![]() |
Citat:
(Ev. Matei, VII/7) Asta cred si traiesc cu adevarat ortodocsii ! Este insa si adevarat ca in "Biblia sprue" (Editie princeps, 1312. Helsanki, Domum iocum) spune la Mateias 3/XX : "... crede si nu cerceta, caci credinta este tare anevoie !" NB : desigur, acestea sunt doar reflectiile mele si nu vreo propunere ! |
Mirela:
Da, a fost si dezlegare la peste. Dar trebuie sa vezi ce scrie in calendarul tau. In al meu scrie pentru ziua de ieri, vineri 3 ianuarie - Harti. Aici pe site scria: zi de post, dezlegare la oua, branza, lapte (si atunci intra automat si pestele). Pestele este prima si cea mai comuna dezlegare intr-o zi de post. Primul produs, alaturi de ulei si vin, la care se da dezlegare. In rest...???:13: " Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide " (Ev. Matei, VII/7) Pai cam asta fac si eu...caut, intreb. Nici asa n-o fi bine. Dar cu cat cauti mai mult si gasesti mai multe variante, cu atat iti faci mai rau si te pierzi de credinta. Se pare ca ortodocsii traiesc in mod diferit in fiecare colt al lumii. Concluzia mea. |
Citat:
Si ti-a explicat si Lucian, care altfel da cu mine de pamant in postari. Problema nu este a mea. Este ca cei care raspund nu citesc cu atentie postarile si pe urma rasucesc vorbele si mesajele intzr-atat, incat ajunge si autorul sa nu mai stie ce a scris si ce a gandit. Nu sunt singura in situatia asta. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Da, și în calendarul meu (de la Mitropolia Olteniei) scria harți. Dar cum aici pe site scria cum zice și sophia - zi de post cu dezlegare... și a mai fost și discutia pe acest topic... Am zis să țin și eu post (deși nu total) pana la ora 15 - și apoi să țin cont de dezlegări. |
Citat:
Pai, tocmai asa e si randuiala. In rarele cazuri in care scrie in calendar ca e simultan si zi de post dar si dezlegare (logic, un oximoron) cum e, de ex. vinerea de dinaintea ajunului Bobotezei cand ajunul se nimereste sambata sau duminica, atunci, ajunarea care ar fi trebuit s-o tinem duminica, in Ajunul Bobotezei, se muta in vinerea dinainte, dar numai pana la ceasul al IX-lea (ora 15), dupa care, restul zilei e dezlegare. Anul acesta a fost un caz special, o exceptie, fiindca trebuie sa se aplice 2 reguli opuse in aceeasi zi: 1. Mutarea ajunarii in vinerea de dinainte, intrucat duminica nu se ajuneaza si 2. In intervalul 25 decembrie-4 ianuarie e harti Deci, e dezlegare dar dupa ora 15. |
Citat:
Bine, Sophia. Iti doresc un an nou fericit, cu parteneri de dialog, aici pe forum, care sa nu-ti mai rasuceasca vorbele si sa te ajute sa depasesti eterna stare de nedumerire, deruta si nelamurire. |
Citat:
Dar cum rămâne cu duminica asta? E post obișnuit sau ce? Scuze dacă s-a mai zis, n-am mai stat să răsfoiesc tot topicul. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:59:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.