Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre avort-metodele contraceptive o solutie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2145)

urzicuta 20.08.2007 22:13:20

:cool:rebelu si marilena sunteti:cool:

rebellu007 21.08.2007 00:09:20

Citat:

În prealabil postat de urzicuta

chiar as prefera sa-i spui pe nume ce crezi ca suntem. poate ar trebui sa te gandesti ca traim timpurile proorocite de parinti, cand anormalul devine normal si invers. cum crezi ca se ferea mama lui Stefan cel Mare si Sfant? si totusi a trait destul si n-a murit din cauze enumerate de voi. voi chiar nu va dati seama ca inventati orice, numai sa aveti dreptate? dar nu acest lucru e mai grav. ci faptul ca nu va lasati in grija lui Dumnezeu. de aici va vin toate problemele... va temeti exact ca in povestea lui creanga cu drobul de sare. daca nu sunt temeri, no problem, le inventati, numai sa iasa cum vreti voi. asa ca... nu va mai spun decat o vorba de duh: puneti mana de faceti copii.:) cat va da Bunul Dumnezeu. ca tot el o sa aiba grija de voi si de ei.
spor la treaba si Doamne ajuta!

urzicuta 21.08.2007 00:15:36

..nu mai fi bre asa speriat,deranjat, am vrut sa zic ..cool(de aceea omuletul cu ochelari,inseamana acelasi lucru)...sunt in asentimentul tau..eu am vreo doi.puradei ...si sper sa mai am inca pe atat.Inca o data nu lua expresiile mele ca pe o lipsa de neseriozitate..ma adresez voua ca si fratilor mei..asa sunt eu mai familiara.

rebellu007 21.08.2007 00:37:59

Citat:

..nu mai fi bre asa speriat,deranjat, am vrut sa zic ..cool(de aceea omuletul cu ochelari,inseamana acelasi lucru)...sunt in asentimentul tau..eu am vreo doi.puradei ...si sper sa mai am inca pe atat.Inca o data nu lua expresiile mele ca pe o lipsa de neseriozitate..ma adresez voua ca si fratilor mei..asa sunt eu mai familiara.

k, iarta-ma. frunzarind prin mai multe locuri poate ma las influentat de alte scrieri si sunt in defensiva. de ex. am gasit un ratacit care si-a expus fotografiile de la nunta pe forum. ce caraghios arata gigel ala cu cartea care cica e pastor si ii cununa. vai de capu lor. mi-e mila de ei... insa ma intrebam ce cauta aici mai ales ca e membru de prin 2005. cred ca pescuieste de printre noi adepti. asteapta pe unul mai nesigur si nestiutor, care pune si el intrebari tematoare si hat il trage la el in carutza cu vorbe moi si dulci de sarpe inselator. sa-i fereasca Domnul pe cei slabi de astfel de oameni. ar trebui desconspirati acesti falsi crestini. ar putea sminti o gramada de copii nevinovati carora n-are cine sa le explice si sa le deschida ochii. cam asta e. da. sunt indignat. asta e cuvantul.
iarta-ma. Doamne ajuta!

urzicuta 21.08.2007 00:54:28

:)..copiii sunt pe alte site-uri...sau cu cartea de povesti in mana....nu te mai speria atat de tare...este o tara libera si democratica......cat este pasnic la noi e binevenit(zic si eu ca Mircea lui Baiazid)

urzicuta 21.08.2007 00:55:18

...stiti atatea lucruri dar numai pace nu stiti sa semanati.......

rebellu007 21.08.2007 11:35:04

Citat:

...stiti atatea lucruri dar numai pace nu stiti sa semanati.......

urzicutzo,
se vede ca nu stii cat de repede poti cadea in cursa. pacea se seamana dar nu se risipeste. nu te poti impartasi oricui. sunt lucruri pe care nu le poti spune oricui. stam si defaimam chiar noi pe calugari in fata lor. si ne asteptam sa-i facem sa vada lumina. crede-ma ca prefer sa fiu in garda decat sa fiu prins cu garda jos. habar n-ai cat e de periculos pentru suflet aceste lucruri. radem, glumim, dar sunt lucruri serioase peste care nu poti trece cu atat usurinta si chiar nepasare. stim atatea lucruri si de aceea ne pazim. tu poate te crezi puternica. sa dea Domnul sa fie asa. eu unul ma feresc de inveninari, de sminteli si de cei care le seamana cu darnicie chiar si aici pe forum. nu ma intereseaza universalizarea religiei si de aceea crede-ma ca nici unul care vine sa se contrazica cu mine in privinta adevaratei credinte nu este bineprimit. totul pana la credinta. punct.
Doamne ajuta!

dillema 21.08.2007 14:06:03

Citat:

În prealabil postat de rebellu007
nu inteleg de ce atatea probleme pe capul vostru. ce spune in indreptarul de spovedanie. v-ati ferit de la a face copii? si aici intra in calcul inclusiv anti conceptionalele si prezervativul. deci? concluzie: este pacat. punct.
si pentru linistea voastra, numai Dumnezeu stie cati copii puteti avea intr-o viata. si va da atat cat puteti duce. nimic in plus nimic in minus...:)
Doamne ajuta dragele mele!

Dar atata timp cat a fost deschis subiectul eu cred ca merita discutat ca de aia e forum si poate ne mai luminam si noi mintile ca sunt multe lucruri despre care nu le stim rostul.

dillema 21.08.2007 14:11:35

Citat:

Citat:

. cum crezi ca se ferea mama lui Stefan cel Mare si Sfant? si totusi a trait destul si n-a murit din cauze enumerate de voi. voi chiar nu va dati seama ca inventati orice, numai sa aveti dreptate?

http://www.avert.org/condoms.htm
Zici de Stefan cel Mare? pai istoria prezervativului incepe de acum 1000 I.H. Si este mentionata si onania ca mod de a evita procreea in Biblie. Si cum avea sa moara Stefan cel Mare? O fi murit femeile cu care a avut nenumarati copii (dar fiind putin semnificative nu au fost mentionate in istorie). As dori sa stiu ce inventii s-au facut pe acest topic?

rebellu007 21.08.2007 14:28:57

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

Citat:

. cum crezi ca se ferea mama lui Stefan cel Mare si Sfant? si totusi a trait destul si n-a murit din cauze enumerate de voi. voi chiar nu va dati seama ca inventati orice, numai sa aveti dreptate?

http://www.avert.org/condoms.htm
Zici de Stefan cel Mare? pai istoria prezervativului incepe de acum 1000 I.H. Si este mentionata si onania ca mod de a evita procreea in Biblie. Si cum avea sa moara Stefan cel Mare? O fi murit femeile cu care a avut nenumarati copii (dar fiind putin semnificative nu au fost mentionate in istorie). As dori sa stiu ce inventii s-au facut pe acest topic?

e o gluma sa te gandesti la prezervativ in acele vremuri la noi. mi-l si inchipui pe boieru motoc cu basica de porc la inaintare... iertata sa-mi fie expunerea. nu zic ca alti tulburati n-au inventat foarte devreme aceasta metoda insa noi am fost mai mereu in urma cu tehnologia. si cred ca asta in beneficiul sufletului nostru. sincer cred asta. asa a vrut Dumnezeu sa ne indeletnicim cu alte lucruri. mai multa rugaciune decat cautarea unor metode de cum sa fentezi procreerea.
raman la parerea mea. orice ati face - e un pacat sa te feresti a face copii. prin orice metoda. si daca nu credeti, intrebati-va duhovnicul.
Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:18:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.