![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Consider că Dumnezeu trebuie pus pe primul loc atât de bărbați, cât și de femei. Dar acest lucru nu ne împiedică să muncim, indiferent de sex. Totuși, mai ales în primii ani de viață, copiii au nevoie mai mult de mamele lor...părerea mea.
|
Citat:
Citat:
Dar există probleme concrete în ziua de azi: timpul prelungit de muncă, nevoile financiare... vs dorința de "a-ți înmulți talanții", dorința/ nevoia de a fi împreună cu familia... Ce soluții concrete putem găsi la aceste probleme concrete? |
Referitor la serviciu, care nu e musai să fie văzut ca și "carieră", mai văd problema divergențelor de opinii în diferite probleme de viață. Desigur, nu e nevoie să discutăm orice ne trece prin cap cu colegii de serviciu, dar petrecând mult timp la locul de muncă, este foarte probabil să se ajungă și la discuții mai personale.
Voi reușiți să vă susțineți întotdeauna punctul de vedere? Eu mă bucur tare mult când reușesc acest lucru, sau măcar atunci când mă detașez de niște idei nocive. Uneori mă pomenesc, însă, într-un fel de război psihologic, pentru care nu am fost niciodată pregătită. @ AlinB - rugăminte: nu mă ataca prea tare, că am reținut opinia ta de pe alt topic, care s-ar putea potrivi și aici: Citat:
|
Nici eu nu consider acest topic vorbarie fara rost.
Este o intrebare foarte importanta si cam fara de raspuns in lumea moderna. Ma mira acest mesaj al lui glykys pe care o stiu foarte credincioasa si moderata si feminina. Poate insa ca priveste din mai multe unghiuri nu neaparat din motive personale ci se gandeste la alte femei. Da, exista situatii extreme si tot mai extreme daca pot sa spun asa: mame care se duc doar dupa cateva zile/saptamani la lucru si lasa pruncii. Vad poze cu mame cu pruncii pe birou, la sedinte politice (la nivel european) si chiar sunt date ca exemplu. Ce fel de exemplu poate fi asta. Sau femei care sunt mai mult preocupate de ele, de de trupul lor, decat de copii. Sa arate ele bine, pentru profesia lor (artiste, sau in televiziune sau mai stiu eu). Situatii extreme de cariera sunt si acelea cand femeile lucreaza de dimineata pana in noapte si/sau pleaca mult in delegatii. Cum spunea cineva mai sus. Copii sunt ingrijiti din anumite puncte de vedere: casa, hrana, lucruri, etc. Dar le lipsesc parintii, mai ales mama. Caldura lor, timpul cu ea, iubirea si rabdarea ei. Sa ne intelegem: cariera este una si serviciu este alta. Cariera inseamna atunci cand viata personala si familia ajunge mult in spatele serviciului. Cand femeia lipseste de acasa multe ore pe zi si lasa copiii in grija altora, cand nu mai are interes pentru ei si sot, ci mai mult pentru problemele de la locul de munca (ba mai lucreaza si acasa). La fel cariera numesc si anumite profesii care nu sunt pentru femei si care sunt mult prea riscante (nu se gandesc ca pot ramane orfani copiii): politie, armata (inlcusiv plecat in razboi), politica, functii de conducere. Serviciu inseamna lucru maximum 8 ore pe zi, rar ore suplimentare. Serviciu normal. Sigur ca in ziua de azi putini barbati mai au posibilitatea sa tina femeia cu copiii acasa. Ba dimpotriva, tot mai multe cazuri exista unde femeia este principalul sustinator (material) al familiei. Daca serviciul normal este de inteles pentru o femeie, in cazul carierei se pune totusi intrebarea: cariera sau familie/copil. Caci amandoua definitiv si in conditii multumitoare pentru ambele parti, nu sunt compatibile. Si daca dupa cateva saptamani te duci la serviciu, lasand copilul (pe care ar trebui sa-l alaptazi macar 1-2-3 luni), atunci se pune intrebarea pentru ce il mai faci? De ce iti mai trebuie? |
Sophia,
din păcate, un serviciu normal nu ne garantează doar 8 ore de muncă pe zi. Cel puțin nu în experiența mea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:07:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.