Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   leac pentru dragoste (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2254)

Anna 02.09.2009 23:56:43

Doamne cum se schimba lucrurile cu timpul. Doamne...Si nici n-a trecut asa mult timp.
Eu sunt initiatoarea acestui topic si cand ma gandesc ca acum am cu totul si cu totul alta problema. Poate si problema asta de acum peste un an mi se va parea fum risipit, asa cum mi se pare acea pt care am deschis acest topic.
Totusi sa va spun cum mi-a trecut. Mi-a spus preotul la spovedanie sa nu mai comunic deloc cu persoana respectiva. Sunt foarte sigura ca nici pana in ziua de azi nu mi-ar fi trecut de nu faceam asa.
Si apoi m-am indragostit de altcineva si am alte probleme, poate iar trebuie sa-mi spuna preotul ceva:10:

Fani71 03.09.2009 01:55:47

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 163778)
Doamne cum se schimba lucrurile cu timpul. Doamne...Si nici n-a trecut asa mult timp.
Eu sunt initiatoarea acestui topic si cand ma gandesc ca acum am cu totul si cu totul alta problema. Poate si problema asta de acum peste un an mi se va parea fum risipit, asa cum mi se pare acea pt care am deschis acest topic.
Totusi sa va spun cum mi-a trecut. Mi-a spus preotul la spovedanie sa nu mai comunic deloc cu persoana respectiva. Sunt foarte sigura ca nici pana in ziua de azi nu mi-ar fi trecut de nu faceam asa.
Si apoi m-am indragostit de altcineva si am alte probleme, poate iar trebuie sa-mi spuna preotul ceva:10:

Iti doresc asta! Sa te auda Dumnezeu si peste un an sa nu mai ai deloc problemele astea si nici altele. ;-)
Sfatul duhovnicului tau este excelent, asta mi l-a dat si mie al meu intr-o situatie asemanatoare si nu l-amascultat, dar pe urma mi-am dat seama ca rau facusem.

zoteee 16.12.2011 11:31:19

De ce ai vrea sa "tratezi" o stare atat de frumoasa precum iubirea? Nu este o boala este ceva normal, indiferent de pozitia sociala a persoanei respective. Daca iubesti pe cineva nu conteaza parerea celorlati, circumstantele, varsta sau alte obsatcole. Chiar daca societatea te considera "imoral" tu sti ca ai facut ce ai stiut tu pentru a iti fi bine si a trai fericit alaturi de persoana respectiva. Restul sunt detalii neimportante!

antoniap 23.05.2012 11:20:53

"Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.

Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea:
Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.
Sursa: e-mail

antoniap 10.09.2013 17:18:13

http://www.ortodoxia.md/articole-pre...rumoas-ce-fac-

Florinvs 14.09.2013 19:04:20

In momentul cand iubesti cu adevarat pe cineva, daca nu exista unul din aceste 3 impedimente (persoana respectiva sa aiba deja pe altcineva, persoana respectiva sa nu te iubeasca si ea sau persoana respectiva sa locuiasca intr-o localitate mai indepartata- o "relatie de la distanta" e destul de dificil sa mearga), trebuie sa faci absolut tot ce e omeneste fizic posibil pentru a fi impreuna!

Lady Brightside 15.09.2013 13:46:50

Eh, aici te contrazic, Florine, cel putin cand vine vorba de al treilea impediment. :P
Daca doi chiar se iubesc, ar trebui sa lupte, iar distanta nu ar trebui sa ii desparta. Stiu ca, la cum e lumea astazi, relatiile la distanta nu prea merg, iar relatia mea poate e o exceptie.

Noi am stat 2 ani despartiti de 2.000 de km iar de un an incoace si-a cumparat un apartament in orasul in care stau, si a renuntat la tot ce a avut ca sa stea mai aproape de mine. (vechea facultate, prieteni, orasul in care stat atata vreme)

Florinvs 15.09.2013 19:53:16

Ce pot sa zic decat bravo voua! Intradevar, cand iubesti pe cineva trebuie sa faci tot ce poti ca sa locuiesti cat mai aproape (ideal ar fi in acceiasi localitate) de persoana respectiva!
Problema cea mai mare in Romania e ca in lipsa locurile de munca (din punctul asta de vedere ce bine era inainte de 1990! ) e destul de greu sa gasesti de munca in alta localitate, in special in orasele mici!

guardian knight 15.09.2013 20:46:36

dragoste !

dragostea e o traire irationala ,specifica in cea mai mare masura femeilor !
femeile in general sunt persoane afective, si irationale !
singurul remediu impotriva dragostei,care e elementul cald, e elementul rece,carcateristic barbatului :ratiunea clara si taioasa, rece ca o iarna polara !!!

Lucian008 15.09.2013 21:40:08

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 534136)
dragostea e o traire irationala ,specifica in cea mai mare masura femeilor !
femeile in general sunt persoane afective, si irationale !
singurul remediu impotriva dragostei,care e elementul cald, e elementul rece,carcateristic barbatului :ratiunea clara si taioasa, rece ca o iarna polara !!!

=))))
Acum ceva timp niste tampiti au introdus dragostea la boli psihice.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:39:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.