![]() |
1.Te rugăm, așadar, sfințește darurile acestea cu roua Duhului tău, ca ele să devină pentru noi trupul și sângele Domnului nostru Isus Cristos. El, dându-se pe sine de bunăvoie spre pătimire, a luat pâinea și, mulțumind, a frânt-o și a dat-o ucenicilor săi, zicând: LUAȚI MÂNCAȚI....
2. Sfânt ești cu adevărat, Doamne, și pe bună dreptate te laudă toată făptura, căci prin Fiul tău, Domnul nostru Isus Cristos, și prin lucrarea Duhului Sfânt, însuflețești și sfințești întregul univers și fără încetare aduni poporul tău, pentru ca, de la răsăritul soarelui până la apus, să se aducă numelui tău jertfă curată. De aceea, Doamne, te rugăm cu umilință să sfințești prin Duhul tău darurile pe care ți le oferim, pentru ca ele să devină trupul și sângele Fiului tău, Domnul nostru Isus Cristos, din a cărui poruncă celebrăm aceste taine. Căci el, în noaptea în care era vândut, a luat pâinea și, mulțumindu-ți, a binecuvântat-o, a frânt-o și a dat-o ucenicilor săi, zicând: LUAȚI MÂNCAȚI.... asadar am dat doua exeple de invocare a Duhului Sfant.... apoi, cand actioneaza, Persoanele Treimii actioneaza mereu impreuna....nu separat...noi le invocam separat, apoi, cu azima....era liturgia pascala....la cina cea de taina..iar evreii foloseau azime.... |
noi nu suntem evrei ci crestini ...
de aceea crestinii inca de la inceput nu au mai folosit azimi ci paine dospita ... cred ca exemplele de invocare a duhului sfant le-ai dat din liturghia greco catolica si nu din misa romana ... caci romano catolicii nu au nici un fel de invocare a duhului sfant ... iar greco catolicii au si crezul ca la ortodocsi , numai cu infailibilitatea papala sunt in erezie greco catolicii ... |
Cum poate un ortodox din Romania sa puna in dubiu Sf.Taine din Biserica Catolica cand BOR le considera valide??
|
domnule padrecory , nu mai confundati parerile PERSONALE ale unor ierarhi eretici din sinodul bor cu credinta ortodoxa a ortodocsilor ... sunt doua lucruri total diferite ... nu mai aplicati sistemul de judecare rationalist si judiciar al catolicismului asupra ortodoxiei , ca dati cu batul in balta degeaba ... v-am mai spus de un milion de ori ca ortodoxia nu se intelege cu sistemul de judecare catolic , caci noi aicea suntem LIBERI sa acceptam sau nu parerila PERSONALE ale unui ierarh sau altul ... la noi nu exista nici un om infailibil si noi ne putem dezice de ce spun si fac anumiti ierarhi eretici , care din nefericire inca isi mai fac aparitia [rin sfantul sinod al bor , dar care de mult trebuiau inlocuiti ... dar chiar daca ei nu au fost inca inlocuiti , asta nu ne impiedica pe noi ortodocsii sa ramanem ortodocsi ...
v-am mai spus ca catolicismul nu este acelasi lucru cu ortodoxia , caci daca ereticii de catolici cred in papa , noi credem in Hristos si atat ... noi nu credem in ierarhi ci numai in ortodoxie , iar daca ierarhii au facut dupa cum le-a dat diavolul prin cap si au vandut ortodoxia prin ecumenism , apoi noi tot ortodocsi ramanem caci nu avem absolut nici o obligatie sa respestam nici un ierarh sau vreo parere personala de a lui ... noi tinem de ortodoxie nu de cutare sau cutare ierarh mincinos ... |
Parerile oficiale ale BOR sunt cele exprimate de Sf.Sinod.Restul sunt pareri personale.
|
de unde ati scos ca BOR considera valida euharistia catolica??!!Noua crestinilor ortodocsi romani nu ni s-a comunicat asa ceva.!!Asta ar insemna ca mitropolitul CORNEANU ....
|
asta e parerea ereticilor padrecory ...
Doamne ajuta ... |
chiar , padrecory , spuneti-mi si mie ce inseamna pentru voi catolicii sfanta traditie , caci folosim termenul asta , dar vad ca fiecare intelege ce vrea el ...
|
Sf. Traditie reprezinta pe Sf. Parintii, Conciliile ecumenice, totul coroborat cu Magisteriul.
|
ce coroborat domle cory ? nu exista nici un coroborat ... nu exista nici o micsorare sau schimbare a sfintei traditii din primele 8 secole ... ia nu mai " coroborati " voi pe sfintii parinti ...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:03:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.