Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Teama...de implicare? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18293)

Copacel 23.01.2016 09:13:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 611231)
Iote ma ca-ti gasisi si tie o cale pana la urma, sa nu se sparga de capul tau toate pacatele neamului..

Dap, fie casatorie fie monahism
Citat:

corporatista aia materialista sa ti-o mai gasesti, si ai ocazia sa-ti speli toate pacatele, inclusiv alea facute pe aici..
Pai pentru mine banii sunt facuti pt a fi cheltuiti.Pt mine banul nu reprezinta
un scop ci un mjlocBanii sunt facuti pt a fi cheltuiti.

Copacel 23.01.2016 10:03:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 611217)
Alt lucru prost înțeles, tu și cu Antonia. Nici nu mă mir.

pai e bine daca Antonia si-a dat seama de acelasi chestii pe care l-am observat
si eu.Vrednic(a) este. Axios. Axios Antonia.
Citat:

Vezi că este un topic dedicat subiectului, citește și lasă miștocăreala.
:76:
Am citit, dar nu-i mistocareala frate.Ce am(mai) zis de nu-ti convine ?
(intreb de parca m-ar intersa(t) vreodata )

Citat:

Află matale că nu aceleași arme le folosești în orice situație și află că armele astea sunt folosite cu binecuvântarea duhovnicului, nicidecum date așa la plesneală. Sau ești popă și eu nu știu. Ferească Domnul!
Mda mah am nevoie de "cleareance" /"submit a ticket" ca sa citesc un
acatist sau sa ma duc la Sfantul Maslu ?
O sa ajungeti in felul asta: "parinte tre sa fac cerere scrisa la tine ca sa-mi fac
cruce ?"
Nu cumva nevoia asta de dependenta este ceruta de duhovnic pt ca duhovnicul observa ca mireanul incepe sa nu-l mai bage in seama ?
Si asta pt ca , daca el ca duhovnic se face ca este interesat de probema mireanului si mireanul se face ca-l asculta pe duhovnic ?
Ia spune matale cum e treaba ? Este... ?

AGabriela 23.01.2016 12:43:59

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 611215)
Asta ti-e problema ? :71: Pai chestia asta ti se intampla daca:
ai facut avorturi,
cineva din neamul tau (mama, tata, etc) au facut pacate strigatoare la Cer,
pacate care nu au fost spovedite si pe care mostenitorii le-au preluat ca
"zestre" de mostenire. :5::5:
Cum exista mantuire doar in casatorie si monahism rezulta doua posibilitati:
fie rezolvi pacatele de pe linia neamului tau si il impaci pe Dumnezeu cu neamul tau, fie alegi calea monahismului pentru a te putea salva pe tine.
(daca nu se poate sa-ti salvezi neamul).
Dar lucrurile sunt foarte simple, extrem de simple:
Daca nu te poti marita pana la varsta inaintata atunci e clar ca pacatele comise pe linia neamului tau sunt prea multe pentru a le mai putea spala
si atunci singura calea de ales este monahismul.Iar aceasta cale tot din mila
Sa, Dumnezeu ti-o ofera pentru a te putea salva pe tine.

De ce Dumnezeu opreste un neam ? Pai tot din marea Sa milostenie.
Dumnezeu opreste perpetuarea neamului daca posibilele generatii care s-ar naste din neamul ala ar fi asa de degradate incat nu si-ar putea duce crucea
pana la capat si mai bine ar fi fost sa nu se nasca.
Asta se intampla cand pacatele strigatoare la cer facute de generatia unui
neam nu sunt spovedite in acea viata ale acelei generatiei si se perpetueaza
si la mostenitori.

Domnule,
Dumnezeu a spus "Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele." Deci daca un neam intreg a pacatuit, iar cel mai mic al neamului se intoarce la Dumnezeu, el nu mai patimeste si nu mai ia in "carca" nici pacatele neamului si nici pe ale sale, ce s-au iertat prin spovedanie.
Va asigur, ca sa va linistesc un pic, ca particip la slujbe atunci cand timpul ma lasa (mai treb sa si muncim), inclusiv la Sf Maslu, la Sf. Liturghie, la Vecernie, acatiste, insa in ciuda acestui fapt si a aceluia ca incerc sa ma spovedesc cel putin la 2 luni, tot incerc starea de care v-am scris mai sus. Sa fiu certata cu Dumnezeu?...hmmmm...e bine de aflat. Multumesc pentru idee

AGabriela 23.01.2016 13:08:17

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 611243)
Dap, fie casatorie fie monahism.

Acum sa ma iertati, dar nu sunt intru totul de acord cu dvs. Ce se intampla cu acei oameni, in special femei, care in ciuda faptului ca nu se casatoresc, desi si-ar fi dorit acest lucru, cu binecuvantarea duhovnicului, adopta 1,2,3...copii si totodata duc si o viata curata (fara pacate strigatoare la cer)? Oare nu-i tot o forma de monahism? Si totusi ei/ele traiesc in lume fara sa fi facut vreun legamant de casnicie sau monahie.

Copacel 23.01.2016 13:14:53

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 611261)
" Deci daca un neam intreg a pacatuit, iar cel mai mic al neamului se intoarce la Dumnezeu, el nu mai patimeste si nu mai ia in "carca" nici pacatele neamului si nici pe ale sale, ce s-au iertat prin spovedanie.

Prin spovedanie ti se iarta pacatele tale personale facut din liberul tau arbitru.
Insa orice om are o cruce de dus.Ei bine din acea cruce fac parte si pacatele
neamului din care se trage si au ramas nespovedite.
Exemplu extrem de simplu:
Esti fumatoare de sudezi doua pachete pe zi, te iei cu unul alt fumator.
In stare de betie trageti de un plod.Ei bine copilul ala se va naste cu
predispozitie spre tutun, o va da in patima tutunului si se nu va putea lasa
niciodata.Ci doar daca se va intoarce la rugaciune va putea sa-si tina sub
control patima, atat timp cat va duce o viata intru Hristos.Cum va lasa
insa la o parte rugaciunea , imediat patima se va intoarce .Ei bine patima aia
face parte din crucea Sa.
Deci pt doua vieti petrecute in desfrau si patimi(adica parintii) ipoteticul
copil trebuie sa duca o viata din plin in spiritul Evangheliei si asta ca se
se fereasca de patimile cu care parintii lui l-au nenorocit.
Daca acel ipotetic copil,nu-l cauta pe Dumnezeu atunci va fuma si el
insa avand predispozitie de cancer (de la parinti fumatori) va face cancer
mai rapid decat altii si va muri. Si uite asa copii platesc greselile parintilor
Ce Dumnezeu e chiar asa de greu de inteles acest simplu principiu care a fost si dovedit stiintific ca "defectele" (asa li se spune in mediu academic) din ADN-ul parintilor se regasesc in ADN-ul copiilor amplificate ?!
Offf.....
Citat:

Va asigur, ca sa va linistesc un pic, ca particip la slujbe atunci cand timpul ma lasa (mai treb sa si muncim), inclusiv la Sf Maslu, la Sf. Liturghie, la Vecernie, acatiste, insa in ciuda acestui fapt si a aceluia ca incerc sa ma spovedesc cel putin la 2 luni, tot incerc starea de care v-am scris mai sus.
La 2 luni ? in fine acum depinde de duhovnic.Insa mie mi se pare enorm de
mult(parca ar fi 2 ani).Ori in ziua de astazi cand curvia se vinde si se vede
la orice colt de strada, cel mult teoretic ar trebui la 40 de zile spovedanie.
Ceea ce faci, faci bine pt tine.Insa este o diferenta intre a lucra la mantuirea
personala fata de mantuirea neamului din care te tragi.

Cand s-a dus o femei la parintele Arsenie Boca sa se planga ca fisu are 40 de ani si nu si-a gasit nici o nevasta.Atata i-a spus.
Parintele s-a uitat la ea si ia zis ca nici n-o sa se casatoreasca.Ca aici i se oprit
neamul. Mirata femeia l-a intreat de ce ?
Parintele i-a spus sa intrebe pe cei doi prunci avortati care striga si acum
razbunare.
Asa ca lucrurie sunt clare.Cine vrea sa se mantuiesca o poate face.
Aceste vremuri sunt nemaipomenit pentru mantuire, la cate ispite si nenorociri exista.
Citat:

Sa fiu certata cu Dumnezeu?...mmmm...e bibe de aflat. Multumesc pentru idee
Dap, chestia asta poate sa provina de la faptul ca ai uitat un pacat la spovenie(pacate grele adica) sau tu stii pe undeva ca nu-i faci voia lui Dumnezeu , insa te faci ca ai uitat si vrei milostenie de la Dumnezeu.

Este ca pana acum nimeni nu ti-a spus informatiile astea ? pai de ce sa ti le spunea cand nu-i intereseaza semenul
si asta pt ca nu-i interseaza mantuirea proprie.Chestie care poate proveni din depresie personala si acadie.

AGabriela 23.01.2016 13:58:33

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 611264)
Prin spovedanie ti se iarta pacatele tale personale facut din liberul tau arbitru.
Insa orice om are o cruce de dus.Ei bine din acea cruce fac parte si pacatele
neamului din care se trage si au ramas nespovedite.
Exemplu extrem de simplu:
Esti fumatoare de sudezi doua pachete pe zi, te iei cu unul alt fumator.
In stare de betie trageti de un plod.Ei bine copilul ala se va naste cu
predispozitie spre tutun, o va da in patima tutunului si se nu va putea lasa
niciodata.Ci doar daca se va intoarce la rugaciune va putea sa-si tina sub
control patima, atat timp cat va duce o viata intru Hristos.Cum va lasa
insa la o parte rugaciunea , imediat patima se va intoarce .Ei bine patima aia
face parte din crucea Sa.
Deci pt doua vieti petrecute in desfrau si patimi(adica parintii) ipoteticul
copil trebuie sa duca o viata din plin in spiritul Evangheliei si asta ca se
se fereasca de patimile cu care parintii lui l-au nenorocit.
Daca acel ipotetic copil,nu-l cauta pe Dumnezeu atunci va fuma si el
insa avand predispozitie de cancer (de la parinti fumatori) va face cancer
mai rapid decat altii si va muri. Si uite asa copii platesc greselile parintilor
Ce Dumnezeu e chiar asa de greu de inteles acest simplu principiu care a fost si dovedit stiintific ca "defectele" (asa li se spune in mediu academic) din ADN-ul parintilor se regasesc in ADN-ul copiilor amplificate ?!
Offf.....

Domnule draga, sunteti foarte departe de gandirea lui Dumnezeu. El nu gandeste ca noi. Am sa exemplific de ce: cunosc cazuri de monahi (care s-au rupt de neam in logica dvs) care au murit de cancer. Un alt exemplu, spre deosebire de parintii mei care fumau "de spargeau", eu am fost de cand ma stiu (chiar dinainte de a-l cauta pe Dumnezeu) antifumatoare. Daca oi muri de cancer sau orice alta boala, Domnul cu mila. As spune bogda-proste sa am vreme de meditat si sa cunosc cand de apropie ceasul mortii.
Citat:

La 2 luni ? in fine acum depinde de duhovnic.Insa mie mi se pare enorm de
mult(parca ar fi 2 ani).Ori in ziua de astazi cand curvia se vinde si se vede
la orice colt de strada, cel mult teoretic ar trebui la 40 de zile spovedanie.

Nu va ganditi ca pot fi elemente ce constituie un obstacol in a se spovedi o persoana mai des decat cele 40 de zile (cum ar fi de exemplu vreo 12000 km distanta de duhovnic, in rotatii de 60 de zile)?

Citat:

Dap, chestia asta poate sa provina de la faptul ca ai uitat un pacat la spovenie(pacate grele adica) sau tu stii pe undeva ca nu-i faci voia lui Dumnezeu , insa te faci ca ai uitat si vrei milostenie de la Dumnezeu.

Am avut spovedania generala facuta dupa indrumar, iar daca indrumarul de spovedanie a fost incomplet este posibil. Pe de alta parte sunt constienta ca la Dumnezeu nu se infatiseaza cu viclenie si care dintre oameni face voia Domnului intru totul? Credeti ca nu sunt constienta ca am pacate? Si care dintre crestini nu si-ar dori milostenia si dragostea Domnului Iisus Hristos?

Domnule Copacel,
Va rog frumos sa nu mai puneti totul pe seama logicii si extremismului. Un purtator de cuvant al BOR spunea foarte clar ca in Ortodoxie nimic nu trebuie, ci totul se face cu masura si discernamant. Deschideti-va inima si o sa vedeti ca Dumnezeu nu gandeste ca noi...Riscati sa indepartati unii oameni de la adevarata credinta. Va inteleg zelul, dar este unul incorect intr-o oarecare masura. Sau poate nu reusiti sa expuneti in scris cam ce ati simti.
O zi binecuvantata

Copacel 23.01.2016 14:20:52

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 611266)
Domnule draga, sunteti foarte departe de gandirea lui Dumnezeu. El nu gandeste ca noi. Am sa exemplific de ce: cunosc cazuri de monahi (care s-au rupt de neam in logica dvs) care au murit de cancer. Un alt exemplu, spre deosebire de parintii mei care fumau "de spargeau", eu am fost de cand ma stiu (chiar dinainte de a-l cauta pe Dumnezeu) antifumatoare.

Asta pt ca nu ai avut inca criza de nervi necesara sa-ti declanseze patima.
Dar stai linistita ca este acolo "amorsata".
Citat:

Nu va ganditi ca pot fi elemente ce constituie un obstacol in a se spovedi o persoana mai des decat cele 40 de zile (cum ar fi de exemplu vreo 12000 km distanta de duhovnic, in rotatii de 60 de zile)?
Simplu: reduce distanta si gata.Cand vrei ceva cu adevarat nimic nu este
complicat.
Citat:

Am avut spovedania generala facuta dupa indrumar, iar daca indrumarul de spovedanie a fost incomplet este posibil.
Indrumarele sunt de obicei complete.
Citat:

Pe de alta parte sunt constienta ca la Dumnezeu nu se infatiseaza cu viclenie si care dintre oameni face voia Domnului intru totul? Credeti ca nu sunt constienta ca am pacate? Si care dintre crestini nu si-ar dori milostenia si dragostea Domnului Iisus Hristos?
Cei care nu le cauta.

Citat:

Domnule Copacel,
Va rog frumos sa nu mai puneti totul pe seama logicii si extremismului.
A daaaaa, extremism, logica... ce sa mai.Atunci inseamna ca marii duhovnici
au fost fanatici.Ia Leveticul-26 si citeste.
Citat:

Un purtator de cuvant al BOR spunea foarte clar ca in Ortodoxie nimic nu trebuie, ci totul se face cu masura si discernamant.
Da pai se face cu masura.De aia trebuie sa mergi la Sf Maslu, Liturghie, si citesti acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos in fiecare zi, toata viata pentru
ca mantuirea se face cu masura, ca nu poti castiga Raiul intr-o zi.
Dar cum auzi ceva ce te jeneaza atunci e extremism, este lipsa de discernamant ce sa mai vorbim.
Citat:

Riscati sa indepartati unii oameni de la adevarata credinta.
Singuri care se indeparteaza de la credinta sunt cei care nu vor credinta.
Sunt doua cai de mantuire.Casatoria sau ortodoxia.Altele nu exista.
Punct.

Mihailc 23.01.2016 14:45:48

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 611267)
Sunt doua cai de mantuire.Casatoria sau ortodoxia.Altele nu exista.
Punct.

Logic, ori te convertești la căsătorie, ori la ortodoxie. Punct!
De ortodocși mai știu, dar sunt nerăbdător să aflu căsătoriții unde au biserici și cum e cultul lor???

Copacel 23.01.2016 14:48:29

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 611269)
Logic, ori te convertești la căsătorie, ori la ortodoxie. Punct!
De ortodocși mai știu, dar sunt nerăbdător să aflu căsătoriții unde au biserici și cum e cultul lor???

pardon calugaria

Mihailc 23.01.2016 14:59:10

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 611270)
pardon calugaria

Așa... și matale pe ce cale a mântuirii călătorești?

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:00:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.