![]() |
Citat:
Vrei si exemple? |
Citat:
Si nu spun doar eu treaba asta, ci si duhovnicii din Romania au spus la fel. Chiar crezi ca ar mai veni straini din vest sa se calugareasca in Romania daca ar fi putut sa faca asta la ei? |
Citat:
|
Citat:
|
Theodore
Cred ca ai inteles gresit perspectiva. Ideea e ca, daca nu esti inconjurat de elemente care sa aminteasca omului de identitatea spirituala si de partea sacra a existentei umane, acesta o sa uite de ele si credinta in timp se dilueaza si chiar risca sa o ia pe cai nepotrivite. Se ajunge in cel mai probabil caz, la credinta agnostica, un Dumnezeu abstract, undeva dincolo de spatiu si timp.
Adevarul e ca n-am mai fost in occident de mult timp, ultima data am fost la 15 ani. Insa din ce am vazut la altii sau prin mass-media mi-am dat seama ca e un loc de o debusolare spirituala destul de tragica. Uitarea este un defect care il are orice om si procesul de putrefactie incepe de la prima clipa a vietii. Nu doar trupul putrezeste, post-mortem, ci intreaga fiinta e condamnata putrefactiei si doar prin propria vointa alegem cum sa ne gaseasca invierea si renasterea. Toate cele bune! |
Citat:
Eu nu știu deloc spaniolă, iar la biserică vin greci, arabi, ruși, români, italieni, localnici șamd. Pentru asta, preotul a tipărit Liturghia în spaniolă și pot să urmăresc rugăciunile știind ce se spune. „Doamne miluiește„ e de regulă ”Kirie eleison„, Rugăciunea Domnească se spune consecutiv în toate limbile. Singura mea problemă e cu citirea din Scriptură sau cu predica, unde abia îmi dau seama despre ce e vorba, dar și așa am acces la calendar să văd ce duminică e. Deci există soluții pentru începătorii în ale limbii locale. Citat:
Ne-am împrietenit cu un tip care cîntă la strană. E un om excepțional, absolvent al Facultății de Arte. A descoperit ortodoxia studiind pictura și ajungînd la iconografia ortodoxă printr-un profesor de la facultate. L-am întrebat ce a citit. Mi-a zis ceva de Lossky, Evdochimov parcă și încă un autor - prea puțin oricum. Mi-a spus că-i este greu să găsească materiale în spaniolă, nu mai zic de cărți despre pictura noastră. În comparație cu cazul lui noi avem acces la o cantitate enormă de informație veritabilă, ar trebui să fim experți în teologie... :) |
Citat:
Cine are credinta si cunoastere de Dumnezeu nu mai ajunge sa isi piarda credinta indiferent unde se afla pe acest pamant. Daca nu ai biserica ortodoxa in apropierea ta, atunci fa din camera ta Biserica. de cand sunt aici la Londra pot spune ca mai tare cred in Dumnezeu si am incredere deplina in tot ce imi randuie El pentru mine. Tot ce vad aici, tot ce ma inconjoara ma face sa fiu mai constienta si mai responsabila de sufletul meu. Cel mai mare dusman aici este timpul, pentru ca este scurt, esti prins in activitate toata ziua , activitate ce te oboseste mult insa eu am gasit o solutie. Calatoresc zilnic cate 2- 3 ore fiind distante lungi si atunci in aceste ore citesc acatiste, rugaciuni, psalmi, sau daca sunt mai obosita citesc din vietile sfintilor, ascult Scriptura audio si valorific astfel timpul pierdut cu transportul londonez. |
Citat:
Si din pacate multi se pierd in Occident, nu se intaresc in credinta, mai ales daca sunt tineri, iar in Biserici cam bate vantul! Chiar credeti ca 3-4 milioane de romani sunt ortodocsi in Occident? Multi nici nu sunt casatoriti cu ortodocsi. Cum am mai zis, un om botezat ortodox care nu a fost crescut in duhul ortodoxiei sau s-a abatut de la cale, va reveni mai usor acasa in Ro, decat in Vest unde nu exista Adevar Absolut. *** Urati chiar asa de tare Romania incat nu doriti sa apreciati singura si cel mai importanta chestiune care face Romania superioara Occidentului? Pe mine nu ma incanta replica asta ca poti sa fi ortodox oriunde, scuza folosita ptr. a pleca 1-2 din tara. |
Citat:
Este un radio ortodox care are si emisiuni in spaniola. Eu nu inteleg o boaba, dar poate te va interesa pe tine sau pe alti prieteni de la Bise. aici: http://www.ancientfaith.com/podcasts/propedeutica Archpriest Joan Garcia i Casanovas (Spania si Portugalia) http://www.ancientfaith.com/podcasts/glorificando Site ortodox, Argentina: http://www.pase-cursos.net/web/ Carti in spaniola nu se gasesc pe net de comandat? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:37:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.