Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dragostea exagerata pentru animale de companie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2287)

cozia 08.09.2007 21:49:25

Pai tocmai de aceea draga Erzbet lasam parerea noastra la o parte si mergem de ne informam la Sf. Parinti care iti spun cu siguranta ca au scris despre TOT, nu au lasat nimic la voia intimplarii( tot ce ne defineste ca robi ai lui Dumnezeu, toata viata noastra EI AU TRAIT-O ( inclusiv de la mobile de care nu ne mai desprindem la bombe nucleare) si deci sa luam aminte la ce spun ei, iar ei tocmai asta spun ..sa ne lasam de prostii, de jocurile imaginatiei sau ca stim noi mai bine, a sentimentelor scapate din friu si sa le urmam sfaturile cu precizie ...asta in caz ca vrem sa ne mintuim

bmd 08.09.2007 22:36:59

Citat:

În prealabil postat de erzbet
...cu toate animalele pe care le-ai avut, nu le intelegi si nu le-ai inteles vreodata.

Bun! Deci eu care aveam ciinele liber , necastrat si hranit cu mincare naturala (nu din conserva), liber sa-si practice instintele sexuale, de vinator, cu viata in natura nu in parfumuri si gaze de esapament, ciine care facea zeci de km pe zi dupa sareta mea si care seara pleca prin sat (spre deosebire de mine care cadeam lat in pat desii eu nu alergasem dupa sareta ci sezuesm in ea) care stiu cu siguranta (nu-i lauda) mai multe stiintific despre ciine decit o sa citesti tu vreodata, nu am habar in timp ce tu chinuiesti in citiva metrii patrati ciinele, intre parfumuri si farduri, il castrezi, ii tai urechile, coada, il hranesti cu conserve si il scoti afara citeva sute de metrii cind poti si vrei tu nu el, care ajungi la veterinar cind este aproape mort deja sau cind iti permite punga...tu ai habar si intelegi si iubesti animalele?
Ai dreptate nu prea are rost discutia noastra!:rolleyes:

cristiboss56 08.09.2007 22:52:37

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
....mai intai precizez ca iubesc orice creatura ,iubesc creatia lui Dumnezeu,insectele pasarile animalele...si de multe ori dragostea mea pentru ele ia forma milei,in sensul ca am hranit si eu animale nemancate,le-am facut un adapost ,m-am impotrivit oricarei forme de cruzime...omorarea lor....dar atat.Stiu ca Dumnezeu hraneste toate fapturile Sale.De aceea ateantia mea s-a indreptat mai mult catre oameni si mai putin catre animale.Si de multe oriu nu inteleg defaimarea creatiei,cand animalele sunt dresate,impopotonate cu panglicute,mostenesc averi,in timp ce oameni sarmani mor de foame...Nu inteleg oamenii care se leaga emotional de animale ajungand sa le serveasca ei pe ele.E trist,ridicol si caraghios sa vezi ca un caine a mostenit milioane de dolari,are avocati,bona si piscina:D
O inselare diavoleasca cumplita..omul iubeste cu patima animalul,ajungand sa ii dispretuiasca pe ai sai.Sunt oameni care-si trec animalele in Acatist..atat de departe merg....Concretz:inteleg oamenii care au animale de pe urma carora traiesc..dar sa traiasca un caine bine de pe urma mea ..:sleep:
Acesti oameni,posesorii de caini ca despre ei e vorba,ajung sa se uite ciudat la cei care merg cu copiii in parc,,la oamenii murdari si prost hraniti(cersetirii)refuza sa le dea un ban,ajung insa sa aiba grija de caine,sa-l spele la fund,sa se mandreasc acu meritele lui,cu cate stie sa faca..exista caini pianisti:cool:In parcul in care merg cu copiii cainii au loc amenajat..in timp ce in canalul de alaturi,se inghesuie cate 3-4 aurolaci..cainii au jucarii..isi fac nevoile pretutindeni,fac slalom printre rahatii lor pe strada..adesea se mai supara atunci cand copii vor sa atinga patrupedul.Ajung sa fie obsedati de nevoile animalului.Ce e de facut?O capitala plina de caini de rasa si maidanezi,care ataca din senin,isi fac nevoile pretutindeni..ma simt agresata de prezenta lor..de atitudinea stapanilor lor.....La fiecare trei familii exista moda sa aiba un caine(sau o pisica)..copii mai rar(costurile zic ei ca sunt mai mari..iar de copii se tem ca de necuratul).Acesti oameni au o atitudine sfidatoare,....vor ajunge animalele sa aiba mai multe drepturi decat oamenii......E bine????????????Nu va simtiti deranjati?

Stimata Urzicuta, eu sunt posesor si de caine si de nevasta si de copil si traim in deplina armonie fara sa deranjam cu nici un fel pe nimeni. Toti suntem bine educati si drept si prin urmare ne cunoastem lungul nasului si al botului.

erzbet 08.09.2007 23:00:02

In primul rand, asa cum eu nu stiu(pentru ca nu am de unde) ce si cum ti-ai ingrijit cainii, nu mai face speculatii mea si a cainelui meu. Nu e lauda ce ai facut insa e jignire . Am facut o speculatie datorita modului tau egoist de a prezenta lucrurile.(cand ai spus ca oaia nu este nimic mai mult decat un aliment, spre exemplu). Nu am de gand sa iti dau lamuriri, pentru ca in ciuda faptului ca ai un bagaj de cunostinte despre caini atat de mare, totusi se pare ca ai ignorat faptul ca exista mai mutlte rase de caini domesticite, care nu ar supravietui afara. Chiar am precizat mi se pare ca am bichon maltez... nu voi vorbi despre sensibilitatea acestei rase si predispozitia racelii la plamani, pentru ca deja stii. Este egoist sa tii un hasky, ogar, caine lup, in apartament. Banuiesc ca stiai deja ca o catelusa necastrata dupa varsta de 10 ani este predispusa la cancer. Ai citit prea multe in ziar despre faimoasa Trouble si ai idei preconcepute :) Te felicit din tot sufletul(serios, lasand la o parte orice ironie) pentru modul sanatos in care ti-ai crescut cainii.

urzicuta 08.09.2007 23:08:50

:Dcristiboss ordinea in care ai asezat membrii familiei tale m-a facut sa zambesc,desigur cainele nu este primul in ordine ierarhica..te-ai cam grabit.:cool:

urzicuta 08.09.2007 23:19:01

,..ne cam pierdem in conversatii inutile...este rau sa euthanasiem cateii multi fara stapan,maidanezii?Eu consider ca in felul asta capitala va fi mai curata.Doresce asemenea ca politia comunitara sa vegheze ca cei care intr-adevar iubesc aceste necuvantatoare si poseda unu-doua, sa curete dupa ele pe strada,..ca le dreseaza sau nu ,ca le fac pedichiura,ca le fac nunta la catei.. asta-i treaba lor..De fapt ma intriga lipsa de respect pentru ceilalti oameni a celor care au caini.Eu imi iubesc copiii,acolo unde ei strica ceva -un leagan,sparg un geam, eu repar..asa si cu proprietarii de patrupede..cei de talie mare BOTNITA,lesa obligatoriu,locuri special amenajate.maturica si faras,punga.Daca asta se va respecta restul e parfum..nu ma mai intereseaza..fiecare cum isi asterne asa doarme sa creada fiecare ce vrea ca se mantuieste cu tot cu caine,prin caine ...s.a.m.d.p

GEORGIANA22 08.09.2007 23:20:54

Citat:

Citat:

În prealabil postat de GEORGIANA22
SUNT DE ACORD CU TINE SI AR TREBUI SA SE FACA CEVA IN SENSUL ASTA, AM O PRIETENA CARE A FOST MUSCATA DE CAINI, CUNOSC OAMENI CARE AU CATE 5 CAINI IAR COPIII NU AU NICI UNUL, SI EU IUBESC ANIMALELE SI SUFAR SI ATUNCI CAND UN ANIMAL E IN SUFERINTA DAR TOATE PANA LA A DORMI CU MINE IN PAT. AM VAZUT PE STRADA CAINI CU HAINUTE , ATUNCI DE CE A MAI LASAT DUMNEZEU PAR LA CAINI. A AJUNS CA ANORMALUL SA FIE NORMAL SI INVERS.

Sunt rase de caini mai sensibile....(spre exemplul bichonul); o raceala le poate fi fatala; si catelul meu are haina de iarna, tocmai pentru ca a fost la un pas de moarte dintr-o raceala la plamani. Nu mi se pare nimic anormal. A avea un caine nu este acelasi lucru cu a avea un copil.

ASTA TOT DIN CAUZA NOASTRA AM AJUNS SA DENATURAM CU TOTUL NATURA.
SPUNE-MI SI MIE DAR VREUN SARAC AI IMBRACAT? DAR LA CASA DE COPIII AI FOST ? DAR LA AZILE PT. BATRANI AI FOST?

SI EU IUBESC ANIMALELE SI AM AVUT SI EU DAR TOTUSI ESTE O DRAGOSTE EXAGERATA PT. ANIMALE PE CARE EU NU O INTELEG. NU AM NIMIC IMPOTRIVA CU CEI CARE IUBESC ATAT DE MULT ANIMALELE , DAR NU TREBUIE SA-I UITAM SI PE CEI NEVOIASI.

IARTA-MA DACA TE-AM SUPARAT

bmd 08.09.2007 23:26:22

Citat:

Am facut o speculatie datorita modului tau egoist de a prezenta lucrurile.(cand ai spus ca oaia nu este nimic mai mult decat un aliment, spre exemplu).... exista mai mutlte rase de caini domesticite, care nu ar supravietui afara.... ...Banuiesc ca stiai deja ca o catelusa necastrata dupa varsta de 10 ani este predispusa la cancer... Ai citit prea multe in ziar despre faimoasa Trouble si ai idei preconcepute

Rasele de ciini de poseta sint o nebunie a omului de a transforma un lucru perfect facut de Dumnezeu intr-o caricatura adaptata unor cerinte false a omului. Cam cum numesti tu o creatura la care trebuie sa-i bagi in fiecare minut picioarele in articulatii?
Cam ce doreai sa spun despre oaie ca-i prietena mea, ca o iubesc ca sa nu fiu egoist? Oaia este animalul meu preferat dar in esenta ea este un aliment sau un furnizor de imbracaminte. Nu pot sa-i declar dragoste fripturii mele sau pluoverului! Cred ca m-ar baga in camase de forta! Printre ciinii mei exista si un Pudel cu inaintasi celebrii si medalii. Dormea afara cu ceilalti ciini minca la fel cu ceilalti, umbla prin ploaie dupa mine ca si ceilalti!
Iar chestia cu castratul:D bine ca nu esti tu cea care decide pentru ca barbatii dupa 45 de ani sint predispusi la cancer de prostata:rolleyes: Asta ar insemna dupa tine sa ne castreze pe toti preventiv?
Habar nu am cine este sau ce este Trouble si un ziar romanesc nu am mai vazut de f. mult timp!!!
Totusi nu inteleg de ce ma feliciti? Pentru ca vad in animal ceea ce este si ii ofer ce are el nevoie? Daca da atunci fa la fel! Iar daca nu poti..nu-l mai chinuii, da-l cuiva care poate.

mirelat 09.09.2007 01:42:13

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Stimata Urzicuta, eu sunt posesor si de caine si de nevasta si de copil si traim in deplina armonie fara sa deranjam cu nici un fel pe nimeni. Toti suntem bine educati si drept si prin urmare ne cunoastem lungul nasului si al botului.

:) tare replica asta!

bmd 09.09.2007 09:36:37

Nu Mirela tare este ca toata intelegerea de care sintem capabili pentru o alta religie pentru pacate strigatoare la cer, pentru orice, dispare cind este vorba de ciine/pisica!!!!
Si asta se intimpla doar din cauza ca respectivul patruped are rolul central in viata noastra nu Dumnezeu. In "apararea" lui Dumnezeu, a credintei, nu-i asa rapida reactia ca in "apararea" patrupedului! Eu sper pentru cei orbiti sa-i ajute Belo prin vami!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:00:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.