![]() |
Citat:
Ați văzut ce scrie inițiatorul topic-ului: trădătorii de țară trebuie executați. Concluzia: toți cei care nu-mi împărtășesc întru totul opiniile (adică trădătorii patriei) trebuie, neîntârziat, executați în piața publică. Știți cum se spune: hai să ne grăbim să râdem până nu ne-neacă plânsul... :) :( |
Citat:
Sunt întru totul de acord și cu ceea ce ați afirmat în celelalte mesaje de pe acest topic. Și eu sunt împotriva pedepsei capitale, indiferent sub ce pretext s-ar pune în aplicare. Din ce motiv? Oare mai este necesar să argumentez?... Dacă da, atunci voi începe prin a menționa porunca lui Dumnezeu: "Să nu ucizi". "Verbum Domini", cum spun catolicii. Dumnezeu n-a spus: să nu ucizi decât în cazul în care... Nu, ci El a spus simplu, categoric și fără nici un fel de explicație: "SĂ NU UCIZI". Alte argumente? Toată Legea cea Nouă a iubirii lui Hristos Dumnezeu constituie un îndemn la a evita răzbunarea și la a păși, cu bucurie și încredere, pe calea "dragostei și a salvatoarei putinți de a ierta" (Steinhardt). Demonii nu pot fi alungați prin metode diabolice! Răul NU poate fi antidotul răului! Păcatul nu poate fi distrus prin păcat! Inspirat fiind de Duhul Sfânt, Apostolul neamurilor ne sfătuiește: "nu te lăsa biruit de rău, ci BIRUIEȘTE RĂUL CU BINELE". Să nu perpetuăm răul, ci să-l vindecăm prin bine! Iar pentru cei care se întreabă ce gândește Hristos despre pedeapsa cu moartea... primele versete din cap. 8 al Evangheliei după Ioan îi vor lămuri cu siguranță. Hristos este VIața noastră! De aceea, noi, în orice situație, avem datoria de a ne exprima pentru viață și împotriva morții. Doamne ajută! |
Desi ideea de pedeapsa cu moartea nu pot spune ca este in acord cu propriile mele convingeri totusi cred ca as fi extrem de tentat sa fiu de acord cu ea pentru cateva categorii printre care pedofilii si violatorii.Pentru violatorii de copii as dori pedeapsa cu moartea prin spanzurare sau decapitare in loc public.Si mai am cateva categorii,mereu m-am intrebat cum pot reconcilia aceste tendinte ale mele cu invatatura biblica.Adevarul este ca nu pot fi reconciliate si atunci singura speranta ramine rugaciunea ca Dumnezeu sa ne fereasca de o asemenea incercare.Este greu sa poti spune ce ai simti sau ce ai face intr-o asemenea situatie,intre teorie si experienta practica traumatizanta si plina de diferite reactii fiind o mare diferenta.In acele momente,Doamne fereste,este greu sa mai gandesti normal,trebuie ceva supraomenesc ca sa poti ierta asa ceva.
|
Citat:
Tocmai asta ne cere Dumnezeul nostru: imposibilul. Este greu, oare, să ne mântuim? Așa se întreba părintele Rafail Noica... iar răspunsul: nu-i greu să te mântuiești; este cu neputință. Cu Hristos, însă, imposibilul devine cu putință și ușor. În Hristos, imposibilul a fost deja realizat: Dumnezeu S-a făcut Fiu al Omului, pentru ca pe oameni să-i facă fii ai lui Dumnezeu - așa cum spun Sfinții Părinți. De aceea, părintele Nicolae Steinhardt îi atribuia lui Dumnezeu cuvintele: "Nu vă temeți: sunt Imposibilul Care vă privește"! Slavă lui Dumnezeu pentru toate! |
Citat:
Doamne fereste-ne! |
Citat:
|
Citat:
|
"Este mai bine să scape zece vinovați decât un singur nevinovat să fie pedepsit." (Dostoievski, Frații Karamazov)
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:38:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.