![]() |
Citat:
chiar daca sunt botezata crestineste in Biserica Ortodoxa - pe care am cunoscut-o doar prin intermediul Catolicismului si chiar daca am ceva studii teologice... |
Citat:
faptul ca acceptati "mai degraba explicatiile Bisericii Ortodoxe" e OK dar nu e tocmai corect faptul ca judecati Catolicsmul din prisma unor intelegeri gresite asupra Catolicismului exemplu: "romano-catolcii nu au Epicleza in cadrul Liturghiei" oricine participa la (sau citeste o) Liturghie romano-catolica gaseste Epicleza imediat inainte de Prefacere |
"oricine participa la (sau citeste o) Liturghie romano-catolica gaseste Epicleza imediat inainte de Prefacere"
Asta dupa Vatican II si totusi nu cu rostul intalnit in Ortodoxie (Epicleza in Ortodoxie ESTE PREFACEREA). Pentru catolici Epicleza este doar pregatirea Prefacerii... Ceea ce da Duhului Sfant un rol secundar fata de Hristos... In Biserica Ortodoxa Epicleza este momentul in care are loc Prefacerea, odata cu invocarea Duhului Sfant si prin lucrarea Duhului. Nu zicem in Crez ca Duhul este "Domnul de viata datatorul"? Pana la Conciliul Vatican II nu era Epicleza in liturghia romana nici macar in forma actuala... Exista o buna sinteza a acestui subiect chiar pe aceasta pagina. Cautati dupa "Epicleza" si gasiti subiectul. |
Dogmele crestine sunt emise de Iisus Hristos si nici un sinod crestin nu le poate schimba.Daca vre-un sinod ar indrazni asa ceva nu ar fi primit fiindca ar fi eretic.Iar Biserica intemeiata de Iisus Hristos nu poate fi biruita de portile iadului daramite de un sinod eretic!
|
eu cred ca dogmele sunt interpretarea oamenilor a ceea ce a spus Iisus Hristos si ceea ce avem in Evanghelie.de exemplu natura(divina si/sau omeneasca) a lui Iisus este interpretarea celor care au participat la sinod.sa nu uitam ca Biblia este plina de simboluri si necunoscute,deci interpretarea ei nu este atat de usoara.
|
Interpretare oamenilor nu poate schimba dogma emisa de Iisus Hristos.A scimba dogma hristica inseamna anticristism.Sinoadele doar accepta dogma hristica iar de indraznesc sa o modifice devin eretice.Din acest punct de vedre exista cele tri mari categori de acceptare a dogmei hristice:
ortodoxie(dogma adevarata.dreapta0 metadoxie(schisma) heterodoxie(erezie) paradoxie(paganism) antidoxie(ateism) |
ultimile doua sunt de neacceptare,deci in total cinci categori de raportare la dogma hristica.
|
intru-cit structura ortodoxiei este in retea ,chiar dc ar fi ortodocsi care sa accepe modificari de dragul unirii cu orice pret,pretul fiind extrem de mare ,mintuirea oamenilor ,vor fi destui ortodocsi si ierarhi si preoti care nu vor accepta asa ceva ,iar crestinii vor trebui sa caute acele biserici in care se oficiaza sSF. LITURGHIE dupa canoanele ortodoxe ,chiar dc ar trebui mers departe de casa ;fiind vb de mituirea sufletului crestinii o vor face ,se vor deplasa acolo si nu vor frecventa biserici care ramin ortodoxe doar cu numele si in care nu se savirseste SF. LITURGHIE ASA CUM A INSTITUIT-O sfintii VASILE CEL MARE SI IOAN GURA DE AUR.
|
Citat:
|
Citat:
interesant e ca nu oamenii nu au cerut sa revina la principiile lui Dumnezeu.adica oamenii pun conditii sa vina la Biserica?Biserica si principiile lui Dumnezeu tre sa se dea dupa oameni?eu credeam ca invers |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:57:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.