![]() |
Doamne ajuta!
Am citit astazi intr-un ziar de-aici despre 2 frati marocani care prin crimele / abuzurile lor au ingrozit un intreg oras. Birocratia si mai ales political correctness-ul cu care europenii isi pun singuri piedica, au facut ca acesti 2 raufacatori sa poata ramane bine-merci in EU, desi se propusese expulzarea lor (ei locuind de 15 ani aici insa avand permisele de sedere expirate). Functioneaza iubirea de aproapele precum political correctness-ul? Tesem prin intermediul legilor niste fire in care ne prindem noi insine urechile iar criminalii zburda liberi? Unde trasam linia bunului simt, a decentei si a sigurantei oamenilor? Cum impacam ceea ce credinta ne invata - iertarea si iubirea - cu legile societatii in care traim? |
Citat:
|
Citat:
Probabil ca politia trebuie sa isi faca mai bine treaba, legile trebuie aplicate cu mai multa strictete. etc... Si asa ai si decenta, si bun simt, si siguranta. Sau trebuia sa se munceasca la integrarea acelor tineri, daca ei sunt de atata timp in EU... Pe de alta parte habar nu aveam ca sunt chiar atat de multi musulmani...da, stiam de gastarbeiter-i, dar in Germania, si cand colo, venind cu trenul prima data in orasul care locuiesc primul lucru pe care il vad e ditamai moscheia cu acoperis verde cu doua minarete super inalte. :21: Apoi vad ca au chiar un mic cartier in care in general stau numai ei, dar lucrul care ma intriga si ma amuza cel mai tare este ca acolo unde stau musulmanii mai toate strazile au nume de sfinti si teologi catolici, abatii...:21: Nu stiu cam ce inseamna asta...apoi cand au construit moscheea se pare ca au semnat un acord cu primaria ca nu vor canta muezini niciodata din minarete. In fine...foarte ciudat pentru mine. Dar oricum, par foarte pasnici, desi foarte inchisi si cu ale lor, cu hainele lor si barbatii si femeile, au magazinele lor...:D |
Iubirea de aproapele si iubirea de Dumnezeu este de fapt un act "egoist", noi urmarind propria mântuire.
Nu este nimic gresit în aceasta, Însusi Mântuitorul ne învata sa cautam mântuirea noastra si nu altceva. Iubirea devenita scop în sine este un idol filozofico-intelectualist. Nu ni se cere aceasta iubire, în ciuda a ceea ce cred unii. Nu ni se cere sa devenim niste guru ai iubirii. Maica tereza e exemplul ca falsa iubire este o masca a mândriei si închipuirii de sine. |
Citat:
Doar prin Hristos a coborat norma perfecta a iubirii pe pamant :" iubeste pe cei ce te blesteama,binecuvanteaza pe cei ce te asupresc si te prigonesc,ca sa fii desavarsit asa cum Tatal tau in ceruri desavarsit este" Datorita iubirii infinite care ne-o poarta Dumnezeu,nici iubirea noastra pe pamant nu trebuie sa mai aiba vreo limita ! |
Personal , cred ca cel mai greu lucru nu este sa-ti iubesti dusmanul, care, de cele mai multe ori nu face parte integranta din viata ta, ci sa-ti iubesti " iubitul ", atunci cand te dezamageste, atunci cand te desprinde de propriile-ti iluzii despre perfectiunea iubirii, atunci cand acesta este natural, dar tu-i atribui calitatile zmeului doar pe premiza faptului ca, numai astfel iti permiti sa investesti iubirea in el.
Deci, cand acesta naruie egoismul tau, si-l transforma din placerea de-a se bucura de asazisa iubire, in dezamagirea si egosimul de-a narui aceasta simtire fata de sine. Ce complicat !...dar, cat de adevarat ! ! ! In consecinta, iubim ceea ce simtim, si nu ceea ce oferim din simtire si sacrificiu...cand suntem pusi in fata acestui fapt, ne trezim ca nu mai merita, fiindca nu mai pare a fi vorba de sufletelul nostru. |
Citat:
|
Iertare fara uitare nu exista. E greu sa uiti, e greu sa ierti pe cei care ti-au grest... dar cine este fara de pacat? Iarta si mergi mai departe!
|
Citat:
|
Asa este! Si Dumnezeu iarta multe din cele pe care le facem , care nu sunt in acord cu invataturila Sale!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:45:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.