Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Resurse ortodoxe on-line (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=505)
-   -   Sfantul si Marele Sinod - livestreming (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18522)

AlinB 15.09.2016 10:30:53

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 630786)
Este vorba despre monahul Ioan, venit din Muntele Athos, cu binecuvantarea unor stareti de acolo, pentru a organiza un miting impotriva hotararilor luate la sinodul din Creta. Nu s-au primit, insa, aprobarile necesare si astfel mitingul s-a tinut in conditii precare. Cu toate astea, acest monah, care vorbeste in materialul de mai jos, m-a emotionat pana la lacrimi:

https://www.youtube.com/watch?v=A80txhtURoQ

Ce suflet sensibil si delicat, plange la telenovele religioase, sa-i iertam minciunile si perversitatea.

AlinB 15.09.2016 10:32:44

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 630774)
Du-te tu, ca tu te ocupi de diagnostice din astea. Pe cine sa lase liberi?
Mulțumim partidului ca la noi ecumenismul a fost votat în unanimitate. De acum ei vorbesc în numele ortodoxiei! Și îi iau peste picior de nu se văd pe creștinii ortodocși! Bravo, națiune!

De-acum sa ne facem cruce și noi cu patru degete, ca sa ne închinăm și sinodului de la Creta care a devenit infailibil!!!???

Asta cu obsesia anti-ecumenismului vine de la sectarii stilisti care incearca sa se infiltreze in BOR.

Care ortodocsi? Eu n-am vazut acolo ortodocsi, sau ma rog, poate aia care treceau pe strada si se uitau la circ, probabil erau mai ortodocsi decat aia 10 nebuni.

Ca trebuie sa fii nebun sa incerci sa dezbini Biserica lui Hristos si mai ales la modul asta penibil.

Oameni frustrati, probabil marginalizati in parohiile lor, din motive lesne de inteles si care ce au zis "e timpul nostru sa iesim in fata".
Nu conteaza cum, purtand tichie de margaritar, dar sa iesim.

Pai culmea ironiei, critici ditamai sinodul ortodox si cu pretentii de "pan" unde au fost totusi cateva sute de episcopi cu ce? Cu un "sinod" "panortodox" format din 10 oameni care arunca anateme?

Canoane in sus si canoane in jos.

Pai conform caror canoane un mirean poate arunca anateme pe episcopi?

Sa aplauzi la spectacolul asta patetic inseamna sa fii ori un manipulator pervers ori nebun de legat. Sau cel mai probabil, amandoua.

antoniap 15.09.2016 10:55:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 630788)
Asta cu obsesia anti-ecumenismului vine de la sectarii stilisti care incearca sa se infiltreze in BOR.

Care ortodocsi? Eu n-am vazut acolo ortodocsi, sau ma rog, poate aia care treceau pe strada si se uitau la circ, probabil erau mai ortodocsi decat aia 10 nebuni.

Ca trebuie sa fii nebun sa incerci sa dezbini Biserica lui Hristos si mai ales la modul asta penibil.

Oameni frustrati, probabil marginalizati in parohiile lor, din motive lesne de inteles si care ce au zis "e timpul nostru sa iesim in fata".

Pai culmea ironiei, critici ditamai sinodul ortodox si cu pretentii de "pan" unde au fost totusi cateva sute de episcopi cu ce? Cu un "sinod" "panortodox" format din 10 oameni care arunca anateme?

Sa aplauzi la spectacolul asta patetic inseamna sa fii ori un manipulator pervers ori nebun de legat. Sau cel mai probabil, amandoua.

Adicatelea tu aperi ortodoxia! Doamne, fereste-ne de asa apăratori ca tine!!!

AlinB 15.09.2016 11:25:14

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 630789)

Neee..n-am pretentii din astea marete ca zapacitii tai :)

vsovi 15.09.2016 13:01:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 630788)
Ce suflet sensibil si delicat, plange la telenovele religioase, sa-i iertam minciunile si perversitatea.

Dacă cineva crede și înțelege binele altfel decât tine nu înseamnă că minte sau că e pervers adică viclean. (aceleași probeleme de logică și de limbaj)

Citat:

1. Stiliștii sau BO pe stil vechi nu sunt sectari ci sunt desprinși din ortodocșii din BOR și ei folosesc un calendar după rînduielile vechi așa ca alte biserici ortodoxe valabile care serbează crăciunul după 13 zile deci nu calendarul e problema lor ci faptul că neagă Harul și continuitatea Duhului Sfînt din BOR și negînd ceva ce nu ai dreptul să negi defapt calci peste DREPTATE și ADEVĂR și astfel devi o biserică mincinoasă și păcătoasă... deci nu calendarul e problema lor pentru că vechiul calendar e mai bun ca ăsta nou ci păcatele pe care le fac prin ceea ce susțin și prin ceea ce săvîrșesc ca o consecință a credinței în minciuni, asta e rău în urmarea lor de Hristos.

2. Nu de la ei a venit obsesia antiecumenismului ci de la marii duhovnici ai României și ai ortodoxiei încă de la începuturi căci ecumenismul este un fel de amestec cu gLumea, cu ereticii, cu păgînii adică defapt un amestec cu eroarea și minciuna și păcatul pentru lărgirea căilor strîmte ortodoxe.

Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre"

Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru"

Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"

Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"

Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"

Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica"

Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"

Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."

Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"

Citat:

Nu e voie să judeci și să osîndești pe cei 10 ce au avut curajul să-și asume această luptă. Păi ți se pare că nu erau ortodocși? Păi orice ortodox caută Dreptatea și Adevărul asumîndu-și toate consecințele cu propria lor viață.
Tu-ți asumi să-i judeci și să-i osîndești și să-i faci nebuni? Păi însemnă că nu ești ortodox ci ești vrednic de focul gheenei... adică de arderea gunoiului dacă ne raportăm la ce a zis Hristos despre cei ce judecă și fac pe apropiați proși sau nebuni.

Citat:

Pe lîngă folosirea aceluiaș limbaj necreștin și total neortodox, logic din textul tău ar rezulta că a dezbina Biserica lui Hristos este ceva de bine dacă ai face-o mai elegant, mai viclean, mai inteligent.

Păi Biserica este acolo unde nu există păcatul sau mîndria semeață și hoață a răului răutății căci acolo unde a intrat păcatul sigur nu mai locuiește Dumnezeu sau este ținut cu forța în temniță și în robie și în toate chinurile iadului, deci degeaba am fi toți uniți între noi și ar fi toate bisericile unite între ele dacă în ele însele ar sta spurcăciunea pustiirii la loc sfînt și păcătoșii care vor să se mîntuiască ar sluji minciunii și fărădelegii căci o astfel de unitate și o astfel de biserică ar fi ea dezbinată de Dumnezeu în însăși inima ei.
Citat:

Care sunt motivele lesne de înțeles? Că li s-au călcat în picioare drepturile de către piloșii privilegiați sau de către cei ce dau și primesc mită corupînd și lăsîndu-se corupți de sus pînă jos? E firesc să aibă și răbdarea lor o limită. Oare cei ce-și pierd răbdarea sunt vinovați sau cei ce păcătuiesc?.. călcînd în picioare tot ce e sfînt și drept și adevărat de pe pozițiile ierarhice superioare, adică de pe pozițiile în care ar fi trebuit să stea cei mai cucernici și mai buni și mai drepți și mai sfinți dintre creștinii ortodocși. ''Cel ce vrea să fie mai mare peste voi să fie slujitorul tuturor'' deci iată ce fel de stăpîni a pus Domnul peste creștini.. din ăia care caută sărăcia și nu luxul și privilegiul și care caută smerenia și nejudecarea și neosîndirea aproapelui și nu din ăia care formează inchiziția ortodoxă infailibilă.

Citat:

Nu mulțimea și majoritatea are întotdeauna dreptate și toată istoria ne dovedește că mereu cîte doi trei oameni au avut Dreptate și Sfințenie în contradicție cu o întreagă lume păgînă sau eretică.

Citat:

Oricine nu iubește pe Hristos cu Adevărat este vrednic de anatemă așa că mergeți de învățați: ''Milă voiesc și nu jertfe căci n-am venit să chem la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși!'' Deci faceți-vă temele de casă ale Adevărului.
Citat:

Sau poate înseamnă să crezi cu adevărat în Dumnezeu... fiindcă spre deosebire de tine care îți asumi ajungerea în iad și în focul gheenei folosind un astfel de limbaj, antonia și-a asumat susținerea Adevărului și credința în El... căci așa crede ea că acolo se află binele.

Deci nu mă amestec în polemică fiindcă mie mi-e clar că prin acest sinod omenesc s-a instaurat, așa cum îi plăcea împușcatului și securității, noua inchiziție ''ortodoxă'' în ciuda faptului că Domnul nu a venit nici atunci și nici acum să judece sau să acuze și să osîndească pe cineva ci să caute și să mîntuie pe oile cele pierdute ale Casei lui Israel și pe oricine... dar a făcut asta pe cea mai strîmtă și îngustă și bună cale, pe aia care duce la Viață și în Rai și nu pe calea cea largă care duce exact în foocul gheenei.

Citat:

Citat:

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Neee..n-am pretentii din astea marete ca zapacitii tai :)
Nu știm pînă la urmă cine sunt defapt zăpăciții însă toți trebuie să ne înrolăm și să luptăm pentru adevărata ORTODOXIE, s-o apărăm și s-o trăim. Iar adevărata ortodoxie este ortodoxia cea săracă în lux dar care se află în Adevăr și nepăcătuire... și apoi întro umilință smerită fără de mîndrie și hoție și celelalte serv-vicii.

mihai07 15.09.2016 13:47:20

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 630786)
Este vorba despre monahul Ioan, venit din Muntele Athos, cu binecuvantarea unor stareti de acolo, pentru a organiza un miting impotriva hotararilor luate la sinodul din Creta. Nu s-au primit, insa, aprobarile necesare si astfel mitingul s-a tinut in conditii precare. Cu toate astea, acest monah, care vorbeste in materialul de mai jos, m-a emotionat pana la lacrimi:

https://www.youtube.com/watch?v=A80txhtURoQ

Cine sunt staretii care i-au dat binecuvantare?

DragosP 15.09.2016 14:04:33

Unii stareți de acolo. Ce atâtea întrebări? Nu mergem pe încredere?:44:

mihai07 15.09.2016 16:13:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 630807)
Unii stareți de acolo. Ce atâtea întrebări? Nu mergem pe încredere?:44:

Mergem, dar nu prea.

antoniap 15.09.2016 16:52:26

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 630802)
Cine sunt staretii care i-au dat binecuvantare?

Urmăriți filmele realizate cu prilejul acestui miting și o sa auziți ca vorbeste insusi monahul Ioan despre acest aspect.

mihai07 15.09.2016 17:31:15

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 630821)
Urmăriți filmele realizate cu prilejul acestui miting și o sa auziți ca vorbeste insusi monahul Ioan despre acest aspect.

Nu am timpul necesar sa privesc un filmulet de o ora. Enumera-i fratia ta ca vad ca esti in cunostintabde cauza.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:37:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.