![]() |
"Nu vã înjugaþi la jug strãin cu cei necredincioºi, cãci ce însoþire are dreptatea cu fãrãdelegea, sau ce împãrtãºire are lumina cu întunericul ºi ce învoire este între Hristos ºi Veliar, sau ce parte are un credincios cu un necredincios?" (II Corinteni 6: 14,15).
Eu zic sa mai meditati la ce a spus Sfantul Apostol Pavel. Mai bine mor decat sa fiu atras spre erezie. Si lasati teoriile cum ca vai-vai,democratia ar fi mai buna decat comunsimul sau invers,ca nu asta ne preocupa.Nici una nu e mai buna ca cealalta de fapt daca oamenii sunt oricum rataciti de Dumnezeu.Am citit si eu declaratia Parintelui cum a patimit in inchisoare.Dar asta nu are nici o scuza in aceasta cum ca eu sunt indreptatit ca om de religie crestin ortodoxa,sa ma rog impreuna cu ereticii;pentru ca nu am doua religii,nu am doua Biserici,ci UNA.Si inteleg ca as putea fi pacalit,mintit,atras spre ceva rau de catre ei,influentat in mod negativ,in nici un caz pozitiv,pentru ca tot ce este pozitiv e deja in ortodoxie nu am nevoie de invataturile si teoriile ereticilor,decat pentru a le sti ca sa le combat,daca Dumnezeu imi da puterea si lumina asta bineinteles.Sunt de acord cu Cozia cand zice de satanismul celor 300 de milioane.Pai da,normal,daca ei si-au vandut sufletul satanei renuntand la a-i cinsti pe Sfinti,pe Maica Domnului.Noi nu trebuie sa facem la fel.Si sunt destui care s-au convertit la baptisti,samd,nu trebuie sa enumar toate sectele alea se stiu ei.Si asa suntem vai de capu nostru,cu toate pacatele pe care le facem in tot ceasul.Nu mai avem nevoie si de eretisme,pentru ca atunci chiar ne-am coborat sufletul in iad si nu mai avem speranta.Va intreb pe voi,cei de pe forum,ce speranta mai ai atunci cand ai renuntat la Dumnezeu,ce speranta mai ai in a te mantui?Sa va dau eu un raspuns?Zero+zero+...zero. Scrie in Sfanta Scriptura ca vor veni profeti mincinosi impreuna cu duhul lui Antihrist,"Care e deja in lume".Si minte lumea.Adica pe voi ereticilor.Va las sa meditati acum la ceea ce s-a scris in Biblie,daca mai aveti curiozitatea sa o mai cititi. Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre.May God have mercy on our souls. |
Era nevoie de traducere in limba engleza?
Silviu draga, ai perfecta dreptate. Nu cred ca a fost vreo perioada in totalitate favorabila crestinimsului, crestinii au fost si vor fi tot timpul prigoniti intr-un fel sau altul. Experienta parintelui nu te indeamna sa iti schimbi credinta, imi pare rau daca asta ai inteles tu. Este vorba de faptul ca in aceste conditii de multe ori se descopera esenta credintei. Crezi ca cei care si-au dat viata pentru Hristos in inchisorile comuniste catolici, greco=catolici, etc. sunt mai putini importanti decat martirii ortodocsi din aceleasi temnite?? Eu cred, cu toata fiinta mea, ca Dumnezeu este singurul care poate spune cine are sau nu are sanse de mantuire. A spune ca acela se mantuieste si acela nu se mantuieste NU sta in puterea noastra. Aceasta este o grava eroare pe care o facem noi de multe ori. Dumnezeu este milostiv cu noi toti si doar El stie cine se mantuieste si cine nu. Noi trebuie efectiv sa ne vedem de credinta noastra, sa o pretuim ca pe un dar ales si sa il facem vadit si celorlalti prin comportamentul nostru, prin dragostea noastra de adevar si de oameni in egala masura. |
Citat:
|
Citat:
|
http://marturisitorortodox.sytes.net/Radacinile-ecumenismului-si-ridicarea-lui-antihrist.html http://marturisitorortodox.sytes.net/Apostazia-contemporana-o-primejdie-reala-impotriva-Ortodoxiei.html http://marturisitorortodox.sytes.net/Eresul-ecumenist-cauta-sa-surpe-Biserica-Ortodoxa.html |
Citat:
|
Este ciudat, ca desi tu esti cel, care obisnuieste sa raspunda cu atacuri la persoana la unele replici care nu-ti convin, de unde si reactia mea, te simti atins, cand altul iti spune sa lasi acest obicei. Deci: "Cine zice , ala e" inseamna ca tu dai de obicei tonul. Daca nu-ti plac atacurile la persoana, nu apela in primul rand tu la ele.
|
Citat:
Ma refeream la faptul ca postezi numai pentru atacuri si interventii "la persoana", fara sa scrii mare lucru la subiect. Sa ne rezumam la topic...persoanele sunt, din punctul meu de vedere, irelevante. ca vin ele pe forum si povestesc experientele personale....problema lor. Este un risc pe care si-l asuma. Unele chestiuni ar trebui discutate pe numai cu duhovnicul... |
Mirean, acest forum eca si viata de zi cu zi, si cu jigniri, si incultura, etc. Depinde de noi, caca vrem sa-l transformam intr-un loc de "spalat rufele murdare", sau daca trecand pestecele care nu ne convin, indreptam discutia intr-acolo unde vrem noi.
In apararea lui cozia, pot sa-ti spun, ca comunismul, chiar daca te crezi altceva, a avut si lucruri bune:sistemul de invatamant functiona cum trebuie; inca mai exista respect fata de litera scrisa. Nimeni nu si-ar fi permis sa scrie sau sa spuna cuvinte, care acum se aud pana si in Parlament. Nu este un elogiu adus comunismului, ci o evidentiere a unor lucruri, care erau bune, pe langa multe altele, care erau rele. Daca nu ai prins anii comunismului, nu ai de unde sti anumite lucruri. Dar, trebuie sa-ti dau dreptate intr-un sens: cele rele le-au depasit cu mult pe cele bune. De aceea nu e nimeni, care sa deplanga disparitia comunismului. Din pacate au venit multe rele dupa aceea... |
Citat:
Medicamentele gaseau, chiar si cele de prima necesitate se procurau pe sub mana, din strainatate ... sau deloc. E drept...existau locuri de minca pentru toata lumea si era mai putin stres. dar se muncea cun se muncea "timpul trece leafa merge". S-a si contruit. Mult si prost....dar fiecarea avea o casa. casa poti lua si azi, dar mai greu. Totusi azi ai libertate. Poti chiar sa mergi nestingherit la biserica. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:33:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.