Mosh-Neagu |
15.03.2013 19:19:58 |
Citat:
În prealabil postat de aanrra
(Post 510089)
Ninge bezmetic,vantul bate nebun,cuvinte aruncate,lume pe drum...nu poti cuprinde departarea,framantarea,daca nu esti cladit din suspine,nu poti!
Ma doare pe mine,ne doare pe noi,si-ntreb naiv,poate prosteste(?):unde sunteti ,voi romanii,cand ROMANII au nevoie de voi???
@ unora...multora,asa ca mine(!!)le spun ca,intelepciunea e un dar,n-o faceti povara...
Scris cu durere in suflet,azi 15 martie de ziua Ungariei!
|
E foarte trist ce spui. De multe ori ne revoltam cand intamplator aflam de la stiri cam ce vor unii sa faca din tara asta... As vrea sa cred ca Dumnezeu va avea grija de noi mai mult decat ne ingrijim noi sa... avem grija. Eu nu cred ca va ingadui vreo schimbare. E nevoie de multa rabdare si diplomatie cat cuprinde. Sa ne fereasca de vreo izbucnire in strada, cand sa iesim cu totii si sa le dam pamant la bucata: cate doi metri cubi, de caciula!...
@Ovidiu, nu stiu despre ce vorbesti. Ce spui tu nu are legatura cu ce spun eu si nici n-as putea sa te contrazic. Oricum, nadejdea intotdeuna trebuie sa aiba la baza credinta si nevointa. Daca nu-i nici credinta, nici nevointa, dar ai nadejde, s-ar putea sa primesti rodul ostenelilor tale. E adevarat ca Sfintii nostri Parinti s-au rugat, iar stramaosii nostri mai vechi sau mai noi au platit cu sange aceste plaiuri, ceea ce ne da increderea ca Dumnezeu nu ne lasa, dar mai e nevoie si de noi sa facem ceva, fie si numai sa-i cinstim pe strabunii nostri si nu sa le calcam memoria in picioare cu orice ocazie...
Pana una alta, oricat ar fi fost poporul asta de compromis sufleteste, eu stiu ca a avut intotdeuna o teama de Dumnezeu in ce priveste viata si constiinta profunda. Daca n-am fi un popor credincios, probabil n-am mai vedea nici o potaie pe strazi, si i-am otravi sau i-am impusca pana la ultimul. Si nici de necazul omului nu ne-ar pasa fiindca fiecare pentru el pana la urma... NU! Suntem doar in aparenta egoisti, fiindca asa ne-a facut societatea, dar in adancul sufletului, fiecare este un bun crestin care are mila de aproapele lui, si se raporteaza intr-un fel sau altul la dreptatea lui Dumnezeu! Ei, despre aceasta dreptate este vorba, fiindca Dumnezeu nu va lua de la cel rau sa dea la cel si mai rau. Este o nadejde care are la baza ceva real... Noua ne mai ramane doar "grija" pentru cei ce vin dupa noi!...
|