Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parere mea despre sarbatoarea de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17416)

fallen 18.09.2014 13:07:20

Dar ia spuneti-mi mie, ( va rog frumos, buna ziua pe ziua de azi :)) , apropos de imparitati: mi-a zis cineva pe alt forum ca sufar de " tulburare tripolara"; este posibil asa ceva, sau a facut misto de mine? Poate avea un lucru, sau o stare, trei ( sau mai multi) poli ? ( franci, parale, lei, dolari, ludovici, guinee, etc, da, poate, insa...poli, in acest context, adica capete opuse, extreme, etc ???)

oaie_cugetatoare 18.09.2014 13:11:20

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567396)
Dar ia spuneti-mi mie, ( va rog frumos, buna ziua pe ziua de azi :)) , apropos de imparitati: mi-a zis cineva pe alt forum ca sufar de " tulburare tripolara"; este posibil asa ceva, sau a facut misto de mine? Poate

Fallen, sa stii ca pe lumea astea sunt multi care sufera de tulburari multi-polare(adica peste trei).Este de ajuns sa te uiti la actorii de pe scena politica
sa vezi tulburari multi-polare. :1:

fallen 18.09.2014 14:40:36

Uf, haideti ca ma bagarati in si mai ceata...
Imi vine sa sun doctoru sa-ntreb dc se poate asa ceva, da' sigur nu-mi raspunde, si-apoi mi-e si rusine sa-l deranjez cu asemenea stupiditati...

oaie_cugetatoare 18.09.2014 14:56:07

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567411)
Uf, haideti ca ma bagarati in si mai ceata...

Adica sa stai linistita ca sunt altii care au adevarate tulburari multi-polare
si ii vad pe altii ca fiind bolnavi.
Tu tine dreapta credinta, rugaciune, fapte bune pentru aproapele tau
si de restul de ocupa Dumnezeu.

fallen 18.09.2014 15:12:33

Tulburarea bipolara presupune ca astazi, acum, de ex, esti foarte " maniac", inversunat, hotarat sa faci ceva, hiperactiv, nelinistit chiar, parca nu tevpoate opri nimic, numai dormi, numai iti trebuie nici mancare,'nimic altceva decat ceea ce te preocupa obsesiv ( aici ai dreptate ca pot fi mai multe chestii, adica poti trece rapid de la obsesia pt ceva la altceva, sa ai mai multe preocupari obsesive sau idei delirante), iar maine, sau mai incolo, sau peste o perioada mai lunga de timp, zile, saptamani, brusc cazi intr-o stare opusa, respectiv depresia, apatia generalizata, cand numai ai chef, nu-ti mai trebe nimic, nu te mai intereseaza, numai ai nici o motivatie nici sa mananci, nici sa te scoli din pat, sa iesi din casa, sa meri la munca ori scoala, nici sa mai traiesti efectiv, in cazuri extreme....
Caracteristic in boala asta fazele evolutive alterneaza pe perioade mai lungi, saptamani sau chiar luni; cand alternanta e mai rapida, chiar in cursul aceleiasi zile, e o forma mai usoara care se chiama tulburare ciclotimica.
Ioan Cezar descrie mai in amanunt particularitatile acestei conditii, pe un alt topic.

Ce spuneti dvs de " multipolaritate", probabil va referiti la cei care se prefac, nu au niste principii constante, sunt ipocriti, joaca in multe tabere, se dau dupa cum bate vantul, etc...ca nu-mi vine acum termenul incetatenit.... ( versatili, perversi ???? In mitilogia greaca era un personaj numit "Proteus", precum microbul omonim - caretot de-acolo isi trage numele- si care nu avea o fata, mutra, figura proprie si putea lua infatisarea oricui....); intr-adevar sepoate ajunge la adevarate, autentice tulburari de personalitate, crize de identitate personala, cand individul impricinat efectiv nu se mai recunoaste, numai stie cine si ce e, ce reprezinta, in ce crede, etc...

oaie_cugetatoare 18.09.2014 15:14:35

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567415)
Tulburarea bipolara presupune ca astazi, acum, de ex, esti foarte " maniac", inversunat, hotarat sa faci ceva, hiperactiv, nelinistit chiar, parca nu tevpoate opri nimic, numai dormi, numai iti trebuie nici mancare,'nimic altceva decat ceea ce te preocupa obsesiv ( aici ai dreptate ca pot fi mai multe chestii, adica poti trece rapid de la obsesia pt ceva la altceva, sa ai mai multe preocupari obsesive sau idei delirante), iar maine, sau mai incolo, sau peste o perioada mai lunga de timp, zile, saptamani, brusc cazi intr-o stare opusa, respectiv depresia, apatia generalizata, cand numai ai chef, nu-ti mai trebe nimic, nu te mai intereseaza, numai ai nici o motivatie nici sa mananci, nici sa te scoli din pat, sa iesi din casa, sa meri la munca ori scoala, nici sa mai traiesti efectiv, in cazuri extreme....
Caracteristic in boala asta fazele evolutive alterneaza pe perioade mai lungi, saptamani sau chiar luni; cand alternanta e mai rapida, chiar in cursul aceleiasi zile, e o forma mai usoara care se chiama tulburare ciclotimica.

Pai de depresie in general mai toata lumea sufera.:36:

abaaaabbbb63 18.09.2014 15:37:47

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567417)
Pai de depresie in general mai toata lumea sufera.:36:

Nu confunda depresia gen "tristete" cu despresia, boala. Din cauza unor probleme hormonale, sau ale unor impacte emotionale majore, la unele persoane se opreste sau limiteaza secretia de dopamina. Asta ii determine sa fie depresivi. Chiar daca ar vrea, nu pot sa fie "fericiti".

oaie_cugetatoare 18.09.2014 15:50:51

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567418)
Nu confunda depresia gen "tristete" cu despresia, boala. Din cauza unor probleme hormonale, sau ale unor impacte emotionale majore, la unele persoane se opreste sau limiteaza secretia de dopamina. Asta ii determine sa fie depresivi. Chiar daca ar vrea, nu pot sa fie "fericiti".

Nu exista depresie "gen tristete".Exista doar depresie, care se poate trata
doar cu fericire.

abaaaabbbb63 18.09.2014 16:42:55

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567421)
Nu exista depresie "gen tristete".Exista doar depresie, care se poate trata
doar cu fericire.

De ar fi asa usor sa tratezi depresia...
Si da, exista depresie minora, temporara, si depresie de care cineva nu scapa asa usor, si are nevoie de stimulente de dopamina sau serotonina.

oaie_cugetatoare 18.09.2014 16:48:34

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567426)
De ar fi asa usor sa tratezi depresia...

Rugaciunea, ea alunga fortele intunericului , rugand-ul pe
Dumnezeu sa-si intoarca fata catre tine.Dumnezeu alunga depresia.
Tu doar trebuie sa-l rogi s-o faca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:27:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.