![]() |
Citat:
Personal, am rezerve fata de duhovnicii care dicteaza cum sa-ti traiesti viata (calugareste-te, nu te casatori, etc.) Mi se pare mie sau respectivul duhovnic este calugar? Ei de obicei traseaza astfel de directii autoritare. Nu zic, poate au dreptate (unii) or fi poate vazatori cu duhul, dar exista si alte riscuri. Ma gandesc si la baiatul acela, dupa ce a facut asemena sacrificiu, nu a fost dezamagit? Poate unii zic: "vai ce frumos, a intrat in manastire". Dar a intrat pentru credinta sau din dezamagire sentimentala? Si-a gasit cu adevarat locul acolo? Calugaria nu inseamna neaparat mantuire, cum nici casatorie nu inseamna pierzanie. Aici este o alta discutie - despre infaibilitatea duhovnicului (este un topic pe undeva). |
Usor,usor discutia o ia in balarii...Stati putin,sa ne intelegem...deci daca batranii sunt dusi la o comunitate de batrani,unde au conditii,cadre medicale,bucatari si ospatari la indemana,au programe distractive in fiecare zi o saptamanii sau pana si librarie,cafe internet,coafor si manichiura-asta se cheama ca ti-ai abandonat parintii la azil??
Stiu,poate in prezent nu exista chiar adaposturi pt batrani atat de utilate,dar in mod sigur peste cativa ani se vor inspira din afara si vor aduce si in Romania aceste concepte;bani sa avem noi... Imi pare rau,dar titlul se refera la abandonul copiilor si al parintilor bolnavi,abandon nu inteles ca invoire de a plati sau mijloci pe cineva sa ingrijeasca bolnavul.Daca iti permiti sa platesti personal care sa asiste bolnavul,oferindu-i un mod de viata decent cum rezulta asta ca l-ai abandonat?? La fel,daca te intelegi cu o ruda sa-ti creasca un copil,avand prea multi,sau fiind intr-o perioada grea nu se cheama ca ti-ai abandonat copilul. |
Dacă-l duci acolo și uiți de el se cam cheamă abandon.
Omul nu e numai material. Mai are și nițel suflet. |
Abandonul copiilor nu este doar tradarea lui Hristos ci uciderea Lui.
Cei ce isi abandoneaza copii il tradeaza pe Hristos, asa cum s-a spus mai inainte. Eu zic ca este mai mult de atat. Este uciderea Lui Hristos.
Asazisii parintii, pseudo mamele, nu nasc copii ci produc o marfa pentru traficantii de oameni. Cu fiecare copil abandonat Hristos este ucis de zeci, de sute de ori. Parintii sunt Iude iar traficantii si pedofilii sunt sinedristii. Copilasi minori, fetite si baieti, vanduti de parinti sau rapiti, adolescente si femei tinere naive si credule, dornice de un trai mai bun in tara sau strainatate devin sclave ale traficantilor, sechestrate, amenintate, abuzate cu o cruzime greu de imaginat. Ele sunt vandute si revandute, de nenumarate. Hristos este ucis in sufletul lor cu fiecare palma primita, cu fiecare abuz sexual, in fiecare secunda de sechestru. Ce este de facut, Doamne? Ce putem face? |
Citat:
Cum sa-l uiti acolo? Ideea nu era sa-l uiti acolo,ci sa-i poti oferi un loc in care sa aiba companie,si prieteni de varsta lor,ocupatie,conversatie,dar mai ales personal medical care sa-l asiste. Pai acolo ar trai mult mai bine decat intr-o garsoniera,in care te duci sa-l vizitezi tu o data la saptamani. Uite,bunica-mea are 83 de ani,traieste la tara,iar 2 dintre fetele ei locuiesc cam la 40 min cu masina.Una dintre fete,o viziteaza mai des,poate lunar,insa cealalta o viziteaza bi-anual.Mama,in schimb se duce si sta cu ea cate 10 zile/luna. Vezi,poti sa-i uiti si in casa lor proprie,cand vrei sa-i uiti...Iar tocmai astia care-i viziteaza atat de rar,sunt primii care vor fi interesati de mostenire.Paradox... |
Cum să-i uiți? Sunt atâtea cazuri din păcate!
|
Citat:
In State nu oricine isi permite sa stea in astfel de camine ,trebuie venituri mari. S-au facut statistici :in Romania ,parintii lasati la azile de batrani traiesc mai putin decat cei care stau cu copiii sau stau la ei acasa si sunt vizitati de copii si ajutati. Un batran nu este un obiect pe care il abandonezi cand se strica In tarile majoritar ortodoxe mai putin se practica acest obicei . Ma uit la greci ,chiar cei din Statele Unite ,sunt familii mari care pastreaza obiceiul ca parintii sa stea cu copiii sau aproape de ei. |
Citat:
Nu au nici un motiv sa locuiasca impreuna,este destul spatiu locativ,oamenii sunt foarte independenti aici,nu sunt atat de sentimentali. Desigur se vad des,se viziteaza,nepotii stau pe la ei.Dar nu atata calcat pe bataturi :) Gresit interpretat,ca batranii ar fi obiecte aruncate cand se strica;de fapt li se doreste o viata decenta in momentul in care nu mai sunt lucizi,iar cei care fac parte din echipa de ingrijire au educatie medicala specializata,nu sunt simpli gunoieri... |
Citat:
Referitor la sentimentali ,intelegem ca traim niste vremuri in care "iubirea se va raci " Sa fie asta un lucru pozitiv? Citat:
Nu stiu daca acolo oricine isi permite sa isi tina parintii in aceste camine de lux Eu am spus care e situatia in Romania. |
Citat:
Chiar nu stiu ce vi se pare atat de ciudat,ia intrebati si romanii aici pe forum cati dintre ei vor sa locuiasca cu parintii??? Chiar s-a deschis un topic acum ceva vreme in care cineva voia sa afle daca este bine sa locuiesti cu parintii si familia ta. 98% au raspuns ca nu este bine. In Romania stau impreuna deoarece nu-s bani pt o noua casa,iar nu ca se iubesc nespus ... Am eu exemplele mele in familie,vad cat de tare se iubesc,unii nu se vad cu anii! Eu mi-as dori sa stau aproape de parinti,adica case apropiate dar in nici un caz in aceiasi casa! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:15:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.