Mihnea Dragomir |
25.05.2016 09:01:42 |
Citat:
În prealabil postat de altulunul
(Post 622149)
Si de ce papa in loc sa combata zilnic la televizor lucrurile astea, se pupa cu homosexualii?
In Rusia homosexualismul este scos in afara legii.
In conditiile astea unde credeti ca se practica crestinismul: in occident unde unul din prietenii papei e homosexual sau in Rusia?
|
Prima tara din lume care a dezincriminat homosexualitatea a fost Rusia sub Lenin. Lucru normal, avand in vedere dovezi recente potrivit carora Lenin era homosexual el insusi (o scrisoare catre Stalin se incheie cu cuvintele "te sarut pe funduletul tau drag"). Tot Rusia leninista a fost si primul stat din lume care a dezincriminat avortul si adulterul. Mai apoi, la sfarsitul anilor 20, sub Stalin, in fata unui val de imoralitate care fusese incurajat chiar de tovarasi, aceste fapte au fost reincriminate.
Eu nu am incredere in resurgenta de ultima ora a crestinismului in Rusia. Nu am incredere atata vreme cat colonelul KGB Vladimir Putin conduce continentul rus. Inclin sa cred ca ortodoxia de acolo, intr-o trista deriva filetista, e folosita ca instrument al nationalismului si ca vector al vechii politici a Rusiei Mari. Pentru Romania, asta e un pericol apropiat. Lucrurile se vor clarifica, poate, la apropiatul sinod panortodox, cand e de asteptat ca patriarhia Moscovei sa dea noi lovituri patriarhiei ecumenice. Vom asista, probabil, la o lupta intre a treia Roma si a doua Roma. Solutia ? Veniti la Roma cea adevarata!
|