Corinusha |
26.10.2015 09:33:04 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 603220)
Mai bine inca un fratior. Sau surioara.
|
Si asta sper sa se intample :) e in planul nostru. Daca se va putea materializa, deja depinde si e voia Domnului.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
(Post 603271)
Niciodată nu vei ști ce-i în capul unui animal. E de ajuns un moment de iritare și animalul îți poate ataca și desfigura copilul. Dacă nu mă crezi, internetul e plin de dovezi cu animale care și-au atacat stăpînii după foarte mulți ani de conviețuire armonioasă.
Mă îngrozesc cînd văd vecini care ies la plimbare cu dulăi cît vițelul, locuind împreună într-un apartament la bloc. Dar fiecare e responsabil pentru familia sa.
|
Momentele de iritare nu se nasc din senin. Crede-ma ca un caine e ca si un copil, iar daca il ai de pui si il cresti de foarte mic, te cam prinzi din mers cum merg treburile. Sunt rase de caini care sunt mai predispusi la boli psihice (da, si cainii au asa ceva) decat alte rase. Dar asta nu inseamna ca sigur cainele tau/meu va ataca sau altele asemenea.
Oare stii ce-i in capul unui om? Ma egraba stii ce-i in capul unui aimal decat in capul unui om, dar asta e alta poveste. Comportamentul aimalelor depinde extrem de mult de comportamentul, personalitatea si ducatia stapanilor. Daca iti bati animalul, poti fi sigur ca, la un moment dat vei fi atacat sau cineva va fii atacat.
Al nostru nu e, si nu va fii chiar cat vitelul, dar e, in primul rand o rasa inteligenta si iubitoare de copii si in al doilea rand, cainele primeste si el o educatie, nu e lasat de capul lui sa faca ce il taie capul. Desi, sincer, cainele ne seamana in multe privinte; probabil a imprumutat/preluat lucruri din personalitatea noastra...
In fine, ma opresc aici cu discutia despre animale, deoarece, e clar ca parerile sunt oricum impartite si asa vor fi. Oricum nu ne vom convinge unii pe altii de nimic si ramanem tot cu conceptiile personale.
|