![]() |
Nu inteleg de ce cristi si ispita polemizeaza atat de mult.
Ispita, ce iti este asa greu sa intelegi ca la psiholog te duci ca sa iti educi psihicul si eventualele probleme pe plan psihic, iar la preot te duci ca sa iti marturisesti pacatele in fata lui Dumnezeu, ca prin harul preotului sa ni se ierte noua pacatele de catre Dumnezeu, mijlocit prin Duhu Sfant, atat. Este asa greu? Cristiane, desi cred ca ispita stie foarte bine care este diferenta dintre psiholog si preot, ea te intarata pe tine doar pentru ca vede ca si tu te-ai aprins in discutia cu ea, incercand sa te faca sa intelegi ca ea nu a sustinut ce crezi tu, ci altceva ce tu nu ai putut sa observi, si tot asa intr-o veselie de dialoguri de nu le mai dai de capat :D |
tocmai asta e ideea... stiu care este diferenta, dar domnul sustine in continuare ca eu nu fac diferenta dintre cei doi si, chipurile, ii bag in aceeasi oala.
chiar spusesem ca una din principalele diferente este faptul ca psihologul nu-ti poate ierta pacatele... si nici nu tin sa primesc "dreptate" din partea unuia care nu se bazeaza decat pe experienta personala si priveste lucrurile doar prin ochelari de cal... si mai mult decat atat, continua sa sustina ca am afirmat niste chestii in care... nici macar nu cred; e clar ca explicatiile logice si exemplele din istoria Bisericii sunt nule in cazul de fata. Citat:
si, va rog, lasati deoparte interpretarile gresite. nu-s genul care se supara pe cel care nu-i de acod cu el si-l contrazice. este dreptul fiecaruia sa creada ce vrea si sa marturiseasca ce doreste. imi plac discutiile in contradictoriu atunci cand sunt facute pe cale pasnica si mai degraba ma supara cel care sustine intruna si ma acuza ca ma agit si sunt suparata, cand de fapt nu-i deloc asa ca.. atentie la tonul linistit. as |
am vrut sa zic:
"cand de fapt nu-i deloc asa asa ca.. atentie la tonul linistit. " |
Citat:
|
observ ca in neputinta ta de a-mi combate fondul mesajului te legi tot mai mult de aspecte formale...
|
Citat:
|
da, am observat ca nu incerci sa combati nimic...
|
Citat:
|
Mie nu mi s-a parut inveninata ispita_ta...eu cred ca psihologia este o profesie ca oricare alta si a aparut din dorinta omului de a discuta despre problemele sale, din faptul ca este neinteles uneori de prieteni, de familie, exista si probleme care nu sunt duhovnicesti, ci au legatura cu integrarea in societate, cu comunicarea interpersonala, nici nu prea ai cum sa discuti toate acestea cu un preot, pentru ca nu tin de "domeniul" lui..si de multe ori abia are timp sa-ti acsulte pacatele, nepunandu-se problema de maruntisurile vietii care poate il framanta pe om...iar daca nu ai curaj sa vorbesti cu cei apropiati sau nu ai destula incredere in cineva, cred ca psihologul e cea mai buna solutie.Oricum, si intre psiholog si pacient se poate lega o prietenie, dincolo de sedinte, depinde acum de compatibilitatea caracterelor...
|
Citat:
Psihologii din România se formeaza într-o facultate care nu e cea de medicina ci una combinata de sociologie si educatie: http://www.fpse.ro/ Metodele si principiile psihologiei sunt gresite iar majoritatea psihologiilor sunt ciudati. Un mare procent sunt atei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:01:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.