Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce religie practica imparatul David? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15616)

osutafaraunu 09.10.2012 08:17:03

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 475373)
De aceea cand avem oameni noi pe forum si nu e foarte clar ce vor exact, e cam suspect.

Iar suspecții sunt fixați cu raza α din cască, împușcați cu arma din dotare, după care sunt luați la întrebări... dacă mai are cine răspunde la ele...:21:

Glumesc desigur, procedeele sunt mult mai complexe...

catalin2 09.10.2012 15:10:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475276)
Fără supărare, dar ziua de odihnă nu o stabilește când vrea [în ordinea aceasta:] catalin2, preotul paroh, mitropolitul, patriarhul, ori nici chiar un "sfânt asemenea cu apostolii", ci doar Domnul Dumnezeu Creatorul Cerului și al Pământului. Punct.

Tu-ți dai seama ce spui? Că Dumnezeu ar fi devenit neputincios după ziua a șaptea și n-a mai creat nimic. Până acum parcă spuneai că Dumnezeu lucrează...

Și încă un lucru esențial pentru pământeni: lucrarea Creației cuprinde și ziua a șaptea, în care chiar dacă S-a odihnit tot a mai creat ceva, anume Sabatul. Din seară până-n seară. Iar când a venit seara de sabat s-a închis ciclul săptămânal, impulsul inițial rămânând continuu până va trece Firmamentul și Pământul. Cătăline, dragul meu, chiar Atlas de vei fi, nu vei putea opri rotirea Pământului să vină patetica "zi a opta". Asta este, n-am ce-ți face:106:

Nici nu am spus ca nu Domnul a stabilit atunci ziua de odihna, chiar scriam si ceva in plus, ca nu a mai cazut mana in acea zi, iar mana nu era fenomen natural, o dadea Dumnezeu.
Lucreaza inseamna pronia, adica se ingrijeste de creatie. Probabil creaza si suflete. Nu a mai fost nevoie de completare a creatiei, epntru ca toate le facuse bune de la inceput, cum scrie in Facerea.

catalin2 09.10.2012 15:12:17

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475358)
Am pus intrebarile acestea aici pentru a intelege mai bine biblia. Nu fac parte din nici un cult, am fost botezat ortodox dar nu sunt si nu voi mai fi vreodata practicant din cauza dezamagirilor din aceasta religie. Citesc biblia si vreau sa o inteleg ,dar fara ajutor mai greu

Nu prea e bine sa citesti Sfanta Scriptura fara indrumare, nu vei putea inelege exact de unul singur. Mai bine citesti din vietile sfintilor pentru inceput.

catalin2 09.10.2012 15:13:03

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475309)
Cand au inceput israeliti sa tina ziua a saptea ca zi de odihna?

In desert, in prima saptamana cand a dat Domnul mana din cer.

Patrie si Credinta 09.10.2012 16:43:42

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475418)
Am citit până la un punct. Există informații pertinente, dar, ca de obicei, am dat de fragmente totalmente eronate, care indică o profundă necunoaștere a teologiei apusene.

De exemplu, toată interpretarea din citatul de mai jos este fantezistă:

Pãcatele nemãrturisit
Pãcatele noastre sunt atât de multe încât, în ciuda intentiei oamenilor de a le înlãtura prin penitente, unele rãmân nemãrturisite. Ce se întâmplã cu aceste pãcate pentru care uitãm sã plãtim aici pe pãmânt? Ca rãspuns la aceastã întrebare, a apãrut învãtãtura cu privire la Purgatoriu, ca o stare suspendatã între Iad si Cer, un loc în care cei care au trecut din viata aceasta suferã anumite chinuri prin care plãtesc pentru pãcatele nemãrturisite.

Criteriul judecãtii
Fiind absolviti de pãcatul originar prin botez si de alte pãcate (prin spovedanie si penitentã), starea juridicã a omului rãmâne totusi neclarã. Pe de altã parte, nimeni nu doreste sã petreacã prea mult timp în Purgatoriu. Solutia constã în facerea de fapte bune. Acestea au capacitatea de a compensa pentru unele pãcate, iar un Judecãtor drept nu va uita sã le cântãreascã ca pe o contra-balantã la multele pãcate nerezolvate.

În Purgatoriu nu se plătește pentru "păcatele nemărturisite", ci pentru urmările temporale ale păcatelor iertate.

Păcatele nemărturisite prin omisiune involuntară sunt și ele iertate în cadrul sacramentului penitenței (al spovedaniei).

Faptele bune nu compensează păcatele. Singurele modalități prin care sunt iertate păcatele sunt sacramentul penitenței (spovedaniei) și extrema contrițiune.

personal,am notat.

alexander228 09.10.2012 17:43:52

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475507)
In desert, in prima saptamana cand a dat Domnul mana din cer.

Si inainte de asta nu tineau nici o zi?

alexander228 09.10.2012 17:58:50

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 475417)
'Ai de capu' nost'!
Câtă mândrie, ca să nu zic prosteală! Nț, nț, nț! Bag seamă că spoiala adventistă cu care-s dați pastorii e mai durabilă! 'Ai de capu' nost' încă odată!

V-ar fi de ajuns sa priviti poza de la avatar. Acela este fiul meu la botezul lui. Botez savarsit de acel preot pe care il vedeti in imagine. Va spune ceva poza aceasta?

osutafaraunu 09.10.2012 22:05:32

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475505)
Lucreaza inseamna pronia, adica se ingrijeste de creatie. Probabil creaza si suflete. Nu a mai fost nevoie de completare a creatiei, epntru ca toate le facuse bune de la inceput, cum scrie in Facerea.

Bun, dar susținerea creației nu înseamnă tot o lucrare?

osutafaraunu 09.10.2012 22:08:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475506)
Nu prea e bine sa citesti Sfanta Scriptura fara indrumare, nu vei putea inelege exact de unul singur.

Cam riscant sfatul acesta căci pe undeva contrazice cuvintele lui Hristos:

"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39 - versiunea ortodoxă)
E dept că simpla citire nu va putea aduce lumină pentru toate profețiile (care sunt mai grele), dar ce e esențial pentru mântuire putem afla și fără "îndrumare"- bineînțeles cu îndrumarea Duhului Sfânt cerută în rugăciune și prin studiere serioasă, adică "cercetare".

Patrie si Credinta 09.10.2012 22:57:08

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475536)
V-ar fi de ajuns sa priviti poza de la avatar. Acela este fiul meu la botezul lui. Botez savarsit de acel preot pe care il vedeti in imagine. Va spune ceva poza aceasta?

eu personal te cred. Continua

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:59:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.