![]() |
Citat:
|
Citat:
Care ortodocsi? Eu n-am vazut acolo ortodocsi, sau ma rog, poate aia care treceau pe strada si se uitau la circ, probabil erau mai ortodocsi decat aia 10 nebuni. Ca trebuie sa fii nebun sa incerci sa dezbini Biserica lui Hristos si mai ales la modul asta penibil. Oameni frustrati, probabil marginalizati in parohiile lor, din motive lesne de inteles si care ce au zis "e timpul nostru sa iesim in fata". Nu conteaza cum, purtand tichie de margaritar, dar sa iesim. Pai culmea ironiei, critici ditamai sinodul ortodox si cu pretentii de "pan" unde au fost totusi cateva sute de episcopi cu ce? Cu un "sinod" "panortodox" format din 10 oameni care arunca anateme? Canoane in sus si canoane in jos. Pai conform caror canoane un mirean poate arunca anateme pe episcopi? Sa aplauzi la spectacolul asta patetic inseamna sa fii ori un manipulator pervers ori nebun de legat. Sau cel mai probabil, amandoua. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
2. Nu de la ei a venit obsesia antiecumenismului ci de la marii duhovnici ai României și ai ortodoxiei încă de la începuturi căci ecumenismul este un fel de amestec cu gLumea, cu ereticii, cu păgînii adică defapt un amestec cu eroarea și minciuna și păcatul pentru lărgirea căilor strîmte ortodoxe. Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre" Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru" Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?" Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX" Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!" Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica" Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa" Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit." Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!" Citat:
Tu-ți asumi să-i judeci și să-i osîndești și să-i faci nebuni? Păi însemnă că nu ești ortodox ci ești vrednic de focul gheenei... adică de arderea gunoiului dacă ne raportăm la ce a zis Hristos despre cei ce judecă și fac pe apropiați proși sau nebuni. Citat:
Păi Biserica este acolo unde nu există păcatul sau mîndria semeață și hoață a răului răutății căci acolo unde a intrat păcatul sigur nu mai locuiește Dumnezeu sau este ținut cu forța în temniță și în robie și în toate chinurile iadului, deci degeaba am fi toți uniți între noi și ar fi toate bisericile unite între ele dacă în ele însele ar sta spurcăciunea pustiirii la loc sfînt și păcătoșii care vor să se mîntuiască ar sluji minciunii și fărădelegii căci o astfel de unitate și o astfel de biserică ar fi ea dezbinată de Dumnezeu în însăși inima ei. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Deci nu mă amestec în polemică fiindcă mie mi-e clar că prin acest sinod omenesc s-a instaurat, așa cum îi plăcea împușcatului și securității, noua inchiziție ''ortodoxă'' în ciuda faptului că Domnul nu a venit nici atunci și nici acum să judece sau să acuze și să osîndească pe cineva ci să caute și să mîntuie pe oile cele pierdute ale Casei lui Israel și pe oricine... dar a făcut asta pe cea mai strîmtă și îngustă și bună cale, pe aia care duce la Viață și în Rai și nu pe calea cea largă care duce exact în foocul gheenei. Citat:
|
Citat:
|
Unii stareți de acolo. Ce atâtea întrebări? Nu mergem pe încredere?:44:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:37:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.