Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Spalatul pe cap Duminica? Superstitie... sau nu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2174)

The_Fallen 11.04.2010 18:21:04

Si eu am invatat ca duminica nu se spala, nu se coase, nu se taie.Si in acelasi timp aflu ca in unele anecdote personajele morale care sunt fie sfinti fie crestini care chiar incearca sa fie ceea ce sunt, nu se spala nu numai duminica, ci nici in rest, pentru ca atingerea trupului sa nu le trezeasca ispite.

angel4ver 11.04.2010 18:50:09

eu stiam ca nu avem voie (nu e recomandat, mai mult) sa nu spalam (sa dam drumul la masina de spalat), sa calc sau sa cos sau sa fac treburi prin casa (curatenie). nicidecum sa nu te speli pe cap sau pe corp sau sa-ti tai unghiile.

tigerAvalo9 13.04.2010 23:52:42

Sunt multe pacate grele,mari,importante de care trebuie sa ne ferim.Ce legatura are spalatul si muncitul Duminica cu Hristos,cu Dumnezeu?
Sa avem grija sa nu mintim,furam,neindreptatim,uram,injuram si alte pacate mult mai grave(cele capitale).

flying 14.04.2010 00:23:27

de fapt, cred ca sensul poruncii a -4-a : "Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste." ar fi urmatorul :Duminica INGRIJESTE-TE de suflet , lasa celelalte actiuni care s-ar putea suprapune peste Liturghie...ca ai timp in celelalte 6 zile sa le faci.

daca te speli pe cap (inainte sau in timp ce Sf. Liturghie e in desfasurare ) dar te speli ca sa te duci la discoteca ,nu la Liturghie -oare e pacat ? Da! e pacat orice faci ...in timpul cand "NU" TE DUCI LA LITURGHIE...cu exceptia unor motive intemeiate si obiective ... nu ceva de genul :am o partida de World of Warcraft ,nu pot sa lipsesc; sau ...altele asemenea...
se pot accepta munci care nu suporta amanare ,animale de hranit , oameni care au serviciul de asa natura ca lucreaza si duminica , mama care are bebe si ii spala "echipamentul" ; Dumnezeu nu e absurd ,ne intelege mai bine decat ne intelegem noi ,dar daca suntem vicleni...pe noi ne pacalim nu pe EL

AlinB 14.04.2010 00:29:21

Propun sa dea cineva o tura undeva la iarba verde duminica dimineata si sa faca un sondaj printre gratarele cu mici si sticlele cu bere, cati cred ca a lucra duminica este pacat.

Probabil cel putin 80% vor zice ca asa e, fara doar si poate..

P.S. Sa-si ia si un bodyguard in caz ca da peste un pravoslavnic mai istet si mai nervos care se prinde ca e cu dedesupt intrebarea si se simte pus la colt.

flying 14.04.2010 00:42:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 234738)
Propun sa dea cineva o tura undeva la iarba verde duminica dimineata si sa faca un sondaj printre gratarele cu mici si sticlele cu bere, cati cred ca a lucra duminica este pacat.
Probabil cel putin 80% vor zice ca asa e, fara doar si poate..
P.S. Sa-si ia si un bodyguard in caz ca da peste un pravoslavnic mai istet si mai nervos care se prinde ca e cu dedesupt intrebarea si se simte pus la colt.

:) eu m-as duce la iarba verde dupa ora 13, ca dimineata e cam racoare si roua inca nu s-a uscat ... si oricum am bateriile golite dupa o saptamana de alergatura si merg prima data
la Reactorul atomic(+) din cartier sa mi le incarc...

AlinB 14.04.2010 00:46:17

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 234740)
:) eu m-as duce la iarba verde dupa ora 13, ca dimineata e cam racoare si roua inca nu s-a uscat ... si oricum am bateriile golite dupa o saptamana de alergatura si merg prima data
la Reactorul atomic(+) din cartier sa mi le incarc...

Ei, lasa nu te trimitem pe tine.
Si facem cu binecuvantare.

AlinB 14.04.2010 00:47:59

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 234736)
de fapt, cred ca sensul poruncii a -4-a : "Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste." ar fi urmatorul :Duminica INGRIJESTE-TE de suflet , lasa celelalte actiuni care s-ar putea suprapune peste Liturghie...ca ai timp in celelalte 6 zile sa le faci.

NU confunda sabatul evreilor cu duminica crestinilor. Ai sa dai apara la moara adventistilor.

Nu s-a transferat sabatul evreiesc asupra duminicii, sunt doua chestiuni complet diferite.

zoridezi 14.04.2010 06:09:06

Acum nu e pacat nici sa muncesti? Mai sa fie! E prima oara cand aud!
Deci eu pot sa spal toale duminica?!
Sigur, SIGUR, nu e pacat? :62:

zoridezi 14.04.2010 06:12:32

Dar in zilele de sarbatoare e pacat sa muncesti? :65:

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:38:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.