Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   aspectul fizic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1935)

Anna 27.07.2009 17:10:52

Pai evreii prin Moise spuneau multe, dar noi nu ne luam dupa toate alea.

ory 27.07.2009 17:13:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 156690)
De ce oare este preputul considerat imperfect si trebuie taiat cind stim ca Dumnezeu a afirmat ca Adam este perfect?

Si din punct de vedere religios si din punct de vedere medical exista controverse in priviinta taierii preputului.
Cand fiul meu a fost suspectat de fimoza, doctorita mi-a dat imediat trimitere la spital pentru operatie. O tampenie !
Nu poti suspecta un bebelus de fimoza, ci doar un baietel care a ajuns la varsta de 7 ani si poate prezenta anomalii in aceasta priviinta . Ca atare, nu l-am dus la spital, ci l-am tratat singura cu spalaturi permanente cu ceai de musetel si unguient pe baza de antibiotic, tetraciclina, astfel s-a vindecat in cateva zile si nu a mai avut probleme pana astazi.
Cat era mic, multa lume imi spunea sa-mi decalotez baiatul treptat astfel incat sa ajunga a se desprinde total membrana care-l "deranjeaza ", sa-i spunem astfel. Am intrat pe internet, am intrebat medici, iar parerile acestora au fost contradictorii, astfel am ales, si din constiinta, a nu apela la acest procedeu, considerand ca Dumnezeu mi-a lasat copilul astfel in mod natural, nu trebuie sa intervin eu, mai ales ca mi se pare si putin vulgar dar si violent, sa-mi molestez, intr-un fel, copilul. Astfel, nu m-am atins de el, crescand pana la aceasta varsta de 4 anisori, foarte normal si sanatos.
Pana la urma, toti baietii cum cresc si se dezvolta in conditii naturale ? Foarte bine ! Ne-am gasit noi sa gasim cusur ! Oricum, exista si posibilitatea ca locul astfel modificat, sa fie si mai expus la microorganisme si la infectii, igiena trebuind sa fie absolut atenta, chiar daca exista si pareri inverse.
Nu am aprofundat niciodata semnificatia taierii imprejur din vechime si din zilele noastre in religia iudaica, astfel ca nu ma pot pronunta in acest sens. Oricum, exista mai multe victime ale acestei practici, decat ale lipsei de a fi efectuata...

windorin 28.07.2009 12:00:44

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 156659)
Atunci hai sa nu ne mai taiem unghiile:4:

Voi scrie doar o postare si atat, in aceasta problema. Daca este inteleasa, bine, daca nu, ce rost ar avea mai multe.

Deci, Domnul a pus in trupul nostru tot ce trebuie, chiar daca unele par lipsite de sens (parul de sub brat, barba, parul de pe picioare, etc). Daca noi nu intelegem rostul si ratiunea anumitor lucruri, aceasta nu inseamna ca sunt lipsite de rost.

Este interesanta reactia cu "unghiile". Mi'e cunoscuta. Asta zic toti cei care se grabesc a asemana barba cu parul din cap sau cu unghiile. Pai, ia sa vedem de ce nu se cade o asemenea asemanare. Parul si unghiile cresc neincetat, in cartea recordurilor existand unghii de peste un metru lungime. Pe cand barba nu creste neincetat. Parintii din manastiri nu se barbieresc o viata si tot nu le creste mai mult de doua palme. Ce randuiala a pus Domnul, ca parul din cap sa tot creasca, iar barba nu, ca parul de pe tample sa creasca, iar sprancenele nu, ca mustata sa creasca, insa pana la o anumita masura. Te barbieresti si creste imediat, iar de o lasi se franeaza singurica si se opreste la o masura ce variaza de la om la om. Tot asa si parul de pe picioare, mici firisoare fine care se opresc la doar cativa milimetri. De le tai, cresc mai tari, poate si mai dese si se vad si mai urat. Toate sunt de la Domnul, iar omul nu se multumesc cu ce a creat Creatorul.

A nu'ti taia unghiile te va impiedica de la multe.
A nu'ti taia barba nu te poate impiedica decat de la simpatia celor de langa.

P.S. Sunt pentru o maxima ingrijire si spalare a trupului, insa nu si pentru o permanenta retusare a acestuia, de parca Domnul nu l'a facut cum trebuie "din oarecare graba".

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:40:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.