favoarea unui curent occidental vechi de doar cateva sute de ani?
De ce ma rog cultele neo-protestante aparute in cultura americana sunt absolut corecte si demne de urmat iar modul de inchinare si de traire al bisericii timp de veacuri este rau si trebuie starpit?
Aici a fost problema, misiunea nu se face neglijand modul de inchinare a unui popor care a avut legatura cu Hristos cu mult inainte ca America sa fie descoperita
Daca au vrut sa faca un lucru bun, sa trezeasca interesul pentru Hristos, trebuiau sa o faca tinand cont de cultura romana, nu eradicand-o

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:47:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.