![]() |
Citat:
sa lucreze fara stapan.De aceea este bine sa revenim indata la rugaciune si imaginatia asta dispare, mintea fiind coborata in inima prin rugaciune nu mai umbla ala-n-d-ala si nu mai o dam din google in masonerie, etc. |
Să știi că m-am rugat tare puțin astăzi... ticălosul de mine... Dar vezi, să ai grijă, nu vorbi de minte coborâtă în inimă, că ăla-i cel mai lung drum ce-l poate face un om vreodată, aia-i rugăciunea neîncetată. Vorbești de lucruri prea mari și netrăite.
Oricum analiza semantică a numelui Google, e o supoziție, o ipoteză, nu mă aștept să fiu luat în serios, nici nu o impun nimănui, în nimic, nu am sursă și fundament serios dovedit, în studiu aprofundat, de aceea l-am numit "scurt studiu". Și mai ales, dacă imaginația era rea, nu ar fi lăsat-o Dumnezeu de la început în om, de la Adam și Eva. Dar imaginația a fost pusă inițial în om, cu scop bun, că zice: "și a văzut Dumnezeu că toate erau bune foarte". Faptul că omul și-a convertit imaginația pentru cele materiale sau altele stricătoare, nu înseamnă că ea e un lucru rău, ci e bun și trebuie folosită la lucruri bune, dar asta numai în har... |
Citat:
|
Citat:
Și Sfântul Ioan Gură de Aur spune că "imaginația e pământul unde vrăjmașii își aruncă semințele lor de neghină". Dar nu înseamnă că imaginația dintru început a fost așa, ea a fost bună și a avut scop bun, și omul, când omul e luminat, folosește imaginația ca o unealtă cu care harul să lucreze, imaginația fiind o proprietate a conștiinței ființei umane, sufletești, cu care ne imaginăm și iadul de exemplu și moartea și ne spăimântăm de nepregătirea noastră și alergăm la pocăință, lacrimi, rugăciune, virtuți și curățire. Pomenește-mă, frate "copăcel". |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu să-ți răsplătească și înmulțească dragostea jertfelnică. Dacă vrei, dă-mi și numele tău de botez, în mesaj privat, să te pun pe pomelnicul meu personal. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:55:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.