Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3026)

Dia20_diana 26.01.2008 19:24:33

???am si eu o nedumerire: omul acesta nu are copii? sau cel putin el nu se gandeste la copiii lui (care sunt sau care vor veni)? ca vad ca la copiii rominilor nu se gandeste

NiCcoleta 26.01.2008 20:17:52

Sa se stie ca nu am citit primul topic care aduce in discutie problema dar voi raspunde la intrebare:Religia e foarte benefica in scoli.Mai benefica de cat se poate imagina.Eu de la scoala am invatat momentele Sfintei Liturghii si cand am mers la biserica la slujba mo ajutat tare mult.Daca se organizeaza mars pentru asta vreau si eu sa vin!!!!!!!!!!!

tot_jean 26.01.2008 20:43:22

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de tot_jean
Citat:

tot_jean: Crezi ca musulmanii te-ar intreba pe tine ce religie sa-ti predea? Romania este totusi o tara crestina, nu?

Romania e tara crestina doar cu numele.asa ca nu te baza pe multime.

Romanul este crestin pana in maduva oaselor. Doar cine nu vrea sa vada, nu are cum sa-si dea seama de asta. Sunt unii care inca nu sunt constienti de credinta lor, caci inca mai vor sa "copilareasca".

daca ar fi pina in maduva oaselor crestini cre ca s-ar vedea

sofiaiuga 26.01.2008 21:27:06

dar eu nu inteleg cum un ministru poate hotari asta de unul singur?! tre sa se discute in parlament ,daca e lege,ca doar n-o sa asculte profesorii dupa ideile unui singur om ,fie el si ministru! si sper sa nici nu-i asculte aberatiile.Vedeti acum ar trebui sa ne gindim din ce partid face parte acest ministru ,sa ne gindim de ce acest partid are atei nUmiti in functii importante intr-o tara crestina si sa judecam ,sa analizam acestea toate si sa VOTAM CU MINTEA SI OCHII ATENTI ,adica sa ne gindim la toate aceste fapte ale partidelor si sa nu le mai votam .Ca de aceea nu vor ele ,PARTDELE, VOT UNINOMINAL ,CA SA PUNA IN POSTURI IMPORTANTE ATEI CARE VOR FARA RELGIE ,DAR CU LEGEA PROSTITUTIEI APROBATA.!!!

cozia 27.01.2008 00:03:22

draga Sofia, te rog nu fi naiva, nici un ministru nu gindeste de capul lui ci dupa directive, si asta peste tot in lume. In ziua de azi nu ocupi nici un post de acest gen pina nu "te intelegi" cu cel care ti-l da.

In conditiile din Romania in care mai nimeni nu iese pe strada sa protesteze pentru Ortodoxie, decit citiva pe ici-colo desi suntem 87% Ortodocsi!!!...nu avem altceva de facut decit "sa ne tinem mintea-n iad si sa nu deznadajduim" ...doar sa privim, sa ne rugam si sa asteptam, atit si nimic mai mult.

Unde sunt minerii Ortodocsi?
Unde sunt "golanii" ortodocsi de la Universitate?
Unde sunt milioanele de ortodocsi care ar trebui sa umple strazile de cite ori guvernul se da la religia noastra majoritara cu diverse aberatii?

In loc ca marturisitorii nostrii sa ne tot tina conferinte de 4-5 ore despre cum saracii de noi ne pierdem credinta, vai, vine ecumenismul, apostazia, vine sfirsitul, etc, ar trebui sa se rezume la 5 minute in care sa ne anunte pe toti prin TV/RADIO/PE STRAZI unde sa ne intilnim... ca sa readucem religia in scoli asa cum se cuvine nu ca pierdere de timp si cu efect invers, icoane, pe buletine sa scrie ortodox asa cum s-au declarat prin sondaje, etc

ancah 27.01.2008 03:35:12

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Romanul este crestin pana in maduva oaselor. Doar cine nu vrea sa vada, nu are cum sa-si dea seama de asta.

Da, Anca, dar ce te faci ca multi vor sa vada si nu gasesc unde sa se uite... Intrii prin spitale dimineata si vezi cozi de fetite aliniate cu fete triste la avort...unde sunt marturisitorii lui Hristos ca sa le marturiseasca acelor fete ce fac! UNDE SUNT?...in masinile de lux dind conferinte despre marturisire si scriind carti peste carti despre asta cu incasari mari, ca deja ne inecam in sfaturi duhovnicesti!

Hristos umbla pe jos, nu stringea bani ca sa-si ia caruta cu cai, le rasturna tarabele celor cu multe carti si fapte putine, cei care altceva nu fac decit sa-si numere banii in banca, sfintii se caiau cu lacrimi in ochi, profetii isi puneau cenusa in cap, isi rupeau hainele pe ei nu erau ipocriti, asta trebuie sa invete copiii la Religie prin VAZUTE nu prin CITIT sau prin CONFERINTE, sa invete ca Biserica lui Hristos nu este o cladire!

..sa putem veni in clasa si sa le aratam copiilor prin ziare si documentare ce FAPTE au mai facut marturisitorii lui Hristos, nu ce carti au mai scris pe tema asta!... asemenea stiri TARI le plac copiilor si ii umple de Duhul Sfint CEL ADEVARAT

Pe Dumnezeu Il cutam in inima noastra, in intamplarile vietii noastre si in religie. Daca Il caut unde nu trebuie, s-ar putea sa dau de dusmanul!

nimeni 27.01.2008 10:55:45

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

În prealabil postat de nimeni
scuza-ma insa nu cred ca este elgant sa spui ca hinduismul sau islamul, sau budhismul) nu este o religie sau credinta.devarat

Eleganta? Cultura? Civilizatie?
ADEVARUL este ADEVAR si nu eleganta nici cultura nici civilizatie!
Daca zici ca le-ai studiat, ai remarcat desigur cate culturi si civilizatii elegante au aparut pe pamant, si tot asa cum au aparut au si disparut!
De ce oare? Tocmai ca nu erau ADEVARATE!
Vor sa se numeasca religii? N-au decat sa si le numesca cum vor!
Insa ADEVAR si VIATA e doar ORTODOXIA!
La Dumnezeu nu merge sa fi caldut, oscilind intre si intre! Ori e BA ori e DA

merci pt complimente!
dar sa stii ca de caligrafi cu vocabular desavarsit e iadul plin

Nu pot nega adevarurile ortodoxiei, la fel cum nu pot nega adevarurile altor religii. In caz particular, hinduismul, este o religie cu o traditie mult mai indelungata decat crestinismul si este departe de a fi in decadere. ma intreb ce s-ar intampla daca ai pune fata in fata un crestin, un musulman si un hindus si ii intrebi "care religie este calea dreapta".

cred ca de asta este importanta religia in scoala. oamenii trebuie sa se cunoasca. traim intr-un secol in care globalizarea cu toate avantajele si dezavantajele ei aduce oamenii din diversele parti ale pamantului impreuna. dincolo de importanta intima a cunoasterii religiei "materne" este fundamentale o cunoastere exterioara pentru a fi prezentata si celorlati. astfel nu doar ca se face un schimb de informatie ci se prezinta traditia tuturor.

erzbet 27.01.2008 11:05:11

"dar sa stii ca de caligrafi cu vocabular desavarsit e iadul plin"

Adica raiul este plin de analfabeti?

georgeval 27.01.2008 13:51:36

Citat:

În prealabil postat de erzbet
"dar sa stii ca de caligrafi cu vocabular desavarsit e iadul plin"

Adica raiul este plin de analfabeti?

Eu inclin spre afirmatia lui Petre Tutea: "Un sfant poate sa fie si analfabet", asta nu inseamna ca toti sfinti sunt analfabeti.

cristiboss56 27.01.2008 20:19:30

Citat:

În prealabil postat de cozia
draga Sofia, te rog nu fi naiva, nici un ministru nu gindeste de capul lui ci dupa directive, si asta peste tot in lume. In ziua de azi nu ocupi nici un post de acest gen pina nu "te intelegi" cu cel care ti-l da.

In conditiile din Romania in care mai nimeni nu iese pe strada sa protesteze pentru Ortodoxie, decit citiva pe ici-colo desi suntem 87% Ortodocsi!!!...nu avem altceva de facut decit "sa ne tinem mintea-n iad si sa nu deznadajduim" ...doar sa privim, sa ne rugam si sa asteptam, atit si nimic mai mult.

Unde sunt minerii Ortodocsi?
Unde sunt "golanii" ortodocsi de la Universitate?
Unde sunt milioanele de ortodocsi care ar trebui sa umple strazile de cite ori guvernul se da la religia noastra majoritara cu diverse aberatii?

In loc ca marturisitorii nostrii sa ne tot tina conferinte de 4-5 ore despre cum saracii de noi ne pierdem credinta, vai, vine ecumenismul, apostazia, vine sfirsitul, etc, ar trebui sa se rezume la 5 minute in care sa ne anunte pe toti prin TV/RADIO/PE STRAZI unde sa ne intilnim... ca sa readucem religia in scoli asa cum se cuvine nu ca pierdere de timp si cu efect invers, icoane, pe buletine sa scrie ortodox asa cum s-au declarat prin sondaje, etc

Ortodoxia nu e demonstratie in galagie, in urlet si in vrajba nascuta de sminteala si fara de legea politicului. Ortodoxia se impune numai prin luciditate si iubire nu prin forta si galagia strazii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.