Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   casatorie intre rude (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=172)

victor.r 03.06.2008 22:12:39

Citat:

În prealabil postat de herodotnero
Pentru danutz_ro,

daca tatal tau este casatorit religios cu aceea femeie,nu te poti casatori cu nici una din ele,deoarece prin casatorie ele devin pentru tine surori.

Pentru Stefan500,
verisori de gradul doi sunt copii rezultati din casatoria a doi frati sau surori care au acelasi tata si mama.

Verisori de gradul doi sunt copii a doua familii din care doi membri sunt verisori primari.

"Pentru Stefan500,
verisori de gradul doi sunt copii rezultati din casatoria a doi frati sau surori care au acelasi tata si mama." astia sunt verisori primari.

victor.r 03.06.2008 22:18:12

Citat:

În prealabil postat de Matza
Citat:

În prealabil postat de euftalia
Veri de gradul doi sunt copii fiecaruia dintre verii primari, deci rude apropiate.

a) in linie dreapta, dupa numarul nasterilor; astfel, fiul si tatal sunt rude de gradul intai, nepotul de fiu si bunicul sunt rude de gradul al doilea;
in linie colaterala, dupa numarul nasterilor, urcand de la una dintre rude pana la ascendentul comun si coborand de la acesta pana la cealalta ruda; astfel fratii sunt rude in gradul al doilea, unchiul si nepotul in gradul al treilea, verii primari in gradul al patrulea.
iar verii de grad 2 ar fi rude de grad 5 sau 6 asa ca nu ar fi absolut nici o problema in cazul unei casatorii nici legal si nici religios

verii de grad 2 ar fi rude de grad 5 sau 6 - 6/VI sase clar (nu imi cunosc toti verisori de gradul doi, asta inseamna ca suntem rude destul de apropiate. NU categoric. Impedimentul a fost introdus definitiv in anul 1166 de catre sinodul de la Constantinopol.

victor.r 03.06.2008 22:21:34

Citat:

În prealabil postat de oana-dana
Salut,
Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta. De ceva vreme am gasit jumatatea dar am aflat ca suntem veri. Ne iubim si vrem sa fim impreuna. Nu suntem vrei primari. Lucrurile stau asa, mamale noastre sunt verisoare iar noi veri de-al doilea.Am inteles ca la veri de-al doilea avem de fapt gradul 6 si ca putem sa ne casatorim. Noi asta vrem.
Poate imi da cineva un rasp....:(

Puteti, si la biserica si la sfat. La biserica cu dispensa. La sfat fara nici o problema. Dar aveti de depasit un intreg lant de piedici din partea rudelor. Eu personal va doresc succes.
Am trecut printr-o poveste asemanatoare dar am esuat. O iubeam sincer dar nu a fost de ajuns.

victor.r 03.06.2008 22:25:28

Citat:

În prealabil postat de NobodyN
Buna. Am si eu o intrebare. Sper ca nu e prea complicata. Tatal meu are un frate si acest frate e casatorit. Are 3 fete, verisoarele mele, primare. Sotia lui are o sora, iar aceasta un baiat. Practic, intre noi doi sunt aceste verisoare comune. Primare pt mine prin tata, primare pt el prin mama lui...Ma intreb daca intelege cineva ce spun. Si eventual daca ma lamureste. Multumesc mult!

Inteleg foarte bine ce spui. Da care-i intrebarea?

victor.r 03.06.2008 22:26:02

Citat:

În prealabil postat de angel_my
Este posibila casatoria intre rude de gradul 6?

da.

victor.r 03.06.2008 22:27:24

Citat:

În prealabil postat de bubulina18
buna...as vrea sa stiu dak exista interdictii religioase de la casatorie dak prietenul meu este fratele sotiei varului meu primar?chiar nu stiu si sunt tare curioasa.ast raspuns

Nu exista asemenea interdictii in acest caz.

samuel 15.05.2009 22:28:29

As dori sa ma ajutati

Legat de gradele de rudenie ca impediment la casatorie, as dori sa ma ajutati: vreau sa ma casatoresc dar a intervenit urmatoarea proble,..
BUNICUL meu cu STRABUNICA prietenei mele cu care urmeaza sa-mi petrec viata au fost FRATI.

POT SA MA CASATORESC?

AnD1 06.10.2009 15:41:30

Citat:

În prealabil postat de victor.r (Post 76328)
Nu exista asemenea interdictii in acest caz.

Asa ceva mi s-a intamplat si mie iar interesandu-ma am aflat ca nu ii bine. In rest ramane la aprecierea fiecaruia sa isi aleaga solutiile bune pentru el si cei apropiati lui.

Doamne ajuta-ne la toti!

gabyiasi 23.10.2009 18:09:48

veri de gradul 2

[am o mare dilema:sper sami raspunda cineva.
x-y = veri drepti de pe mama (mama lui x e sora lui mama lui y)
y-z=veri drepti de pe tata (tata lui y e frate cu tata lui z)
ce grad de rudenie este intre x si z?

neofree1982 14.02.2011 15:39:02

sal

cuscrie de felul II,grad IV de rudenie
lega*tura de rudenie dintre consangenii unui sot cu consangenii celuilalt sot(aici parintii lui Y sunt beleaua)-Sotii, formand o unitate, fiecare din ei devine pentru rudele celui*lalt sot ruda (cuscru) in acelasi grad in care acesta se gasea cu consan*genii sa
poate lua dispensa

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:43:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.