Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Aprox. 400 de crime comise zilnic in Romania... pe banii nostri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15611)

DragosP 12.12.2012 15:36:54

Liniștește-te!
În catehism scrie clar că avortul e păcat împotriva Duhului Sfânt. Și tu începi să filozofezi întrebându-te "cand incepe existenta unui om".
Te superi degeaba pe mine, dar cele scrise-n catehism nu sunt negociabile.

Cât despre chestia cu spusul la admin: pârâcioaso!:32:

N.Priceputu 12.12.2012 16:00:55

[quote=sophia;487747]
Citat:

Ca vad ca avem sentimente care ne pun sa militam pe forumuri sau pe strazi contra si contra si pentru.
Energia aia ar trebui folosita pentru a face ceva concret.
Nu cred că trebuie să ne limităm la a milita, însă și a face asta are un rost în formarea mentalităților după învățăturile lui Hristos, adică în pocăință. Pentru că lumea toată, începând cu noi înșine, are în primul rând nevoie de schimbarea (înnoirea) gândirii.

Citat:

N-am inteles fraza cu "daca te prefaci ca faci copii..." La cine se refera?
Se referă la actul sexual căruia i se refuză finalitatea, rodul: nașterea. Iar asta îl îmbolnăvește pe om; spiritual, sufletește și, probabil, și trupește. Pentru că îl scoate din har, iar fără har se slăbănogește, nu mai are putere dumnezeiască, spirituală („Fără Mine nu puteți face nimic”).

Biserica ne învață tocmai cum să rămânem în har. Nu din răutate condamnă păcatele, ci le arată ca fiind ucigătoare de suflet. Ea vrea să avem viață, de aceea ne învață cum să evităm moartea sufletului. Căci lumea e mai mult moartă decât vie. Și din cauza asta au ajuns oamenii să se sperie atât de mult de o sarcină, de un copil care vrea să vină pe lume, încât preferă să-l omoare înainte de a vedea lumina. În loc să se bucure ca de cel mai mare dar.
Neputința de a primi un prunc, indiferent în ce stare materială te-ai afla, e sufletească în primul rând. Ești trupește apt să-l faci, dar nu și sufletește, ca să-l iubești și să-l îngrijești. Ești mort sufletește, de aceea îi dai moartea.
Iar ceea ce trebuie să facă Biserica în primul rând este să se ocupe de morții cu sufletul; să îi învieze. Și poate s-o facă, dar numai dacă și ei vor.

Da, s-au discutat mult problemele privind abstinența sau contracepția, n-are rost să le reluăm aici. Aici era vorba doar despre avort.

UNNOOM 12.12.2012 16:03:58

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 487754)
Se referă la actul sexual căruia i se refuză finalitatea, rodul: nașterea. Iar asta îl îmbolnăvește pe om; spiritual, sufletește și, probabil, și trupește. Pentru că îl scoate din har, iar fără har se slăbănogește, nu mai are putere dumnezeiască, spirituală („Fără Mine nu puteți face nimic”).

Adica? Puteti detalia?

N.Priceputu 12.12.2012 16:29:09

@UNNOOM: Am privit la oamenii credincioși care au mulți copii și i-am văzut împliniți, mereu veseli, fericiți. Nu vezi la ei angoase și anxietăți, nu vezi nefericiri din cauza lipsei de sens a vieții; nu-i vezi neliniștiți. Viața lor este mai plină cu fiecare copil. Iubirea jertfelnică a devenit pentru ei un mod de a fi, nu mai trăiesc pentru ei înșiși, iar viața lor a devenit o Evanghelie pusă în practică.
Când vorbesc, vorbesc cu rost și cu înțelepciune, cuvintele lor au o putere
care vine din viața roditoare pe care au trăit-o.

A refuza rodul iubirii tale e nefiresc, e boală, pentru că încerci să întorci energia ta sufletească către tine, în mod egoist. Și n-ai cum s-o păstrezi. Pentru că această energie pe care o dă iubirea nu are viață, nu există decât atunci când circulă; nu o ai decât atunci când o dai.

Vrei plăcerea, dar refuzi bucuria, pentru că nu vrei să treci și prin jertfa pe care o presupune nașterea și creșterea copiilor (în cazul ăsta). Vrei să rămâi mereu infantil sufletește, refuzând să te maturizezi.

Patrie si Credinta 12.12.2012 18:05:05

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 487747)
Da, biserica ne arata ce este rau si ne invata sa nu facem asta, dar nu exista alternativele.
Biserica iti spune sa nu faci aia si aia ca este pacat, dar nu-ti da ajutor concret in situatia in care te afli.

Acum au inceput sa apara preoti si monahi care se ocupa de copii orfani, de tineri care sunt pe cale sa faca avorturi si etc. Dar asta este inca foarte putin.
Se poate implica in mai multe lucruri.

(Disclaimer: Eu acum nu acuz Biserica de ceva(ar fii chiar stupid sa ii cer sa se ocupe de toti copii nedoriti). Mar refer la contextul general)

Faza asta imi aduce aminte de un mic comentariu al lui George Carlin referitor la toata situatia cu avortul si contraceptia si abstinenta. Spunea ironic ca ''pt astia pro-vita, viata incepe la conceptie si se termina la nastere''.

laurastifter 30.12.2012 19:08:29

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 487785)
(Disclaimer: Eu acum nu acuz Biserica de ceva(ar fii chiar stupid sa ii cer sa se ocupe de toti copii nedoriti). Mar refer la contextul general)

Faza asta imi aduce aminte de un mic comentariu al lui George Carlin referitor la toata situatia cu avortul si contraceptia si abstinenta. Spunea ironic ca ''pt astia pro-vita, viata incepe la conceptie si se termina la nastere''.

Să știți că cei de la Provita au ajutat în mod concret mulți copilași nedoriți, abandonați etc. Gândiți-vă doar la... activitatea părintelui Nicolae Tănase care a luat în grijă peste 400 de copilași.

Doamne ajută!

laurastifter 30.12.2012 19:12:09

Astăzi, în cadrul Sfintei Liturghii, s-a citit pericopa evanghelică despre fuga în Egipt și despre uciderea pruncilor din Bethleem de către Irod cel Mare.
Să ne rugăm, în cămara inimilor noastre, pentru sufletele nevinovate ale copilașilor avortați care, asemenea pruncilor din Bethleem, sunt uciși fără milă, profitându-se cu lașitate de incapacitatea lor de a se apăra.
Dumnezeu să le dăruiască, în schimbul acestei vieți vremelnice, viața veșnică și adevărată!

Parascheva16 10.03.2013 01:25:55

Povestea lui Nik – un baiat rămas fără picioare în urma unui avort nereușit

Nik Hoot este în același timp elev de liceu și luptător profesionist. Ceea ce îl face remarcabil este faptul că participă la numeroase competiții și câștigă medalii și campionate cu toate că are ambele picioare parțial amputate.

Povestea lui devine cu adevărat interesantă atunci când afli motivul acestui handicap: un avort nereușit.

Cu toate că a fost un copil nedorit, Nik a ajuns să fie adoptat de o familie iubitoare cu nouă copii, dintre care cinci erau adoptați. Datorită faptului că medicii nu și-au putut duce procedura de avort până la capăt, Nik este acum un campion și nu o altă cifră printre statisticile numeroase ale avortului în Rusia.

Acest articol nu este doar despre Nik, ci și despre părinții săi care și-au deschis inimile atât de larg încât au adoptat cinci copiii pe care i-au primit cu căldură în căminul lor. Patru dintre ei suferă de dizabilități fizice: Ged, cu 2 ani mai mic decât Nik, este orb. Mitchell, cu 2 ani mai mic decât Ged are 16 defecte din naștere. Emmalee, în vârstă de 9 ani s-a născut fără oasele femurului.
Despre adopția acestor copii, Marvin mărturisește: „Am adoptat acești copii pentru că știam că au nevoie de un cămin. Am vrut să facem ceea ce credeam noi că e important.” Iată cum dragostea și o atitudine plină de compasiune sunt soluții salvatoare în orice situație.

Faptul că se poate vorbi acum despre Nik este cu siguranță un miracol. S-a născut în Siberia în anul 1996 și din prima clipă a vieții lui a luptat pentru a câștiga dreptul la viață. Mama lui a mers să facă avort, iar în raportul medical s-a precizat în mod clar: “Gestație întreruptă la 24 de săptămâni”. Cu toate acestea Dumnezeu a vrut ca acest copil să trăiască. Astfel, Nik a supraviețuit, însă a rămas fără o parte din ambele picioare.

Parascheva16 10.03.2013 01:27:45

continuare (povestea lui Nik)

1 atașament(e)
În urmă cu 17 ani, în cealaltă parte a lumii, la o distanță de 8000 de kilometri de locul unde s-a născut Nik, într-un oraș din Indiana locuia familia Hoot. Copii crescuseră mari și plecaseră la casele lor, iar Apryl și soțul ei Marvin s-au hotărât să adopte copii. Nik a fost unul dintre copii adoptați, iar faptul că a intrat într-o nouă familie a fost o șansă extraordinară pentru el. Înclinația lui pentru lupte se datorează lui Ged, care atunci când era în clasa a VI-a a început să lupte pentru un club, iar apoi și-a mutat activitatea în sufragerie unde îl implica și pe fratele lui mai mare. La început Nik nu făcea față și s-a hotărât să ia acest sport în serios. Antrenorul său Tony Girod spune că a dus o luptă foarte mare la început, însă Nik este un luptător prin definiție. A început să frecventeze sala de forță și după o vreme Nik și Girod au pus la punct o strategie.

În anul următor Nik a participat la concursurile locale la categoria de 48 de kilograme. Anul acesta chiar a fost aproape de calificarea în semifinale.

„Nu poți să te bazezi pe experiență anterioară, pe ceva ce a funcționat până acum, ca să aplici în cazul lui Nik. Pentru că, evident, Nik e unic.”

Nik este foarte împăcat cu sine însuși: “Știu că sunt unele lucruri pe care nu le pot face, dar totuși încerc. Mă străduiesc să învăț lucruri simple cum ar fi alergarea… Știu însă că nu voi putea niciodată să alerg la fel de repede ca majoritatea oamenilor. Lupt cu oameni care au ambele picioare, așa că știu tot ce pot face ei. Ei însă nu știu despre mine tot atât de multe. Încerc întotdeauna să fiu cât se poate de rapid și știu de ce să mă feresc. Pentru că dacă intru într-o situație mai dificilă, știu că mă pot pune la pământ.”

Acesta este Nik… un luptător adevărat și un învingător în lupta cu viața.

http://www.culturavietii.ro/2013/03/.../#.UTvFX1eRc7N

laurastifter 23.05.2013 23:47:41

Cutremurător

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/avo...vortul-sclavie

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:55:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.