![]() |
Trece zi dupa zi si eu nu gasesc nicio rezolvare. Rascolesc internetul in cautare de informatii, vorbesc si intreb pe toata lumea, si toti ridica din umeri. Nu exista solutii :(
Am gasit un subiect deschis de mine acum 4 ani tot pe acest subiect aici pe forum.... au trecut anii, problema s-a agravat si tot nu am nicio rezolvare. |
Nu există în zona ta nici un cămin de bătrâni ca să țină de primărie? De biserică?
Numa' și numa' pe bani grei? |
Citat:
|
o mamă bolnavă
Citat:
|
Citat:
Cat despre problema banilor, e usor sa zici sa te sacrifici material daca ai ce sacrifica, deja fac f multe sacrificii ca sa-mi cresc copilul, din pacate nu mai am de unde si ce sa sacrific. |
Nu știu dacă boala de care suferă mama ta se încadrează, dar ai fost să te interesezi dacă nu se califică pentru obținerea unui ajutor de handicap sau ceva de genul? Că mai primești de acolo eventual ceva bani și-ți mai ușurează sarcina fiscală.
|
Citat:
Si mai ales sa stea acolo in momentele de criza? Apropo, stii ce se va intampla acolo? Va fi sedata constant, peste nevoia reala de tratament, pentru a fi tinuta sub control. Zombie mode. |
Citat:
Doar la gradul de handicap cel mai mare obtii 300 lei/luna si scutirea de impozit pe locuinta si alte impozite daca datorezi, transport gratuit si cam atat. Adica e singurul pentru care merita sa-ti bati capul, restul sunt ceva de genul 40 si ceva de lei/luna, 30 si ceva de lei/luna, cam ca si la alocatiile copiilor, o bataie de joc. Si ca sa obtii acel grad de handicap trebuie sa dovedesti ca boala s-a instalat inainte de 35 de ani si sa treci de evaluarea unei comisii an de an. Ori mama nu accepta sa mearga la nicio comisie si nici actele ei medicale de acum 30 si ceva de ani nu le mai am pentru ca le-a distrus pe toate (intr-o vreme le pastra bunica, dar a pus mama pe ele si le-a rupt). Deci nu ma ajuta nici aceasta sugestie :( |
Citat:
In momentul asta nu are in garsoniera ei nici macar un pat pe care sa doarma. Eu nu mai am resurse sa-i mai tot cumpar tot ce-i trebuie de la perdele, la vesela, covor, televizor si tot ce mai are in casa un om. Ultima data am facut acest lucru acum 2 ani si acum iar a vandut ABSOLUT TOT. Acum am si eu un copilas si cresterea lui costa destul de mult desi il imbrac cu lucrusoare primite de la prietene si are jucarii doar ptr ca-i mai cumpara si nasii, prietenii si alti membri ai familiei extinse de sarbatori, aniversari etc. Totusi pampersi, lapte praf, mancare, bona, medicamente, toate astea costa. Mama spune uneori ca ar accepta sa mearga la camin si alteori ca nu vrea. La aceste camine unde sunt acceptati astfel de oameni fii linistit ca nu pleaca nimeni pe poarta. Am avut-o pe bunica la un camin ptr bolnavi de alzheimer si era poarta mereu incuiata. Din pacate este singura alternativa ca sa o stiu undeva unde sa aiba unde dormi, sa ii dea cineva de mancare, sa aiba haine pe ea si sa nu o mai ia nimeni la bataie pe strada si sa ajung iar cu ea prin spitale sa platesc bani grei pentru operatii. |
Am studiat in ultimii ani toate alternativele posibile si nu am ajuns decat in disperare de cauza la solutia unui azil/camin cand mi-am dat seama ca e singura sansa pentru un trai cat de cat decent pentru mama.
Uite insa ca pana si asa ceva se pare ca nu e pentru oricine :( |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:06:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.