Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

lilia 13.06.2007 18:47:30

Citat:

În prealabil postat de cozia
Daca poti pune-l te rog pe el sa ne scrie citeva cuvinte. Aici, in anonimat, este locul cel mai nimerit pentru ca cineva care nu accepta ideea de Duhovnic sa-si descarce problemele care le are pe suflet. Spune-i ca ar fi similar discutiilor cu prietenii de pahar cu care-si ineaca suferinta. Poate putem sa-l indrumam cumva fara sa apelam la termeni si trimiteri religioase. In cazul celor care nu-i intereseaza credinta si Biserica , vorbitul in termeni bisericosi nu face altceva decit sa mareasca prapastia dintre noi. Nici tie nu-ti recomand sa continui sa-i vorbesti asa.
Mi bine este sa-i sugerezi ca la baza patimii lui este o suferinta adinca, ingropata de multi ani si care si in prezent continua sase alimenteze de undeva. Nu uita ca si TU trebuie sa te schimbi, sa te renasti, pentru a avea un impact prin vorbele si faptele tale, insa, ai grija, nu prin a cadea tu in pacat.
Parerea mea...

Tocmai de aceea am scris ca nu vreau sa intru in pacat, poate asa ajung la o intelegere cu mine insami. Iar el nu crede ca ar avea o pb, se simte bine asa cum e si chiar daca stie ca mi-a facut viata un calvar, nu mi-o recunoaste niciodata, insa altcuiva a spus-o si acel cineva mi-a zis mie. De ce? Pentru ca, ori ii las, ori e orgolios...
In sfarsit a cam vazut ca nu asa se traieste si ca omul are nevoie nu numai de bani ci si de dragoste, dar nu poate sa se lase de alcool, nici vb. Zice ca e normal sa consume in fiecare zi o cantitate care sa nu il afecteze. Niciodata nu a stat nebaut, doar atunci cand s-a intamplat sa faca tratament si atat. Bea alcool din placere.

cozia 13.06.2007 21:52:23

Citat:

În prealabil postat de lilia
Iar el nu crede ca ar avea o pb, se simte bine asa cum e si chiar daca stie ca mi-a facut viata un calvar, nu mi-o recunoaste niciodata, insa altcuiva a spus-o si acel cineva mi-a zis mie. De ce? Pentru ca, ori ii las, ori e orgolios...

Tocmai aici si vreau sa ajungeti, sa inceapa el sa vorbeasca, dar din pacate se apre ca nu o poate face cu tine de aceea ar trebui sa vina aici intre noi, cei care le-am facut pe toate si continuam sa le facem. Avem aici reprezentanti ai tuturor pacatelor si cu totii intr-un fel sau altul incercam sa ne vindecam. Avem si curvari si betivi, hoti si drogangii, homosexuali si lesbiene, si toti putem prin "experienta" acumulata sa ajutam intr-un fel sau altul. Asa sa-i spui!
Vindecarea vine din momentul cind esti pus fata-n fata cu tine insuti si incet, incet incepi sa-ti vezi pacatele unul cite unul. Acolo unde este unul sunt si altele si care fac pui daca nu le constientizezi( adica daca nu ne pocaim)... Insa tu cind vorbesti cu el sa nu le spui pacate sau pocainta ci... probleme si ajutor.

romandragut 13.06.2007 22:12:11

draga doamna lili,

nu stiu de ce ne povestesti despre viata ta? sa te judecam? sa invatam ceva?

ok. atunci ii dau drumul.

sunt doua prezumti: esti un caz teribil de autoindulgenta si tot ceea ce ti s-a intamplat este un lucru care merita sa ti se intample. ti-ai pierdut viata si ai oferit sansa unui copil sa aiba un tata betiv.

sau cazul numarul doi: nu inteleg de ce sotul tau a preferat sticla in favoarea ta. trebuie sa fie undeva o chichita.

ca sa rezum: ti-ai pierdut viata si ti-ai facut zile negre singura in speranta ca tot chinul asta iti va aduce mantuirea. exista divort. si cei care nu sunt de acord cu divortul in astfelm de cazuri atunci trebuie sa realizeze ca nefericirea si-au ales-o ei insasi.

romandragut 13.06.2007 22:19:35

sacrifica-te draga lili. ce rost are viata. ai trait ani in mizerie de ce sa ai parte de cealalta parte de viata in liniste. trebuie sa suporti sotul ala. tu estio femeie si trebuie sa le inghiti pe toate. tu esti femeie si trebuie sa accepti. tu esti femeie si pentru asta esti aproape nimic.

barbatii sunt iertati foarte usor pentru tot ceea ce fac. daca un barbat bea e ok. daca un barbat are o amanta, aha, si ce? insa daca femeia bea? nenorocita......... daca vemeia are amant este tarfa.

de ce demnitatea femeii trebuie sa fie calcata in picioare de barbati? doar pentru ca ei pot sa loveasca mai tare? pentru ca se pot impune mai bine? doar pentru ca pot sa bea mai des si mai mult?

ma intreb cati dintre voi ati gandi asa daca ati intr-o sitatie similara?

barbatii de pe forum au spus "suporta". o fata pe forum a avut o "gica contrara" si testosteronul a tasnit sub forma de "taci naibii, femeie".

nu stiu de ce ma gandesc la ipocrizie.

lilia 13.06.2007 22:27:45

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de lilia
Iar el nu crede ca ar avea o pb, se simte bine asa cum e si chiar daca stie ca mi-a facut viata un calvar, nu mi-o recunoaste niciodata, insa altcuiva a spus-o si acel cineva mi-a zis mie. De ce? Pentru ca, ori ii las, ori e orgolios...

Tocmai aici si vreau sa ajungeti, sa inceapa el sa vorbeasca, dar din pacate se apre ca nu o poate face cu tine de aceea ar trebui sa vina aici intre noi, cei care le-am facut pe toate si continuam sa le facem. Avem aici reprezentanti ai tuturor pacatelor si cu totii intr-un fel sau altul incercam sa ne vindecam. Avem si curvari si betivi, hoti si drogangii, homosexuali si lesbiene, si toti putem prin "experienta" acumulata sa ajutam intr-un fel sau altul. Asa sa-i spui!
Vindecarea vine din momentul cind esti pus fata-n fata cu tine insuti si incet, incet incepi sa-ti vezi pacatele unul cite unul. Acolo unde este unul sunt si altele si care fac pui daca nu le constientizezi( adica daca nu ne pocaim)... Insa tu cind vorbesti cu el sa nu le spui pacate sau pocainta ci... probleme si ajutor.

Nici nu pot sa ma gandesc sa-i spun. Mi-ar reprosa ca stau la calculator sa il fac pe el de ras...mai ales ca nu recunoaste c-ar avea o pb. Poate ca nici eu nu as fi scris tot din cauza asta, dar eu zic ca am facut bine. Nu stiu daca as fi facut fapta pe care am relatat-o, chiar daca as fi dorit din inima(sper sa nu aiba prea mult de suferit), insa credinta in Dumnezeu nu ma lasa si apoi nu as vrea sa apar altfel in ochii celor apropiati si mai ales ai copilului.
Cred ca menirea mea e sa-l sprijin eu si nu el pe mine... Cred ca s-a nascut cu noroc si cu fericirea pe care o percepe el facandu-ma pe mine NEFERICITA.
In ce priveste discutia cu el, nici nu vrea sa auda de asa ceva, el considera ca nu e pacat ca bea si multe altele...oricum multumesc pentru tot!

Va_iubesc 14.06.2007 00:05:08

Draga Lilia,

Bine ai venit printre noi! Eu sunt cam curioasa din fire, asa ca as dori sa stiu cateva lucruri ca sa pot sa-ti dau parerea mea:

1. Ce calitati crezi ca are sotul tau?
2. Ce defecte crezi ca ai tu? Sau ce defecte observa ceilalti la tine?
3. De ce crezi ca sotul tau considera ca a fost un martir langa tine?
4. Cat comunicati voi?
5. Esti sincera cand ceva nu merge intre voi ca sa-i spui (aici nu ma refer la eternul subiect despre bautura, ci la alte aspecte)?
6. Ce alte defecte are sotul tau pe care le vezi tu?
7. Ce ti-ai dori de la el?
8. Cat sunt de influentate perceptiile tale de faptul ca ai intalnit o alta persoana care te cam pune pe foc?
9. Cum ti-ai manifestat tu iubirea fata de el? Cum l-ai odihnit tu pe el?
10.Cand ti-ai cerut iertare ultima data de la el cand ai gresit cu ceva?
11.De ce spui ca a avea copilul a fost o neatentie?
12.Ce doresti tu de la viata? Ce sens are viata ta?
13.Ce crezi ca ti-ar aduce ipotetic vorbind celalalt barbat?

Cam atat pentru moment. Suficient, nu?! :) Poti sa-mi raspunzi printr-un mesaj privat, iar de nu doresti sa raspunzi, totusi incearca sa-ti raspunzi tie si lui Dumnezeu. Cand adevarul e spus pe jumatate nu mai e adevar, ci minciuna, iar tatal minciunii e diavolul. Sa fii mereu in adevar ca sa fii cu Adevarul vesnic!

Elena

lilia 14.06.2007 02:24:18

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Draga Lilia,

Bine ai venit printre noi! Eu sunt cam curioasa din fire, asa ca as dori sa stiu cateva lucruri ca sa pot sa-ti dau parerea mea:

1. Ce calitati crezi ca are sotul tau?
2. Ce defecte crezi ca ai tu? Sau ce defecte observa ceilalti la tine?
3. De ce crezi ca sotul tau considera ca a fost un martir langa tine?
4. Cat comunicati voi?
5. Esti sincera cand ceva nu merge intre voi ca sa-i spui (aici nu ma refer la eternul subiect despre bautura, ci la alte aspecte)?
6. Ce alte defecte are sotul tau pe care le vezi tu?
7. Ce ti-ai dori de la el?
8. Cat sunt de influentate perceptiile tale de faptul ca ai intalnit o alta persoana care te cam pune pe foc?
9. Cum ti-ai manifestat tu iubirea fata de el? Cum l-ai odihnit tu pe el?
10.Cand ti-ai cerut iertare ultima data de la el cand ai gresit cu ceva?
11.De ce spui ca a avea copilul a fost o neatentie?
12.Ce doresti tu de la viata? Ce sens are viata ta?
13.Ce crezi ca ti-ar aduce ipotetic vorbind celalalt barbat?

Cam atat pentru moment. Suficient, nu?! :) Poti sa-mi raspunzi printr-un mesaj privat, iar de nu doresti sa raspunzi, totusi incearca sa-ti raspunzi tie si lui Dumnezeu. Cand adevarul e spus pe jumatate nu mai e adevar, ci minciuna, iar tatal minciunii e diavolul. Sa fii mereu in adevar ca sa fii cu Adevarul vesnic!

Elena

Nu am de ce sa nu raspund atata timp cat mi-am facut publica povestea mea de viata, chiar daca nu vroiam, dar am facut-o...asta e!

1. daca stau bine sa ma gandesc, doar ca a contribuit financiar, pentru el a fost suficient...
2. nu cunosc si nu stiu ce vb altii despre mine.
3. el, martir pentru mine? eu ce sa mai zic... ce am fost langa el, persoana pe care a considerat-o sotia lui doar cu numele, ca sa fie si el in rand cu lumea si, din fericire pentru el, am rezistat??
4. comunicare... nici vorba, nu am cu cine, nu accepta asa ceva. Am suferit toata viata mea si din pricina asta.
5. da, dar nu sta la discutie, pleaca si gata.
6. sunt destule: faptul ca e independent fata de mine, cred ca spune totul.
7. sa accepte realitatea pe care nu o vede si comunicarea.
8. faptul ca pot comunica si ca nu bea.
9. sotul a fost parte din mine, chiar si cu viciul pe care il are, sperand ca va renunta odata si-oadata la el, insa el nu a facut sa inteleg ca si el e la fel pentru mine. S-a detasat prin indiferenta pe care a avut-o. Deci a trait si traieste independent de mine in orice pb., nu a fost interesat vreodata de ceea ce mi s-a intamplat in viata, singura m-am zvarcolit in neputinta si mai tarziu m-a ajutat Dumnezeu ca sa trec si peste indiferenta lui.
10. Intotdeauna recunosc cand gresesc, dar daca am dreptate nu accept sa fiu contrazisa. Insa el nu recunoaste nicodata chiar daca nu este asa, ce sa mai ceara iertare, NICIODATA nu l-am auzit, mi-a si zis-o in fata ca nu recunoaste, sa nu pice pe locul 2...
atunci mi-am dat seama ca nu mai am de ce sa mai perpelesc atata timp cat e f orgolios si am luat lucrurile ca atare. Eu insa, intotdeauna ii zic daca e cazul "scuze daca am gresit"
11. pentru ca de atunci bea si nu am vrut, dar daca s-a intamplat a trebuit sa stau sa il cresc asa cum se cuvine si apoi am iubit copilul mai mult decat viata mea.
12. ce sa mai doresc...doar intelegere, am fost si suntem diferiti.
13. am mai spus, comunicare , intelegere in orice.

consuela 14.06.2007 09:05:55

Vai, abia acum am vazut si eu subiectul asta.
Religia ortodoxa iti da voie sa divortezi daca e un viciat notoriu. Precis viciatul are si amante, nu o sta asa de atatia ani. Sa fii sigura de asta! Ai liber si acordul din partea bisericii si religiei in care te-ai nascut sa te eliberezi de viciat, de ce nu ai facut-o mai devreme?, ce mai vrei mai mult de atat? Nu ai servici si stai din banii lui? Oricum e obligat de lege sa dea pensie alimentara eventual sa va lase si casa, viciatii in starda! sau la amante! Daca intra asta pe mana mea vedea iadul de aici inca!
Iar tu trezeste-te macar acum la batranete, poate sa va aduca si SIDA! si multe alte boli.
Nu pot sa inteleg sub nici o forma de ce nu bagi divort! Incearca sa castigi casa, e in totalitate dreptul tau! Trezeste-te macar acuma, D-zeu ti-a dat minte sa gandesti, vrei sa-ti bage si in sac sau vrei sa apara insasi D-zeu sa iti zica din nou legile lui, printre care si faptul ca religia ortodoxa da voie la divort in caz de viciu de genul asta? Poti sa te casatoresti de 3 ori, citeste si informeaza-te, asa prevede religia ortodoxa, mai ai 2 sanse conform ortodoxiei, ce faci cu ele?, le dai la gunoi impreuna cu viata ta? E dreptul tau sa te recasatoresti, sau crezi ca D-zeu te va trimite in iad daca te recasatoresti conform posibilitatii extrem de necesare acordate de religia crestin ortodoxa? Ce ai invatat din toata treaba asta e faptul ca prostia sa plateste cel mai rau! Foloseste-te de drepturile tale conform ortodoxiei!

iosif 14.06.2007 10:50:49

Draga Consuela,

Esti tare prapastioasa. Aceste lucruri si aceste boli si nenorociri se pot intampla si atunci cand traiesti cu un barbat cu care aparent te poti intelege super bine.

Ortodoxia nu iti da drepturi....ortodoxia e un mod de viata, nu o constitutie cu drepturi, obligatii, etc. Ortodoxia te indeamna mai ales la o gandire profunda, dupa care poti lua o decizie.

Oricum, nu te gandi ca noi ii vom da solutiile Liliei. Sunt doar sugestii, pareri...de aceea nu inteleg de ce te-ai agitat atat de mult.

consuela 14.06.2007 11:22:27

m-am agitat pentru ca tin la dreptate mai mult ca la orice!
Aceste boli sa le capeti din senin (de ex la dentist) ai sanse de 5% iar de la un viciat notoriu de 99%. Fiecare are cap sa judece ce vrea de la viata asta, spitalul si boala sau sanatate. Si copilul se poate inbolnavi de la ta-su si fizic nu numai psihic asa ca: trezirea!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:29:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.