Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Biserica nu este de acord cu homeopatia? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3623)

Mihnea Dragomir 14.02.2011 10:14:48

Citat:

În prealabil postat de CrisetenO (Post 337443)
In logistica medico-farmacologica exista anumite mecanisme pentru a proteja medicamentele (sunt mai mult heuristice la momentul de fata, dar merg, mai mult sau mai putin, asa cum se poate monitoriza si furtul cartilor de credit); nu cred insa ca aceasta protectie este extinsa la produse homeopatice sau placebo.

In principiu, nici un laborator nu poate deosebi remediu homeopatic activ de unul contrafacut, fiindca dozele din homeopatie sunt infraponderale (nu se pot cantari). Pe de alta parte, din acelasi motiv remediile sunt atat de ieftine. Practic, platim numai manufacturarea lor. Or, nimeni nu s-ar complica sa falsifice un medicament care costa 2 lei și 40 de bani. Deci, nu cred că există remedii flasificate din același motiv pentru care nu cred că există bancnote de 1 leu falsificate. Mai mult, lumea homeopaților este o lume, totuși, mică. O farmacie care ar face asta și-ar pierde repede din credibilitate și ar închide mai devreme de un an.

Fani71 14.02.2011 11:39:49

Citat:

În prealabil postat de KANDIA (Post 337435)
Cat de interzisa de Biserica este aceasta terapie nu stiu dar vroiam sa expun cazul unei prietene cu cancer la san care a renuntat la medicina alopata si a trecut la produsele homeopatice.Cancerul a avansat rapid si in scurt timp s-a dus...Mult mai repede decat era de asteptat dupa statisticile medicinei moderne.Explicatia pe care mi-a dat-o cineva este ca produsele homeopatice stimuleaza activitatea celulara.Probabil a crescut si activitatea celulelor canceroase asa ca aveti grija pentru ce fel de boli folositi aceasta terapie.

Fiecare poate da exemple, asta nu dovedeste nimic. Eu cunosc pe cineva care dupa medicina clasi ca ar fi trebuit sa moara de un cancer foarte agresiv in 8 luni, dar a renbuntat la ea si a folosit alte feluri de medicina, si traieste si acum dupa aproape 4 ani.
Iar de persoane care s-au vindecat de diverse lucruri cu homeopatie stiu nu stiu cate.
Dar intr-adevar, s-ar putea ca homeopatia sa nu fie indicata la cancer. Nu ma pricep. Sunt anumite boli pentru care este insa foarte buna.

Fani71 14.02.2011 11:41:34

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 337427)
Argumentul "inițiatorul homeopatiei a fost mason, deci homeopatia vine de la dracul" este foarte amuzant, exact așa cum ar fi raționamentul "inițiatorul fizicii relativiste a fost un evreu, prin urmare fizica relativistă este deicidă".

.. ca in firul despre terapia iertarii, oà sa intalnesti intotdeauna credinciosi care o sa-ti spuna ca daca ceva nu este din surse crestine este de la dracul.
Atata scarba si tristete m-a apucat!

horatiu.miron 14.02.2011 13:45:04

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 337431)
Asta este părerea dv. Părerea mea este aici: http://www.doctordragomir.ro/homeopatie.htm

Ca și în cazul vaccinărilor, constat că toată lumea se pricepe la medicină.

M-am amuzat copios. Dumneavoastra sunteti expertul in homeopatie de la acel cabinet? E ca si cum as fi eu expert in ghicit in balega.

Poate-i prescrieti ceva si lui James Randi.

Intr-o nota serioasa, orice credibilitate ati avut pana acum pe acest forum pentru mine a disparut. Din momentul asta orice spuneti nu mai valoreaza nici cat o ceapa degerata.

calator prin ploaie 14.02.2011 13:49:30

Homeopatia este o metoda de terapie complementara, care nu dauneaza deloc....dimpotriva. Cunosc si eu destule cazuri de vindecare prin intermediul ei ! Doamne ajuta!:25:

cristinadaciana 14.02.2011 14:00:20

O prietena de-a mea merge cu copilul ei numai la un medic homeopat. Si din cate am inteles la cabinet e mereu plin...sunt oameni care asteapta pana seara sa intre. Asta mi-a dat de gandit. Eu am folosit Stodal pastilute pentru tuse si mi-a trecut mult mai repede decat in cazul unui tratament clasic. Daca a fost efectul "placebo" ar insemna ca toti avem in noi puterea de a ne vindeca nu ?
Oricum, Domnule Dragomir am mult mai mult respect pentru dumneavoastra acum.

costel 14.02.2011 14:15:34

Homeopatia devine daunatoare atunci cand inlocuieste tratamentele cu antibiotice pentru situatii critice, dar pentru afectiuni usoare eu cred ca este utila.

ZergAteu 14.02.2011 19:21:14

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 337431)
Asta este părerea dv. Părerea mea este aici:

Una e părerea și alta este să existe studii științifice bine executate (grup de control, dublu-orb, randomizate) care să demonstreze că ceva funcționează. Homeopatia nu are așa ceva, ba chiar există meta-studii care arată că nu funcționează cu nimic mai bine decât un placebo, adică, pe românește, homeopatia e apă chioară.

ZergAteu 14.02.2011 19:32:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 337449)
In principiu, nici un laborator nu poate deosebi remediu homeopatic activ de unul contrafacut, fiindca dozele din homeopatie sunt infraponderale (nu se pot cantari).

Nu, nu pot deosebi între ele pentru că după diluții dincolo de 12C nu mai există nici o moleculă din substanța activă în preparat. Domnul Avogadro a venit cu idea asta și s-a dovedit că așa este, că numărul lui Avogadro 6,022*1023 mol^(-1) impune limita asta.

Diluții tipice sunt 15C, 20C, 30C, 200C sau chiar 1000C . Oscilococinum are diluție 200C. Adică o moleculă la 10^400 de soluție diluantă. Universul are undeva la 10^80 atomi, adică am mai avea nevoie încă 10^320 de universuri pentru a garanta măcar o moleculă din substanța activă.

Ai șanse mai mari să câștigi la loto de 5 ori consecutiv decât să ai măcar o moleculă din ingredientul de bază în oscilococinum (care ingredient este ficatul de rață).

Citat:

Pe de alta parte, din acelasi motiv remediile sunt atat de ieftine. Practic, platim numai manufacturarea lor. Or, nimeni nu s-ar complica sa falsifice un medicament care costa 2 lei și 40 de bani.
Homeopatele sunt foarte scumpe. Cel mai ieftin preparat pe care l-am găsit era la 4,5 lei, un tub d-ăla mic.

Oscilococinum costă minim 20 RON:

http://www.google.com/search?q=pret+oscilococinum

ZergAteu 14.02.2011 19:35:13

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337529)
Homeopatia este o metoda de terapie complementara, care nu dauneaza deloc....dimpotriva. Cunosc si eu destule cazuri de vindecare prin intermediul ei ! Doamne ajuta!:25:

În sine homeopatia nu dăunează, însă face victime în rândul celor ce nu se tratează cu medicină reală.

Iată o listă incompletă și clar non-exhaustivă a victimelor homeopatiei:

http://www.whatstheharm.net/homeopathy.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:56:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.