Ekaterina |
13.09.2012 19:23:52 |
Citat:
În prealabil postat de Kronos
(Post 470674)
Dar suntem noi mai proști ca nemții și englezii? Mi se pare inutil să se trezească cineva să descurajeze de fiecare dată când se încearcă o schimbare sub motivul că am fi inferiori altora. Doar pentru că nemții sau englezii nu au sau au și nu se descurcă nu înseamnă că nouă nu ne-ar putea ieși, că nu suntem rebuturile lumii și românii pot avea idei originale și folositoare. Dacă suntem atât de mult în urmă și după atâta timp este pentru că mereu ne-am uitat când în stânga, când în dreapta să vedem ce-au făcut alții și în loc să creăm și să avansăm în ritmul nostru, doar am copiat și adaptat.
|
Nu se pune problema daca suntem mai prosti sau mai destepti, trebuie sa recunoastem insa ca suntem mult in urma (din punct de vedere al civilizatiei, al nivelului de trai, etc.) nemtilor si englezilor si in urma multor tari. Pentru mine aceste carduri (dincolo de problemele ridicate in postarea Antoniei) sunt tichie de margaritar. Avem atatea probleme de rezolvat in aceasta tara incat banii ar fi bineveniti in multe alte parti. Sa incepem de exemplu cu cainii comunitari si sa aruncam o privire si la satele din Romania care nu au inca curent, ce sa mai zic de alte utilitati si apoi, dupa ce rezolvam ce este mai urgent, ridicam si problema cardurilor de sanatate. In tara noastra multe scoli nu au primt avizul sanitar de functionare, spitalele se inchid, etc. Dar in plina criza, in timp ce oamenii cu salariile reduse strang cureaua, se gasesc fonduri pentru un lucru ce suporta amanare.
|