Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Planificarea familiala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1806)

dillema 31.05.2007 17:18:25

Citat:

În prealabil postat de cozia
Duhul Sfint cel de viata dadator, si al cunostintelor in TOATE domeniile(daca este nevoie, ex. vorbitul in limbi...) are grija si de calugari si maici sa conoasca fara sa experimenteze.

esti sigur? eu nu prea...

tin minte o intamplare care nu am sa o uit...Aveam vre-o 15-16 ani in "perioada cautarilor". Intr-o zi eram asa ravasita si entuziasmata ...avusesem o discutie despre D-zeu si doream sa stiu mai multe despre asta. si in drumul meu spre casa am intalnit un calugar si asa feritica ca am intalnit un om care dupa parerea mea ar fi trebuit sa stie mai multe l-am oprit si l-am intrebat. Exista D-zeu? Si daca da te rog sa imi spui mai multe despreasta. si el cu ochii ca de vultur cu rautate pe fata imi zice cu scarba...piei Satana! ...asta m-a tulburat si mai tare...dar nu mi-am pierdut nadejdea si am cautat mai mult...atunci mi-am dat seama ca oricine se crede "om al lui D-zeu " merge la calugarie si nu oameni cu adevarata inclinatie. Apoi am intalnit atat de multe cazuri ca m-am vindecat...nu m-am mai smintit stiind ca si el e un om cu pacate la fel ca mine si poate uneori chiar mai analfabet. In manastirile nostre 70% din calugari sunt indivizi care nu au nici un capatai, nu au casa, serviciu, nu au urmat scoala, saraci si s-au refugiat la manastire ca un locas adoptand un stil de viata cu care e obisnuit si protejat.
O data am mers cu o prietena la manastire (ea era catolica dar era atrasa de spiritualitatea ortodoxa) si am fost cazate la o chilie la o maica o saptamana si cu ocazia asta ajutam si acea maica batrana. Acolo era o maica mai tanara de 14 ani care avea ca ascultare sa aiba grija de o alta maica batrana. Si ne-a povestit ca provenea dintr-o familie destramata, maica-sa divortase si se recasatorise, iar sotul ei ii facea concurenta cu fiica-sa . Fata a incercat sa fuga in japonia ca dansatoare si maica-sa cu matusasa au adus-o fortat la manastire. ca apoi tanara sa ne ceara bani sa poata fugi de acolo ca viata ei acolo era ca un infern.
Oh ,Doamne ca mare e gradina ta si multi au sarit gardul!

Iar de cunostinte...sunt foarte putini calugari cu carte sau pur si simplu cu intelepciune de la D-zeu capatata in urma credintei. Nici nu stii pe cine sa mai crezi.

Nu am zis asta ca o judecata ci ca o constatare...de aceea eu cred doar ce spune Hristos!

cozia 31.05.2007 17:24:58

Ce exemplu sa-ti dau eu? ce am vorbit eu cu calugari si cu maicile? sau ce am auzit din inregistrari video si audio, conferinte?, astea fac parte din trairile mele, din concluziile mele bazate pe ce am experimentat eu. Nu ai decit sa mergi si tu pe la minastiri si sa pui intrebari, la conferinte, etc daca te intereseaza sa vezi cum lucreaza Duhul sfint prin alesii Lui. Cele mai impresionante marturisiri vin de la Parintii din muntele Athos care nici nu vad femeie prea des si CUNOSC.

cozia 31.05.2007 17:48:53

Citat:

În prealabil postat de dillema
...l-am oprit si l-am intrebat. Exista D-zeu? Si daca da te rog sa imi spui mai multe despreasta. si el cu ochii ca de vultur cu rautate pe fata imi zice cu scarba...piei Satana!

de aceea eu cred doar ce spune Hristos!

Sti ceva Dilemo, inainte de a continua, eu si inca citiva de aici( cu spirit de turma, vorba lui Mirean, si are dreptate, nu-i nimic rau in asta, fratii mereu au tinut aproape desi diavolul ii vrea divizati, smintiti, mihniti...) avem o problema cu tine, nu prea stim in ce ape te scalzi?
- Esti Ortodoxa sau nu?...dar marturiseste cinstit nu ne lua la misto ca pierzi si mai mult teren!...si asa multi nu o sa-ti mai raspunda niciodata
- In contextul de mai sus, referitor la calugarul oprit de tine, nu ma mira reactia lui daca ai folosit agresivitatea verbala iesita din comun de care ai dat dovada pe aici, sau asta o faci doar aici in anonimat?...lasa-ne pe noi, parerea noastra poti sa o ignori, suntem mici, insa sa te vad cum vorbesti in fata unui Duhovnic cum mai promovezi tu feminismul, desi cazul citat de mine ne cam da raspunsul la aceasta dilema...
Nu se poate continua asa, dupa ce ai jignit in dreapta si-n stinga sa continuam ca si cum nimic nu s-a intimplat. Aici trebuie sa vorbim civilizat ca si cum ne vedem fata-n fata, ce zici ai avea curajul?

Aici e marea problema, ca trebuie sa explici mai bine din ce perspectiva crezi ce spune Hristos, ca asa sunt zeci de canale pe satelit care numai de Hristos vorbesc... insa nu spun nimic

Sylvie 31.05.2007 18:06:08

Dillema,sincer mi-e mila de tine...???!Crezi ca eu am vorbit NUMAI IN NUMELE MEU...????
Am zis ca cunosc aceasta suferinta.Uite ca si acum intru in viata mea personala,pt.tine,daca apreciaza cineva acest lucru...???.Ca pe aici se pare ca nu multi isi deschid sufletul,iar daca fac asta PENTRU A INVATA CINEVA CEVA,vine cate unul si te jigneste.
Si eu am fost violata,da,dar de sotul meu.Si crezi ca e vreo diferenta...:dozingoff:????Iti spun eu,ca ce ai simtit tu,am simtit si eu...???!

Sylvie 31.05.2007 18:10:52

Si,sa-ti mai spun un lucru.Daca esti crestina si vrei sa te porti ca o adevarata crestina,te sfatuiesc sa nu-ti faci tu o planificare a nasterii unui copil.PENTRU CA ESTE PACAT.Dar,daca nu esti convinsa ca exista Dumnezeu,mai bine sa te feresti,dacat sa faci un avort.

dillema 31.05.2007 18:54:36

Citat:

Citat:

...l-am oprit si l-am intrebat. Exista D-zeu? Si daca da te rog sa imi spui mai multe despreasta. si el cu ochii ca de vultur cu rautate pe fata imi zice cu scarba...piei Satana!

Sti ceva Dilemo, inainte de a continua, eu si inca citiva de aici( cu spirit de turma, vorba lui Mirean, si are dreptate, nu-i nimic rau in asta, fratii mereu au tinut aproape desi diavolul ii vrea divizati, smintiti, mihniti...) avem o problema cu tine, nu prea stim in ce ape te scalzi?
- Esti Ortodoxa sau nu?...dar marturiseste cinstit nu ne lua la misto ca pierzi si mai mult teren!...si asa multi nu o sa-ti mai raspunda niciodata
- In contextul de mai sus, referitor la calugarul oprit de tine, nu ma mira reactia lui daca ai folosit agresivitatea verbala iesita din comun de care ai dat dovada pe aici, sau asta o faci doar aici in anonimat?...lasa-ne pe noi, parerea noastra poti sa o ignori, suntem mici, insa sa te vad cum vorbesti in fata unui Duhovnic cum mai promovezi tu feminismul, desi cazul citat de mine ne cam da raspunsul la aceasta dilema...
Nu se poate continua asa, dupa ce ai jignit in dreapta si-n stinga sa continuam ca si cum nimic nu s-a intimplat. Aici trebuie sa vorbim civilizat ca si cum ne vedem fata-n fata, ce zici ai avea curajul?

Aici e marea problema, ca trebuie sa explici mai bine din ce perspectiva crezi ce spune Hristos, ca asa sunt zeci de canale pe satelit care numai de Hristos vorbesc... insa nu spun nimic

de ce? sunt ortodoxa si am terminat teologia:))) de nu ma crezi...iti dau detalii in pm sa verifici:)
Nu asa se poarta un om al lui D-zeu, putea sa imi raspunda frumos sa merg la un preot ca nu are timp sau altceva dar cu intelegere si nu in modul in care a facut-o..ce voia sa demonstreze???ca e asa credincios incat D-zeu i-a trimis o ispita???? Agresivitatea verbala am capatat-o dupa...cred ca inconstient am luat-o de la...calugar:)

Am multe astfel de experiente si cunosc in amanunt tagma teologilor...sa nu judec a fost pana la urma explicatia...dar cum ai putea sa ceri unui mirean sau om de rand acest lucru cand el se asteapta ca teologii sa le fie exemplu, sa nu fie prilej de sminteala. Cum te astepti ca "turma "sa nu o ia razna daca ciobanul e beat???

De aia zic ca Hristos e mai intai modelul meu.
Am zis sa nu judec..daca tot m-ai provocat...

Si pe cine am jignit? Spunand adevarul? stiu ca devarul doare...dar sa inghiti la nesfarsit ineptiile altora care se cred crestini si "cap"de femeie cand Hristos a spus cu totul altceva? Sa fii sef trebuie sa demontrezi ca ai trecut examenul de sluga.

Ai spus destule...cum crezi ca s-au simtit femeile pe care le considerati creatie de mana a doua ?Cum crezi ca m-am simtit eu ca femeie sa ma considerati murada si "spurcata"?
dar voi nici macar nu ascultati cu adevarat adevaratii teologi ci daor luati ce va convine:" Muriti ca veti fi martire". Ia fii tu martir mai intai .. da exemplu si apoi vino si ne da nou lectii de teologie.

dillema 31.05.2007 19:12:56

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Si,sa-ti mai spun un lucru.Daca esti crestina si vrei sa te porti ca o adevarata crestina,te sfatuiesc sa nu-ti faci tu o planificare a nasterii unui copil.PENTRU CA ESTE PACAT.Dar,daca nu esti convinsa ca exista Dumnezeu,mai bine sa te feresti,dacat sa faci un avort.

Atata timp cat se poate face acest lucru, inseamna ca tot D-zeu a ingaduit-o. Si cum crezi ca preotii au doar doi copii? Am o prietena (cu teologie) are doua cezariane si trompele legate. O alta (teologie) a avut o sarcina ectopica a facut avort (altfel ar fi murit). O alta (preoteasa + teologie)folosesc prezervativele. O alta (cea mai evlavioasa si preoteaza plus teologie) foloseste abstinenta..singura care am auzit sa mearga chestia...au duhovnic un calugar.

Si ca tot m-ati inteles gresit...nu sunt inumana si stiu consecintele ..dar va cer pe voi sa fiti umani...ca si Hristos a spus pe cruce "iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac". Hristos nu ca nu a stiut ce inseamna sa fii om, dar s-a intrupat in fiinta umana sa fie cat mai aproape de creatia Lui , sa ne dea un exemplu de inseamna sa fii OM.
Deci fiti oameni!
Si nu mai fiti fatarnici aruncand versete din BIblie ca fatarnicii, dar fara sa le fi filtrat prin minte si inima.
Vreti sefie? demonstrati ca sunteti sefi. Vreti ca altul sa fie martir? Fiti voi martir si apoi cereti altora sa fie martiri.

ca au fost sfinti care au murit ca martiri schingiuiti in a-si apara credinta proprie? Si-au aparat credinta din inima dar nu au fortat pe altii sa o impartaseasca. Exemplul lor a fost marturie a credintelor si altora ca D-zeu are viu. Dar acea perioada a trecut. Pana si Biserica ar desconsdiera un individ care se duce in fata catedralei sa se arda de viu pe considerente religioase.

Atunci cei care se masturbeaza sunt la fel de pacatosi la fel ca si femeia care face avort...Scuze ca dau astfel de ex dar altfel nu ai sa intelegi si este un fapt real. Femeia cand se masturbeaza nu pierde samanta deci la ea nu este pacat masturbarea?

Nu am zis ca sunt pentru avortul la cerere si te sustin...ca trebuie sa te feresti. Dar ce te faci in cazul in care esti violata..ce poti face? D-zeu nu este absurd ca voi!

dillema 31.05.2007 19:18:51

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Si eu am fost violata,da,dar de sotul meu.Si crezi ca e vreo diferenta...:dozingoff:????Iti spun eu,ca ce ai simtit tu,am simtit si eu...???!

Imi pare rau pentru tine si te compatimesc..dar nu prea imi dau seama cum sotul te poate viola. Daca esti cu el casatorita inseamna ca il iubesti ,actul sexual este legal. Normal ca nu e normal sa te forteze, dar e ciudata ideea. Oricum imi pare rau pentru tine...Dar acum nu trebuie sa te urasti ca esti femeie, sau sa urasti barbatii ca nu toti sunt asa.
Si crezi daca ai muri ca martira in timpul unui viol sau in timpul unei sarcini l-ar durea pe sotul tau undeva? crezi ca se simte pedepsit? Poate eliberat, dar nu pedepsit. te-ar plage 40 zile si apoi s-ar casatori cu alta caci barbatii nu pot trai fara femei.

cozia 31.05.2007 20:49:22

Citat:

Poate eliberat, dar nu pedepsit. te-ar plage 40 zile si apoi s-ar casatori cu alta caci barbatii nu pot trai fara femei.

Nu uita ca monstrul pe care unele femei l-au creat, feminismul, este o sabie cu doua taisuri, deci nu mai fi tu asa de sigura ca toti barbatii se recasatoresc si ca nu pot trai fara femei, care femei? feministele care in occident sunt MAREA majoritate? poate nu stii dar decit cu o feminista multi ar prefera sa se calugareasca, fara gluma, iar daca nu pot(ca nu au minastiri) prefera sa ramina singuri, pustnici urbani in relatii superficiale asta este normalul, mai nou(tot mai multi in ultima vreme)... si tot mai nou barbatii se descurca de minune si fara femei feministe. Da-mi tu un motiv pentru care m-as cupla cu o feminista, materialista, chitita numai pe bani fara suflet, fara Dumnezeu, pentru copii? ca sa creasca in spiritul ei?...eu unul...nu multumesc
Din cauza feminismului a indirjirii acestora in aceasta mentalitate femeile ramin la rindul lor singure(ma uit in jur si vad numai femei singure, divortate, tinere!!!! care de fapt ar trebui toate sa fie cu burtile la gura, in sens bun..., si la fel ca si barbatii, care este o imagine foarte trista Dilemo, vai de capul nostru, la care diavolul isi freaca miinile de bucurie

dillema 31.05.2007 21:25:07

Citat:

Citat:

Poate eliberat, dar nu pedepsit. te-ar plage 40 zile si apoi s-ar casatori cu alta caci barbatii nu pot trai fara femei.

Nu uita ca monstrul pe care unele femei l-au creat, feminismul, este o sabie cu doua taisuri, deci nu mai fi tu asa de sigura ca toti barbatii se recasatoresc si ca nu pot trai fara femei, care femei? feministele care in occident sunt MAREA majoritate? poate nu stii dar decit cu o feminista multi ar prefera sa se calugareasca, fara gluma, iar daca nu pot(ca nu au minastiri) prefera sa ramina singuri, pustnici urbani in relatii superficiale asta este normalul, mai nou(tot mai multi in ultima vreme)... si tot mai nou barbatii se descurca de minune si fara femei feministe. Da-mi tu un motiv pentru care m-as cupla cu o feminista, materialista, chitita numai pe bani fara suflet, fara Dumnezeu, pentru copii? ca sa creasca in spiritul ei?...eu unul...nu multumesc
Din cauza feminismului a indirjirii acestora in aceasta mentalitate femeile ramin la rindul lor singure(ma uit in jur si vad numai femei singure, divortate, tinere!!!! care de fapt ar trebui toate sa fie cu burtile la gura, in sens bun..., si la fel ca si barbatii, care este o imagine foarte trista Dilemo, vai de capul nostru, la care diavolul isi freaca miinile de bucurie

hehe...deci noi sa ne ducem "crucea" cu barbati betivi dar voi nu stiti sa va duceti crucea cu femeie feministe.

habar nu ai ce e aia feminism...se pare ca s-a vorbit cu peretii pana acum.Desteapta-te!

deci asta e ideea pana la urma a "crestinilor" femeia cu burta la gura si la cratita.
As dori versetul in Noul Testament daca nu e cu suparare.
Cand nu ai argumente mai arunci asa o vorba de diavol in loc sa il invoci pe D-zeu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:42:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.