Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cine nu deschide ochii deschide punga (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16770)

Jamaica 12.09.2013 13:34:31

Nu cred ca s-a petrecut tocmai asa. Probabil uitati anumite detalii sau persoana in cauza nu a spus adevarul. Ce fel de avocat o fi avut profesorul de geografie de a luat puscarie cu executare pt legitima aparare nu stiu. Si eu as fi procedat la fel ca el!
Cu un astfel de caz se merge la CEDO.
Cum a motivat instanta hotararea? Este foarte ciudat

Yasmina 12.09.2013 16:18:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 533674)
Nu, asta e gradul de indiferenta la care a ajuns societatea romaneasca.

Cati romani crezi ca ar sari in fata cutitului sa-si apere un semen?

Si asta o stiu multi, altfel n-as fi avut ocazia sa vad un adolescent care isi permite sa pipaie pe strada o fata insotita de mama ei.

Poate ca eu nu as fi putut sa sar s-a scap fata dar dadeam telefoane la politie dandu-le toate detaliile,macar incercam sa fac ceva,sa stiu ca am incercat!
Oare de unde vine blegeala asta a spiritului si indiferenta la raul altuia?
Din cauza asta tiganii sunt o minoritate iar noi suntem terorizati de ei,chiar fiind mai numerosi.

Yasmina 12.09.2013 16:28:41

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 533679)
Si bineinteles ca atacatorul era mai tuciuriu, adica tigan. Spun asta pentru ca, probabil, 90% din infractiuni sunt comise de tigani, tot ei au si clanuri infractionale. Daca ar fi intervenit cineva ar fi aparut imediat o organizatie pentru protectia minoritatilor, strigand ca e discriminare (glumesc). In privinta romilor e si amuzant ce au facut strainii, ne-au tot acuzat de discriminare iar cand au avut si ei de-a face cu 2-3 romi la ei in oras nu mai stiau cum sa scape de ei.
Lasand gluma la o parte, in Brasov, cand a fost un jaf cunoscut, un barbat a intervenit fugind sa il prinda pe hot si a fost impuscat mortal de acesta. In cazul acesta e rusinos ca nu a intervenit nimeni, deja cand vezi un tigan cu o tanara care plange te gandesti la ceva rau.

Mda,pai cei care ne-au invinuit de discriminare nu au decat sa-i importe ei sau sa vina 1 an in Romania sa fie furati sau violentati de ei.Ei probabil ii stiu pe tigani din povestile romantice in care acestia sunt niste personaje haioase,puse pe muzica si pe dans iar femeile au haine foarte colorate si unice.

Yasmina 12.09.2013 17:41:33

Se vede treaba ca romanii nu dau pe afara nici de dragoste de oameni ,asa cum se lauda de vreo saptamana in toate mediile.
In fine,imi pare foarte rau pt exeperienta nefericita a acestei tinere,sa dea Domnul s-o ajute sa treaca peste aceasta oroare si sa aibe o viata normala.

guardian knight 12.09.2013 20:58:24

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 533705)
Nu cred ca s-a petrecut tocmai asa. Probabil uitati anumite detalii sau persoana in cauza nu a spus adevarul. Ce fel de avocat o fi avut profesorul de geografie de a luat puscarie cu executare pt legitima aparare nu stiu. Si eu as fi procedat la fel ca el!
Cu un astfel de caz se merge la CEDO.
Cum a motivat instanta hotararea? Este foarte ciudat

Nu pretind ca am redat exact faptele ca atare, |Oricum, mi se povestise,si chiar unele aspecte le-am mai aranjat si eu de la mine, sa para mai logic, insa intamplarea e f reala,deci nu e o fictiune !

In ce priveste,legitima aparare,legea veche (acuma nu stiu cum e !) prevedea ca raspunsul trebuie sa fie direct proportional cu forma atacului . Deci, daca ala a intrat in casa cu mainile goale (chiar daca probabil, putea avea 1,90 si 130 kg ) proprietarul nu putea apela la cutit sa isi apere viata .ci trebuia sa-l infrunte pe goliat cu mainile goale (proprietarul putand f bine sa aiba 1,65 si 60 de kg !) Deci disproportia fiind evidenta !
Deci, numai asa ma gandesc ca a puitut fi acuzat de omor, pt ca cealalt nu intrase cu cutit la el !!!

Jamaica 13.09.2013 00:05:57

stii tu ceva. in legea actuala(inca nu a fost adoptat noul cod penal) apararea trebuie sa fie proportionala este adevarat, DAR exista notiunea de exces justificat care nu se pedepseste. pe langa acest lucru se tine cont si de alte circumstante, provocarea , speritura etc de la caz la caz. se tine cont inclusiv de constitutia fizica si de aptitudinile fizice. oricum imi pare nespus de rau pentru ce a patit omul acela!

Yasmina 13.09.2013 00:45:34

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 533734)
Nu pretind ca am redat exact faptele ca atare, |Oricum, mi se povestise,si chiar unele aspecte le-am mai aranjat si eu de la mine, sa para mai logic, insa intamplarea e f reala,deci nu e o fictiune !

In ce priveste,legitima aparare,legea veche (acuma nu stiu cum e !) prevedea ca raspunsul trebuie sa fie direct proportional cu forma atacului . Deci, daca ala a intrat in casa cu mainile goale (chiar daca probabil, putea avea 1,90 si 130 kg ) proprietarul nu putea apela la cutit sa isi apere viata .ci trebuia sa-l infrunte pe goliat cu mainile goale (proprietarul putand f bine sa aiba 1,65 si 60 de kg !) Deci disproportia fiind evidenta !
Deci, numai asa ma gandesc ca a puitut fi acuzat de omor, pt ca cealalt nu intrase cu cutit la el !!!

Detaliile sunt foarte importante intr-un caz,poate omul uitase usa deschisa iar celalalt doar a impins usa si dorea sa stea de vorba cu el nu sa-l omoare la el in casa.
Multi oameni au reactii exagerate in momente de stress.
Mai mult ca sigur ca a exagerat.
Poate vecinul venise sa se certe cu el sau sa-l ia la intrebari,iar Acela simtandu-se in inferioritate l-a omorat.Tipic lasilor.

Jamaica 13.09.2013 00:49:37

sa nu ajungem asa departe.... este un caz cat se poate de cumplit

Parascheva16 13.09.2013 05:33:37

Era o stire mai veche, in care o mama si-a omorat copilul cu cutitul. Adica, fetita ei o tot enerva si mama a luat un cutit si l-a aruncat in directia ei, fara intentia de a o omorî, dar s-a înfipt exact in pieptul copilei. Si acesta a fost un accident, iar mama a primit puscarie.
*
Eu nu prea inteleg accidentele de masina. Pai sunt accidente, nu intentii de omor, de crima. Aici nu ma refer la cazul in care soferul e beat, fuge de la locul faptei, nu opreste la semafor, la trecerea de pietoni etc. Ci ma refer la accidente, caci se mai intampla, mai ales ca in Ro nu prea sunt conditii, autostradele creionate pe harta de pe vremea lui Nea Nicu inca nu sunt terminate. De ce sa mergi la puscarie daca a fost un accident? Nu e destul ca ai niste oameni pe constiinta? In schimb, bandele de interlopi si de mafioti stau bine mersi.

AlinB 13.09.2013 12:12:38

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 533702)
Nu stiu ce alte discutii si pe ce ton or mai fi avut acolo, cert e ca, dupa ce omul nostru s-a intors la el in casa, la scurt timp a aprut vecinul,care ar fi intrat fara permisiune peste el in apartament !!!
Omul nostru ,probabil,speriat, a mers in bucatarie si a pus mana pe un cutit !
Rezultatul a fost un omor !

Deci ala nu incuia usa ca avea mereu un cutit la indemana.
Probabil.
Apropo, ce cuvant amuzant prioba -> probabil dar de fapt inseamna "poate".

P.S. Daca n-ai acces la dosar, in special la rezultatul investigatiei criminalistice, nu poti sa te pronunti pe baza unui articol din ziar sau ce zice avocatul (posibil cam tot pe acolo).

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:40:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.