Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Existenta lui Dumnezeu, demonstrata matematic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3344)

topcat 12.09.2009 09:40:20

Citat:

În prealabil postat de HoratiuM (Post 165799)
Să înțelegi că, indiferent dacă eu sau altul avem sau nu răspunsul, evoluționismul nu-l are în mod sigur.

Desigur, evolutionismul nu se refera la "de ce avem zaruri" dar raspunde la intrebarea "de ce a iesit rezultatul asta, dupa ce zarurile au fost aruncate".

HoratiuM 12.09.2009 13:24:47

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 165817)
Desigur, evolutionismul nu se refera la "de ce avem zaruri" dar raspunde la intrebarea "de ce a iesit rezultatul asta, dupa ce zarurile au fost aruncate".

Problema este că trebuie mai întâi să știm de ce avem zaruri, ce sunt ele și cum funcționează cu adevărat ca să putem afla răspunsul privitor la natura rezultatului obținut.

HoratiuM 12.09.2009 13:27:11

Citat:

Și, totuși, pentru că domeniul meu este filosofia: chestiunea se complică incredibil când începem să ne punem cu adevărat întrebarea (așa cum a făcut-o idealismul german) - ce și cum cunoaștem noi în genere? Iar fără răspunsul acestei întrebări mă tem că nici nu mai putem ajunge la problema zarurilor.

C0rneliu 12.09.2009 13:31:36

Citat:

Si care dintre intrebare are o importanta cruciala? Cauza? sau Efectul?

C0rneliu 12.09.2009 13:32:59

Citat:

În prealabil postat de HoratiuM (Post 165832)
Și, totuși, pentru că domeniul meu este filosofia: chestiunea se complică incredibil când începem să ne punem cu adevărat întrebarea (așa cum a făcut-o idealismul german) - ce și cum cunoaștem noi în genere? Iar fără răspunsul acestei întrebări mă tem că nici nu mai putem ajunge la problema zarurilor.

De acord... o cunoastere a Universului bazata pe simturile noastre este cel putin limitata. Si orice pretindere ca "stim" este un act de mandrie si de ignoranta.

topcat 15.09.2009 14:30:50

Citat:

În prealabil postat de HoratiuM (Post 165830)
Problema este că trebuie mai întâi să știm de ce avem zaruri, ce sunt ele și cum funcționează cu adevărat ca să putem afla răspunsul privitor la natura rezultatului obținut.

Tu la scoala ai invatat direct integralele? Nu ai inceput cu adunarea?
De ce avem zaruri si cum functioneaza cu adevarat e o integrala, cum functioneaza e o adunare.

topcat 15.09.2009 14:32:04

Citat:

În prealabil postat de HoratiuM (Post 165832)

Facind numai filosofie, nu stii nimic, asta-i sigur.

topcat 15.09.2009 14:33:05

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 165834)
Si care dintre intrebare are o importanta cruciala? Cauza? sau Efectul?

Daca nu intelegi efectul nu poti cunoaste cauza

topcat 15.09.2009 14:33:57

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 165836)
De acord... o cunoastere a Universului bazata pe simturile noastre este cel putin limitata. Si orice pretindere ca "stim" este un act de mandrie si de ignoranta.

Si cum ai putea cunoaste universul altfel decit prin simturi, prin interactiuni directe cu el?

mq 15.09.2009 19:56:28

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 85067)
Cu aceasta s-a demonstrat un pic mai mult decat existentza lui Dumnezeu.
S-a demonstrat existentza unui Dumnezeu personal inzestrat cu Ratiune.

Nu-i adevarat

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:20:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.