Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Pacatul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1870)

30.06.2007 22:53:20

Citat:

În prealabil postat de ancah
Maria, verbul "a vrea" il cunoaste toata lumea,avand chiar o a doua forma, si anume cea de a voi. Si spunem ca vrem si aia, si aia si ailalta. Deci dorinta de a-ti insusi.
Cand vrei sa ii spui DA lui Dumnezeu, incepi si dai inapoi mai toate cate ai vrut pana atunci sa le ai: ti-a placut mancarea, incepi si postesti; ai agreat placerile de tot felul, renunti la ele; ai agreat minciuna, incepi prin a te spovedi si a spune adevarul; ti-a placut slava desearta, incepi sa te smeresti. Dai inapoi tot ce ti-ai insusit fara sa ti se cuvina si fara sa-ti folosesca, si primesti ceea ce ti se cuvine in acceptiunea lui Dumnezeu, si care cu siguranta iti foloseste. Pentru haina murdara de pacate, primesti haina de lumina. Oare cat de minunata trebuie sa fie aceasta? as vrea s-o vad!

Foarte frumos anca, foate frumos spus..incepi sa te smeresti si sa dai inapoi tot ce ti-ai insusit fara sa ti se cuvina si FARA sa iti foloseasca..atat de frumos..Multumim
cu dragoste fratesca jenica

cristiboss56 01.07.2007 17:23:35

Dea lungul vietii ne incarcam cu multe lucruri inutile , daunatoare . Cu cit ne incarcam mai mult cu atit ne este de greu sa ne debarasam de ele la un moment dat. E greu a spune NU , cind mai mult din jumatate din viata noastra am spus DA , placerilor trupesti . Este la fel cind ne imbuibam cu mancare peste masura si adunam kilogram dupa kilogram pina ajungem supraponderali, purtind dupa noi in fiece zi un sac de osinza de care scapam foarte, foarte greu. Revenind la problema noastra, acel ce intradevar vrea cu adevarat sa-L iubeasca pe Dumnezeu isi leapada in fiece clipa hainele murdare si apucaturile spurcate si invata sa spuna NU celor netrebuincioase. Nu exista cale de mijloc si nici compromisuri. Ori traiesti in dragoste pentru Hristos , ori traiesti intrun pacat continuu ce te duce la pierzare atit in asta lume cit si dupa moarte. A spune e greu , nu pot inseamna a-ti lungi suferinta, a accepta lucrarea marsava a vrajmasului , a te preda in mainile lui , a-ti alunga ingerul pazitor dat la Sfantul Botez.

maria55 01.07.2007 18:04:52

Eu am mare respect pentru slabiciunea omeneasca .

Acel "vreau" pentru mine nu este numai al meu ,
ci jumatate al meu ,jumatate al lui Dumnezeu .

Care-i "picatura " care face sa se incline balanta spre Da , desi mult timp am vrut sa spun si n-am putut . Ce este hotarator ?
Poate prin milostenie , poate prin slujirea aproapelui ,poate ,poate ......

(In VT , exista un rand in care se spunea : li s-au impietrit inimile , ca sa nu se roage , sa nu fie iertati .La asta meditez des , desi nu mai e actual , a venit Hristos ). Am mila de cei care nu "misca chiar nimic " .(fara a se socoti mandrie!)

Si totusi in fata lui Dumnezeu nu mai ai timp de explicatii , ce ai in "traista" cu asta te prezinti , nu e timp de scuze . Eu asa simt .

Cred ca daca nu putem sa ne rugam ar trebui sa facem mai multa milostenie , sa aratam mullta mila si toate se vor schimba . Nu e usor sa nu te poti ruga deloc !

maria

cristiboss56 01.07.2007 19:23:13

Citat:

În prealabil postat de maria55

Care-i "picatura " care face sa se incline balanta spre Da , desi mult timp am vrut sa spun si n-am putut . Ce este hotarator ?

(In VT , exista un rand in care se spunea : li s-au impietrit inimile , ca sa nu se roage , sa nu fie iertati .La asta meditez des , desi nu mai e actual , a venit Hristos ). Am mila de cei care nu "misca chiar nimic " .(fara a se socoti mandrie!)

Si totusi in fata lui Dumnezeu nu mai ai timp de explicatii , ce ai in "traista" cu asta te prezinti , nu e timp de scuze . Eu asa simt .

Cred ca daca nu putem sa ne rugam ar trebui sa facem mai multa milostenie , sa aratam mullta mila si toate se vor schimba . Nu e usor sa nu te poti ruga deloc !

maria

Acea picatura poate veni in clipele de cumpana ale vietii noastre. Sint anumite momente cind El ne trimite anumite semne, de multe ori sint necazurile si greutatile vietii care ne sint trimise spre trezirea noastra din somnul "dulce" a pacatului , din acele placeri amagitoare. Trezirea noastra se face citeodata lent iar in cele mai multe cazuri brusc, trezindu-ne parca in alta lume. Pedagogia Lui face parte din acele Taine de nepatruns pentru mintea omeneasca. Crezi tu draga Maria, ca eu ma -m rugat cum ma rog acum din tot deauna ? crezi ca eu tin post de cind ma stiu ? crezi ca eu mi-am constientizat si indreptat greselile si pacatele din tot deauna ? A fost acea clipa pe care El a vruto si pe care eu am simtit-o si care ma schimbat si pe care nici nu o gandeam in urma cu ani si ani. Puterea Lui e de necuprins , draga Maria !

cristiboss56 01.07.2007 19:25:04

Citat:

maria

Acea picatura poate veni in clipele de cumpana ale vietii noastre. Sint anumite momente cind El ne trimite anumite semne, de multe ori sint necazurile si greutatile vietii care ne sint trimise spre trezirea noastra din somnul "dulce" a pacatului , din acele placeri amagitoare. Trezirea noastra se face citeodata lent iar in cele mai multe cazuri brusc, trezindu-ne parca in alta lume. Pedagogia Lui face parte din acele Taine de nepatruns pentru mintea omeneasca. Crezi tu draga Maria, ca eu ma -m rugat cum ma rog acum din tot deauna ? crezi ca eu tin post de cind ma stiu ? crezi ca eu mi-am constientizat si indreptat greselile si pacatele din tot deauna ? A fost acea clipa pe care El a vruto si pe care eu am simtit-o si care ma schimbat si pe care nici nu o gandeam in urma cu ani si ani. Puterea Lui e de necuprins , draga Maria !

maria55 01.07.2007 21:32:09

Asa este Cristi ,
frumos spus nu mai am nimic de zis .
Atunci nu ne ramane decat sa ne rugam mereu pentru toti si s-avem rabdare , fiecare va trai trezirea lui , cu mila lui Dumnezeu .

M-asi bucura totusi daca nu ne-ar mai batjocora atit , daca ar face si ei o mica pauza sa ne priveasc cu alti ochi .
Macar de-ar zice si ei ," mai poate si oamenii astia au dreptate , le mahnim sufletele zi de zi" .

Stii , sa recunoasca fiecare (si eu) : " n-am nici un drept sa-mi bat joc de nimeni " , ar fi un pas inainte , s-ar mai schimba societatea . Macar sa incercam !
Unde e vointa exista si o cale .

maria

cristiboss56 01.07.2007 22:31:53

Citat:

Asa este Cristi ,
frumos spus nu mai am nimic de zis .
Atunci nu ne ramane decat sa ne rugam mereu pentru toti si s-avem rabdare , fiecare va trai trezirea lui , cu mila lui Dumnezeu .

M-asi bucura totusi daca nu ne-ar mai batjocora atit , daca ar face si ei o mica pauza sa ne priveasc cu alti ochi .
Macar de-ar zice si ei ," mai poate si oamenii astia au dreptate , le mahnim sufletele zi de zi" .

Stii , sa recunoasca fiecare (si eu) : " n-am nici un drept sa-mi bat joc de nimeni " , ar fi un pas inainte , s-ar mai schimba societatea . Macar sa incercam !
Unde e vointa exista si o cale .

maria

Cei la care te referi si in general oamenii batjocoritori , mitocani ca sa o spunem pe sleau, sint orbiti de mandrie, ingimfare, sunt imbuibati sint dependenti in totalitate de cele materiale, sint dependenti de cele trupesti, dar ei in sinea lor ne dau dreptate si ne urasc ca nu suntem ca ei si isi dau seama in sinea lor de greseala si pacatele in care se afunda , negasind calea de intoarcere catre normalitate, devenind egoisti din cale afara. Sint de compatimit si trebuie sa-i privim exact ca niste bolnavi . Sa ne rugam pentru ei tot timpul pentru ca si ei sunt semenii nostri si Iisus ne-a dat exemplul cel mai elocvent cind a iertat si iubit in acelasi timp si pe tilhari, pe desfrinati in general pe cei cazuti in pacate. Pilda o avem de la El. Exista rugaciuni pentru dusmani care ne dau pilde extraordinare. Maria draga, citi si-au batut joc de mine si isi mai bat, citi m-au neindreptatit si ma neindreptatesc si la serviciu si pe forum si in viata de zi cu zi, ar fi trebuit sa devin un monstru sa-mi fac dreptate. De multe ori am reactionat necontrolat, dar mi-am dat seama ca devin si eu la rindu-mi o piesa din jocul lor murdar dindu-le satisfactie. Unii chiar mi-au spus : "unde ti-e credinta ta. . . . . ."si aveau dreptate. Sa nu ne transformam in justitiari pentru ca ne-am neglija pocainta noastra, ne-am dilua credinta si asta vrea pina la urma vrajmasul indepartarea noastra de Dumnezeu. Iar pina la urma urmei cei ce ne vor noua raul, ne dusmanesc isi vor culege singuri roadele. Sa ne pastram dragostea si lumina din suflet sa incercam sa depasimi momentele grele prin multa,multa rugaciune si El nu va pleca niciodata de linga noi ci dimpotriva si tot odata sa multumim dusmanilor pentru ca si datorita lor ne intarim in credinta si rugaciune. Toate se leaga si nimic nu este intimplator in asta lume, draga Maria.

romandragut 06.07.2007 01:46:52

tu despre ce vorbesti omule? asta etse o aberatie. tu crezi ca eu m-am gandit vreodata ca tu sa devii homo? sau colega de clasa lesbiana? sau crezi ca eu consider ca este o boala? problem

romandragut 06.07.2007 01:46:53

tu despre ce vorbesti omule? asta etse o aberatie. tu crezi ca eu m-am gandit vreodata ca tu sa devii homo? sau colega de clasa lesbiana? sau crezi ca eu consider ca este o boala? problem

romandragut 06.07.2007 01:48:57

cred ca nu ai rasoubns necontrolat. si acum, inca odata ai spus-o intr-p maniera cat se poate de imocrita cat de homofob esti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:23:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.