Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Politica pe paine (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20259)

Iorest 06.08.2025 18:57:57

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682577)
PS prefer sa ma faci nesimtit dar sa vii cu solutii concrete , decat sa vorbesti politicos recitandu-ti ideile de marketing politic prefabricate de altii ," Critica intruna , zii ca totul e rau ,nu da explicatii,spune ca tot pe ce te bazezi e evident" pana ajunge sa fie luat ca un adevar de cei necajiti. Macar psd-ul le dadea bani inflationisti, patriotii o sa le dea doar ura fata de cei pe care ei decid ca sunt nepatrioti ,si au toate sansele sa reuseasca

Tu ești rău intenționat tu nu cauți soluții, dacă erai de bună credință înțelegeai că particularul nu se substituie puterii statului de cumpărare, nu că-i pui pe unii la muncă neplătită îți rezolvă ție problemele structurale.

Mai degrabă tu semeni cu un manager prost care încearcă hei-rupuri de ultim moment, făcând improvizații, trăgând de angajați până cedează, punându-i să facă lucruri care nu sunt în fișa postului doar ca să acoperi niște goluri în altă parte și creezi probleme dincolo.

După ce unul lucrează mai mult de 8 ore pe zi 7 din 7 uneori ca să plătească jegului de stat taxele nemeritate și neregăsite în investiții să-l mai arunci la lucru și în timpul lui de odihnă, mi se pare de o nesimțire crasă.

Iorest 06.08.2025 19:04:34

Citat:

Cand stii ca nu vei primi nimic pentru ca erai neasigurat 6000€ este mana cereasca.

A tinut figura cat a tinut, sa ai o locatie ca in povestile populare, langa un rau, de unde iti procuri " hrana ,apa, energie" si din pacate, tot ce-i bun ia sfarsit.
Toate vadurile se termina si esential este sa nu disperi ci sa ti asumi responsabilitatea ca la asta te asteptai in locul cu " fite" din Moldova si sa mergi mai departe in viata.
Evident ca poti invinui pe altii pentru alegerea facuta de tine, si mult succes cu demersul asta care, ba tine, ba nu tine figura.
Sa speram ca le va tine!
Chiar e amuzantă asta, la Broșteni e loc de fițe, nu cred că ține cu voluntariatul, cu voluntariatul cârpești, mai ales că unii mai mult încurcă dacă nu știu ce au de făcut dar o țin în distracții, glume și stau mai mult pe la masă și pauze.

Iorest 06.08.2025 19:11:03

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682574)
Si Iorest o sa fie primul care o sa traiasca dezamagirea (cum am trait-o si eu in cateva cilcuri electorale), si apoi o sa devina criticul lor,caci nu vor gandi la fel ca el.
Deci politica de pana acum e neputincioasa,nu neaparat gresita. Si la fel de neputincioasa este si iluzia ca simpla diferentiere ca unii ar fi mai tradatori de tara si de aia fac rau, va duce la coeziunea cu poporul a proaspetilor AUR isti ajunsi guvernananti.
Trebuie o schimbare radicala , nu doar de adversar cum pare acum, o schimbare de atitudine, o patrundere a valorilor in viata societatii, si a Cuvantului lui Dumnezeu in cetate.
Dilema nu este PNLSDSR sau AUR , dilema este politica sau credinta ? Si nimeni nu face nimic ca sa o transforme dintr-o dilema intr-o solutie

Tu tot bați apa în piuă pe prostii, nu există muncă silnică într-un stat democratic, așadar îți trebuie lucruri concrete când faci ceva, nu te bazezi că unii or să vină ei din proprie inițiativă.
Ți-am mai spus unii sunt prea munciți, alții sunt bolnavi și nu pot veni la voluntariat, nu poți obliga, nu are rost să aduci lume care încurcă neștiind nimic și pierzând și timpul pt că resursele de hrană și cazare, sunt limitate.

Eu nu o să am deziluzii findcă AUR nu va fi lăsat niciodată la putere și niciun alt partid suveranist, s-a trasat linie și România a căzut în zodia satanei ca și după al doilea război mondial, doar că acum nu va mai fi creștere demografică ci stârpire prin taxe și alte juguri.

Iorest 06.08.2025 19:14:41

Citat:

Adica astia au solutii dar uite asa de ai naibii ,de hoti ce sunt si de interesul familiilor lor, nu vor sa faca nimic pentru noi. Nu e oare o abordare simplista ca sa vii tot cu ideile lor, nu cu altrele noi ,si sa ne spui "Baieti ,planul e acelasi ,doar trebuie unii mai strong care sa il aplice" Suntem oare la HR sa ne cautam executantii de planuri,bolojenii, sa aruncam cu mocirla unii in altii care e mai capabil , sau suntem intr-o confruntare de idei, in care e de asteptat sa zici ca celalalt greseste atunci cand vii cu ceva nou.

Li se rupe vor doar să se îmbogățească până nu se schimbă liniile, nu se face nimic din prevenție sau cu o strategie pe 10-15-20 de ani de acum încolo.
Doar nu poți să zici că li s-a rupt ăstora sufletul de grija românului, decât dacă ești plecat cu capul.

Citat:

Nu .
Cand o venii cineva cu un calcul matematic sa arate unde sunt acei multi bani , si de ce e o simpla problema de alocare , poate as face-o. Ce vad eu e ca este risipa si decizii partizane pe putinii bani care sunt, dar nu vad pe cineva sa studieze in detaliu problema ,cati sunt ,pe ce prirotati se duc, care sunt riscurile de coruptie ,cum asiguri transparenta. Doar decizii din topor si solutii pe masura. La asa clasa politica,asa opozitie.

PS prefer sa ma faci nesimtit dar sa vii cu solutii concrete , decat sa vorbesti politicos recitandu-ti ideile de marketing politic prefabricate de altii ," Critica intruna , zii ca totul e rau ,nu da explicatii,spune ca tot pe ce te bazezi e evident" pana ajunge sa fie luat ca un adevar de cei necajiti. Macar psd-ul le dadea bani inflationisti, patriotii o sa le dea doar ura fata de cei pe care ei decid ca sunt nepatrioti ,si au toate sansele sa reuseasca

Uită-te că nu s-au atras nici măcar fondurile structurale, nu PNRR, nici măcar la 50% și tu-mi zici mie că nu sunt bani, tehnic sunt alocați bani depinde a cui e vina - a UE că pune niște condiții ca tu să nu atingi acele ținte și banii să se realoce tot către Franța Germania și profitorime, sau că ai guvernanți care nu vor să acceseze fonduri, poate știu ei de ce și la ce condiții te pun să te angajezi.

Iorest 06.08.2025 19:32:51

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682578)
A murit cel ce parea puternic !
Altadata unii (eu) il considerau cel mai mare dusman al vietii lor ,frana dezvoltarii noastre,calaul ce a orchestrat moartea unor nevinovati,sau macar nu a impiedicat-o,cel care a decis in numele nostru unde sa ne indreptam, manipuland frica oamenilor si nostalgia ( nu suna oare cunoscut? nimic nu e nou sub soare).
A avut insa o batranete demna, a stat deoparte, a fost un ascet al tentatiilor de imbogatire, si in interiorul Romaniei profunde a fost respectat. Romania aceea contradictorie, necajita dar cu speranta si luciditate, care si astazi o blamam pentru solutiile ei.

Daca Coposu ne a lasat prin moartea lui demnitatea cuiva care a suferit in tacere in asteptarea destinului Romaniei, Iliescu ne a lasat previziunea Romaniei profunde si ratacite, si intuitia aducerii ei catre normalitate.

Prietene vezi că peste 20 de ani o să zici aceleași lucruri și despre sistemul care a dat lovitura de stat în 2024, a anulat alegeri după bunul plac, a comasat alegeri în bătaie de joc, a fraudat, șamd.

Există chiar similitudini între sistemul lui Ion Iliescu și sistemul Muccifer-Bolojan, ambele au dat lovituri de stat, ambele controlează presa audio-vizuală, ambele benificiază de mase amorfe de imbecili care votează crezând că ei sunt cei mai deștepți, cei mai cultivați, populația urbană.

Votanții lui Iliescu în 1990 sunt strămoșii votanților usr-pnl de astăzi, și ăia erau majoritatea tineri în 1990 aveau 20-30 de ani și nu voiau bani, nu voiau valută ci pe Petre Roman și aluzie la revoluția sexuală, ăștia de acum vor banane și blugi.

Nu degeaba era sintagma cu popor de tâmpiți a lui Țuțea care s-a dovedit de mare acuitate.

CristianR 06.08.2025 20:49:08

Observ, Iorest, că atunci când cu argumente nu reușești să-ți atingi scopul de a convinge, recurgi la "bâtă" – un limbaj agresiv, jignitor, caracteristic, de altfel, partidului pe care-l susții cu înflăcărare. Și nu te mulțumești să lovești doar în interlocutorul de pe forum, ci jignești peste jumătate dintre români, respectiv pe cei care – tocmai de frica pe care tabăra cu care te identifici și de la care te-ai molipsit, din nefericire, de ură – au preferat să voteze pe oricine altcineva.

Mai demult, un astfel de comportament pe forum ducea destul de rapid la banare. Acum pare să treacă neobservat, probabil că nici măcar adminii nu prea mai citesc acest forum... decăzut.

P.S. Petre Țuțea i-a "alintat" pe votanții lui Iliescu de la 20 mai 1990 cu adjectivul "idioți", cel de "tâmpit" atribuindu-și-l sieși, cu referire la cei 13 ani de temniță zădărniciți de opțiunile politice ale românilor. Este, însă, o diferență între acei votanți și cei care acum au votat respingând U.R.A. Părerea mea.

iustin_dumitru 06.08.2025 21:09:48

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682591)
Prietene vezi că peste 20 de ani o să zici aceleași lucruri și despre sistemul care a dat lovitura de stat în 2024, a anulat alegeri după bunul plac, a comasat alegeri în bătaie de joc, a fraudat, șamd.

Există chiar similitudini între sistemul lui Ion Iliescu și sistemul Muccifer-Bolojan, ambele au dat lovituri de stat, ambele controlează presa audio-vizuală, ambele benificiază de mase amorfe de imbecili care votează crezând că ei sunt cei mai deștepți, cei mai cultivați, populația urbană.

Votanții lui Iliescu în 1990 sunt strămoșii votanților usr-pnl de astăzi, și ăia erau majoritatea tineri în 1990 aveau 20-30 de ani și nu voiau bani, nu voiau valută ci pe Petre Roman și aluzie la revoluția sexuală, ăștia de acum vor banane și blugi.

Nu degeaba era sintagma cu popor de tâmpiți a lui Țuțea care s-a dovedit de mare acuitate.

Nu trebuie sa astept 20 de ani, eu apreciez de acum sistemul actual ca cel mai mic rau posibil. Tocmai pentru ca a trecut prin multe incercari a ajuns la un echilibru.
Iar asupra loviturii de stat eu nu cred ca a fost asa ceva. Dar stiu ca tu crezi.
Pur si simplu numarul de vizualiari a lui CG a crescut vertiginos, si nu ar fi putut un om oricvat de talentat sa il genereze. A fost omul potrivit asociat cu nevoia rusilor, adica a avut si talent,dar si sustinere.
Daca nu interveneau rusii cu postacii, atunci da, era lovitura de stat .
Daca altcineva fi avut macar a zecea parte din sustinerea extra care a avut-o el, si un discurs echilibrat si critic ,castiga detasat. asa ca statul roman s-a aparat cum a putu,neavand o lege pentru acest caz. Am tot respectul pentru CG ,un mare talent, a adus discursul crestin in viata publica, dar fara sprijinul logistic al rusiei nu ajungea pur si simplu cunoscut.Nu putea statul sa se predea ,doar pentru ca cineva a fost mai rapid cu tehnologia.

Eu cred ca jumate din votantii sau fii votantilor lui Iliescu., ma refer la cei de la sate, din psd-ul traditional,sarmani ,s-au dus la AUR. E drept ca cealalata jumatate de la oras,batranii ,s-au dus catre PNLSDSR.

Eu nu as indrazni sa fac poporul roman tampit ,indiferent cu cine voteaza.Nici macar cand au votat cu nazistii germanii nu au fost tampiti, ci fermecati,frustrati .Poate ca Tutea a zis-o vazand unde a dus comunismul si cat a degradat el conditia umana, si modul in care comunismul a prins la cei saraci ,dar tot poporul ala de tampiti a facut si revolutia.

Si in plus nu era elogiul lui iliescu,ci constatarea mortiii urii mele fata de un om. Adica un poreludiu a aceluiasi sentiment care o sa il ai si tu peste 20 de ani,cand o sa constati ca i-ai urat degeaba pe unii,si ai sperat degeaba in altii. Cum esti tu acum eu eram cu CDR-ul acum 30 de ani, aceiasi revolta,aceiasi ura fata de cei care ne furau viitorul atunci psd-ul,aceiasi incrancenare cu care ne lasam manipulati in iluzoriile solutii.
Intre timp am vazut ca nici cei ce ii sustineam nu erau asa de buni,nici cei ce ii uram nu erau asa rai, ca politica este doar desertaciune, daca nu faci un mic bine in jur celorlalti.

Deci singura mea politica acum este pentru cei ce fac bine aproapelui ,oriunde s-ar afla ei,de o parte sau alta.

Iorest 06.08.2025 21:18:09

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682593)
Nu trebuie sa astept 20 de ani, eu apreciez de acum sistemul actual ca cel mai mic rau posibil. Tocmai pentru ca a trecut prin multe incercari a ajuns la un echilibru.
Iar asupra loviturii de stat eu nu cred ca a fost asa ceva. Dar stiu ca tu crezi.
Pur si simplu numarul de vizualiari a lui CG a crescut vertiginos, si nu ar fi putut un om oricvat de talentat sa il genereze. A fost omul potrivit asociat cu nevoia rusilor, adica a avut si talent,dar si sustinere.

Tu nu înțelegi că nu contează dacă ai milioane de vizualizări pe net că nu votează vizualizările, a fost votat de oameni cu CNP-uri cu nume și prenume, cu povești de viață.

Citat:

Daca nu interveneau rusii cu postacii, atunci da, era lovitura de stat .
Daca altcineva fi avut macar a zecea parte din sustinerea extra care a avut-o el, si un discurs echilibrat si critic ,castiga detasat. asa ca statul roman s-a aparat cum a putu,neavand o lege pentru acest caz.

Ai voie să-ți faci reclamă pe internet, nu te interzice nimeni, fii sigur că alții au avut susținere non-stop cum e Șordan, pe 90% din posturi de dimineață până seara, pe fiecare calup publicitar.
Vezi că în 2025 și Șordan creștea vertiginos pe aceiași algoritmi, deci îți arăt cât de falsă și ticăloasă e teza asta.
Sistemul securistic din statul român s-a apărat.

Citat:

Am tot respectul pentru CG ,un mare talent, a adus discursul crestin in viata publica, dar fara sprijinul logistic al rusiei nu ajungea pur si simplu cunoscut.Nu putea statul sa se predea ,doar pentru ca cineva a fost mai rapid cu tehnologia.

E de vreo 20 de ani în spațiul public, numai cine nu a vrut nu a auzit de el.

Citat:

Eu cred ca jumate din votantii sau fii votantilor lui Iliescu., ma refer la cei de la sate, din psd-ul traditional,sarmani ,s-au dus la AUR. E drept ca cealalata jumatate de la oras,batranii ,s-au dus catre PNLSDSR.

Tu crezi greșit pensionarii care s-au uitat la A3 au votat cu Șordan.

Citat:

Si in plus nu era elogiul lui iliescu,ci constatarea mortiii urii mele fata de un om. Adica un poreludiu a aceluiasi sentiment care o sa il ai si tu peste 20 de ani,cand o sa constati ca i-ai urat degeaba pe unii,si ai sperat degeaba in altii. Cum esti tu acum eu eram cu CDR-ul acum 30 de ani, aceiasi revolta,aceiasi ura fata de cei care ne furau viitorul atunci psd-ul,aceiasi incrancenare cu care ne lasam manipulati in iluzoriile solutii.
Intre timp am vazut ca nici cei ce ii sustineam nu erau asa de buni,nici cei ce ii uram nu erau asa rai, ca politica este doar desertaciune, daca nu faci un mic bine in jur celorlalti.

Deci singura mea politica acum este pentru cei ce fac bine aproapelui ,oriunde s-ar afla ei,de o parte sau alta.

Nu înțelegi că sistemul nu va lăsa AUR la putere, și pe niciunul, peste 20 de ani vei fi la fel doar că-i vei urâ pe ăștia de i-ai votat acum și-ți vei pune speranțele în alți rahați pe care ți-i dă sistemul PNL-USR-PD-l în față.

Nu cred că tu ai prins CDR-ul, tu ai maxim 20-25 de ani.

iustin_dumitru 06.08.2025 21:24:14

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682592)
Observ, Iorest, că atunci când cu argumente nu reușești să-ți atingi scopul de a convinge, recurgi la "bâtă" – un limbaj agresiv, jignitor, caracteristic, de altfel, partidului pe care-l susții cu înflăcărare. Și nu te mulțumești să lovești doar în interlocutorul de pe forum, ci jignești peste jumătate dintre români,

Daca intri pe tik tok e la fel, agresivitatea a devenit marca zilei de azi.
E drept ca si nemultumirea lor e mare, pentru ca pe undeva ei constata ca nu e in regula si de aceea este agresivitatea asta generala. E o generatie care se cauta. Dar asta se va mai stinge dupa ce vor trece si ei printr-un sir de deziluzii , si vor invata ca nu de la politica trebuie sa isi ia lumina , ci de la bucuria simpla ca ai cu cine schimba o vorba pe net ,ca cineva te asculta si iti raspunde. De aceea nici nu ma supara agresivitatea , ci doar ma necajeste ca i-o triggeruiesc. Poate si discursul meu sa fie cumva agresiv sau dezordonat, eu insa doar spun ce gandesc, de ce nu ne am lua fiecare asa cum suntem?

Iorest 06.08.2025 21:31:57

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682592)
Observ, Iorest, că atunci când cu argumente nu reușești să-ți atingi scopul de a convinge, recurgi la "bâtă" – un limbaj agresiv, jignitor, caracteristic, de altfel, partidului pe care-l susții cu înflăcărare. Și nu te mulțumești să lovești doar în interlocutorul de pe forum, ci jignești peste jumătate dintre români, respectiv pe cei care – tocmai de frica pe care tabăra cu care te identifici și de la care te-ai molipsit, din nefericire, de ură – au preferat să voteze pe oricine altcineva.

Frica e creștinească, nu e de la diavol, dacă te prostește presa cu aceleași teze de 35 de ani și vezi același ciclu satanic de fiecare dată ce constați ?

Când repeți aceeași greșeală de 35 de ani cum te numești ?
Știi cum definea Einstein prostia ?

Observ că nu faci remarci despre ura lui Iustin Dumitru față de Iliescu, care fie între noi vorba nu mai apărea în spațiul public de vreo 10-15 ani, deci cam era oale și ulcele.

Tocmai ăsta de ne făcea nouă apanajul echilibrului, propagă ură, când a murit un ins care nu mai făcea rău de mult, dar tîlharul de Băsescu care e tatăl sistemului ticăloșit de astăzi și a nenorocit multă lume care a făcut pușcărie nevinovată din cauza lui sau a avut probleme de trai e bine mersi cu privilegii.

Citat:

Mai demult, un astfel de comportament pe forum ducea destul de rapid la banare. Acum pare să treacă neobservat, probabil că nici măcar adminii nu prea mai citesc acest forum... decăzut.

Pe voi nu vă mai trezește decât adevărul spus mai dur, sau durerea provocată de un regim represiv și criminal care te lasă fără casă, te umple de juguri, biruri, te jefuiește și te muncește ca pe un rob.

Citat:

P.S. Petre Țuțea i-a "alintat" pe votanții lui Iliescu de la 20 mai 1990 cu adjectivul "idioți", cel de "tâmpit" atribuindu-și-l sieși, cu referire la cei 13 ani de temniță zădărniciți de opțiunile politice ale românilor. Este, însă, o diferență între acei votanți și cei care acum au votat respingând U.R.A. Părerea mea.

Tu nu-nțelegi că nu are treabă cu AUR-ul și Dan Dungaciu dacă ar fi candidat contra sistemului era ultimul om, așa acționează mecanismele astea satanice și perfide de manipulare.

Da boss s-a parafrazat
https://jurnalul.ro/editorial/tutea-...ti-619343.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:34:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.