![]() |
sper sa nu ajungi shi dumneata aria... draga Margareta,
poi din ce scri dumneata vad ca pe parintele Pop Bistritzeanul, l-au pus sa accepte cei care au cercetat despre Verginica, hotararea lor, adica sa le promita sa-i asculte pe ei shi nu pe Dumnezeu, iar el sarmanul o fi acceptat dar cine shtie ce este in sufletul sau, caci nu potzi nega Adevarul, sufletul, iubirea... fara sa-tzi vatami conshtiintza... deci asha cum povesteshti pare ca de frica lumii sau cineshtie de ce s-au hotarat ca sa se lepede de ei, poate din pricina neverosimilitatzii, a indoielii, a necredintzei, caci e greu de priceput Scritura shi ca Domnul de acum 2000 de ani vorbea shi din vechiul Testament proorocea ca se va lua de la evrei shi va fi dat Ierusalimul altora, un popor sarman, ca vai de el, deci nu vad altceva decat o hotarare luata intre anumitzi arhierei sau preotzi care au impus aceasta opinie, din frica consecintzelor sau de teama de oameni, de ce or sa spuna oamenii sau lumea, deci nu-i acuz, ca e foarte greu sa fi slujitor al Domnului, shi poate ca Domnul a lasat ca sa fie asha, shi din prea multa neshtiintza, necercetare a Cuvantului lui Dumnezeu, a ramas asha... ca shi cum ar fi fost nishte sectantzi... Dar poate fi luata sfintzirea shi ungerea inapoi? Saul nu era unsul Domnului? Dar doar Domnul l-a Lepadat ungandu-l pe David, iar david nu shi-a ridicat calcaiul impotriva lui, caci uns al Domnului era, deci iata ca ungerea era respectata, dar omul nu se poate ridica impotrava unsului, mai mare shi la propriu shi la figurat, caci David n-a avut interesul maririi mincinoase, marirea desharta a gLumii.... caci ii vorbea din toata inima shi tot respectul caci il iubea pe Dumnezeu prin iubirea regelui Saul... "O, domnul meu, o rege" ... sa judece Domnul intre noi shi voia lui sa fie... cat de frumos graia David catre Saul: "au doara ai ieshit ca sa prinzi un caine mort, sau un purice, asha ca shi pentru a aduna prepelitze de pe dealuri?" (citat aproximativ shi parafrazat) dar sa nu uitam ca viitorul rege David se smerea caci se vedea ca un purice... shi nu se lauda... iubindu-l pe calaul sau pentru Domnul caci Domnul il alesese Rege a lui Israil shi David a raspuns: "17. Saul insa a cunoscut glasul lui David si a zis: "Al tau este glasul acesta, fiul meu?" Iar David a raspuns: "Al meu, o, domnul meu, o, rege!" |
Al 7-lea Patriarh al Românilor
Dragă VSOVI, deoarece văd că tot n-ai înțeles ce-i cu al 7-lea patriarh, am să citez din blogul noulierusalimnip.wordpress.com un paragraf care poate va lămuri definitiv acest “mister”. Citez:
“Proorocie” despre patriarhii viitorului “ În urma lui Iustin și în urma lui, se va sui pe tronul dumnezeiesc un om de mare valoare, care își va iubi oile și monahii și monahiile…” (25-26 mai 1978.) Cine citește această proorocie n-are cum să nu fie tentat să se mire de acuratețea cu care ea pare că s-a împlinit. Într-adevăr, exprimarea “În urma lui Iustin și în urma lui, se va sui…” , deși pare ambiguă, nu se poate referi decât la a 7-lea patriarh, căci dacă era vorba de al 6-lea, s-ar fi formulat simplu “În urma lui Iustin se va sui…”. Or, al 7 patriarh instalat în Biserică este Prea Fericitul Daniel, binecunoscut ca “un om de mare valoare” , a cărei rodnică activitate de Mitropolit al Moldovei l-a confirmat și ca “un iubitor al turmei sale”. Surpriza însă apare atunci când coroborăm această proorocie cu o alta, cu același subiect, emisă în 29 aprilie/12 mai 1990. Aici se afirmă cu totul altceva: al 6-lea Patriarh este Teoctist! Într-adevăr, într-o enumerare a patriarhilor B.O.R, pe pozițiile 5 și 6 apare, în această “proorocie”, același patriarh: Teoctist. Explicația este simplă, și ea rezultă și din explicitarea ce se face mai departe în corpul acetei “proorocii”: Se consideră că Teoctist a fost patriarh de 2 ori! Între cele două păstoriri ar fi fost perioada de scurtă retragere la Sinaia din anul 1990, când patriarhul Teoctist a vrut, într-adevăr, să se retragă din scaun, copleșit de răutatea unor spirite potrivnice, care profitau de acele vremuri tulburi, de mare instabilitate politică. Proorocia din 1990 prezintă așadar următoarea listă de patriarhi. Cităm: “Scoală-te din nou și șezi în mijlocul bisericii! Iată, citește aici: 1. Miron 2. Nicodim 3. Iustinian (sic!) (corect era Justinian) 4. Iustin 5. Teoctist 6. Teoctist 7. Ia aminte, că Eu aleg din nou Ierusalimul și mă voi îmbrăca în mantia răzbunării” (29 aprilie/12 mai 1990) Se nasc imediat câteva întrebări: a. Cine e al 7-lea patriarh? Evident că, acum toată lumea știe “cine a descoperit America”. Dar atunci, în 1990, o proorocie care se respectă ar fi spus și numele celui de-al 7-lea Patriarh care urma să vină. Atunci, da!, credibilitatea ei ar fi câștigat o cotă impresionantă. Dar așa… la poziția 7 locul a rămas gol , deoarece nu se știa cine urmează. b. Ce se ascunde în așezarea forțată a lui Teoctist de două ori în scaunul patriarhal? Este cunoscut că deși Patriarhul Teoctist a vrut să se retragă, voința lui nu s-a materializat în nimic! B.O.R. nu a avut alt patriarh decât pe Teoctist în acea perioadă, chiar dacă el era în concediu de odihnă la Sinaia. Nimeni nu i-a luat locul nici măcar o zi! Pretenția că pe tronul patriarhal au luat locul doi patriarhi cu același nume (Teoctist) care au ocupat pozițiile 5. și 6. este ridicolă. Ea urmărește însă ceva: să auroleze poziția a șaptea, în care liderii pucioși aveau mari speranțe că va fi așezat “omul lor”, arhiereul Irineu Bistriceanul. După cum se știe, soarta le fu potrivnică, și Irineu Bistrițeanul și-a prelungit statutul de episcop-vicar până în zilele noastre. c. Ce viitor i se prezice patriarhului de pe poziția a 7-a? Ei bine, ceea ce se spune despre acesta întrece toate așteptările (deși aici s-a aplicat la fix proverbul acela: “Nu-i pentru cel ce se potrivește, ci pentru cel ce se nimerește!”. Cităm din nou, ce i se “proorocește” în continuare lui Teoctist în 1990: “ Ia aminte, că trebuie să stai încă o dată pe scaunul bisericii, că te-am găsit potrivit să așez prin tine pe cel de-al șaptelea uns. Ia aminte bine, că s-au împlinit cei șaptezeci de ani de sub puterea fiarei roșii. Acum Eu așez din nou Ierusalimul. Te-am adus a doua oară pe scaunul bisericii să-Mi pot așeza vremurile așa cum erau până la domnia fiarei roșii. Și Îmi voi unge prin tine cu untdelemnul sfințeniei pe cel de-al șaptelea uns. Acela este de la Mine; întru acela binevoiesc. Peste el voi coborî legile Mele pe care Mi le-ați stricat; cu el voi îndrepta iarăși vremurile pe care Mi le-ați schimbat; și cu el voi netezi cărările și voi îndrepta calea vieții, ca să vină spre Mine poporul Meu cel orbit de nelegiuiri. Ia aminte, că ți-l voi face cunoscut. Iată toiagul și crucea biruinței. Păstrează-le pentru ungerea acestui slujitor al Meu. Amin, amin, amin. (29 aprilie/12 mai 1990) În încercarea de a decripta acest text, ajungem volens – nolens la niște contradicții inacceptabile. Cei “șaptezeci de ani de sub puterea fiarei roșii” sunt oarecum aplicabili la puterea comunistă din Rusia, în care Revoluția Bolșevică a răsturnat monarhia în anul 1917. Deși, nu sunt nici măcar șaptezeci, ci șaptezeci și doi (sau chiar 73 – căci proorocia are loc în 1990!”). Nu este aplicabilă interpretarea că este vorba de comunism în genere, adică la scara întregii planete, deoarece comunismul a continuat să reziste în lume foarte bine și liniștit, până în zilele noastre, măcar în China și în Cuba. Întrebarea care se pune imediat este: ce are comunismul din Rusia cu cel din România? (în afară de o origine comună) Nimic, îndată ce ele au evoluat diferit: în spații diferite și în timpuri diferite și în perioade diferite și cu conducători diferiți. Comunismul în România a durat “doar” 44 de ani, din 1945 până în 1989. Or, în această “proorocie” este vorba în mod clar despre România, deoarece se pretinde că “cel de-al șaptelea uns” va “îndrepta iarăși vremurile” și va “netezi cărările “ schimbate sub puterea “fiarei roșii” și va “îndrepta calea vieții “. Dar în nici un caz nu s-ar fi putut face acestea după “șaptezeci de ani de sub puterea fiarei roșii”, ci abia după 44 de ani! Dar ce să însemne oare “îndreptarea iarăși a vremurilor”? Ea se referă la “stilul nou”, care a dus schimbarea zilelor în care se țin sărbătorile din calendar. S-au împlinit aceste “proorocii” înlănțuite ca un șirag de mărgele? Nu s-a împlinit niciuna. Teoctist nu l-a mai “uns” pe Irineu Bistrițeanul cu “undelemnul sfințeniei”, ca să ajungă direct patriarh (adică, fără alegeri – deși îi era drag și-l prețuia mult), pentru că însăși procedura de alegere a patriarhului a suferit între timp schimbări importante, în care cuvântul de recomandare, sau propunerea, sau desemnarea neoficială ( prin “ungere”) a succesorului de către vechiul patriarh a fost înlocuită prin procedura democratică a alegerilor libere și secrete. În aceste condiții Irineu n-a avut nici cea mai mică șansă. Nici măcar nu a figurat printre candidați, pentru că nici n-a dorit s-o facă.”Toiagul și crucea biruinței” prin care urma să fie “uns” Irineu Bistriceanul, “întru care binevoise “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” s-au dovedit a fi niște himere și niște minciuni fără nici o putere sau autoritate. Stilul nou n-a fost schimbat cu cel vechi, așa cum năzuiau în secret liderii pucioși, iar “vremurile” au rămas tot “neîndreptate”. “Netezirea cărărilor “ n-a mai devenit apanajul Patriarhului, ci a rămas tot la îndemâna politicienilor vremii, care le-au netezit cum au putut, sau mai degrabă cum au vrut, încât unele hopuri au ajuns dâmburi, iar altele hârtoape. Și acum, ne întoarcem la prima “proorocie”. Păi dacă Patriarhul Daniel este “un om de mare valoare, care își iubește oile, și monahii și monahiile”, de ce nu vin monahii și monahiile de la “Mănăstirea Noul Ierusalim” la el, în dealul Patriarhiei, și în virtutea acestei“proorocii, să-i sărute mâna , să-l recunoască drept Patriarh și să i se supună ca niște fii duhovnicești? Aida, de! Asta chiar că e inacceptabil pentru îngâmfații de pucioși, care se cred fiii duhovnicești ai Celui Prea Înalt. Pezevenchii ăștia de monahi fără potcap și monahii fără culion preferă să-l proclame fraudulos și “în taină” ca Patriarh-fantomă al Bisericii-fantomă numită Noul Ierusalim, pe… Irineu Bistriceanul, pe care-l pomenesc la slujbe în panegirice, iar de Daniel nici nu vor să audă! Halal împlinire a “proorociei” lui Verginica! Bașca, nici pe episcopul locului, Nifon Mihăiță, nu-l recunosc acești “monahi” pezevenchi care vor musai “neatârnare”, deși “mânăstirea” de la Pucioasa ar fi trebuit să i se supună lui Nifon întru totul spre ascultare, fiind în eparhia Sfinției Sale. Nu-i vorbă, că nici măcar stareț n-au “călugării” de la Pucioasa, ca să-i conducă pe calea frumoasei ascultări, așa că…unde nu-i cap, vai de picioare! Am încheiat citatul. Așa că, dragă VSOVI, ne trebuie cap ca să nu dăm cu piciorul în țepușe, cum bine zici. Maria Margareta maargaareetaa@gmail.com |
Domnule nici n-are sens sa combat orbirea rauvoitoare a articolelor respective ci doar am sa arat lumina din textele proorociei Domnului:
“În urma lui Iustin și în urma lui, se va sui…” aici e vorba ca v-a urma shi ca v-a merge pe urma lui, spre deschiderile spre dialogurile panecumeniste, cu catolicii shi protestantzii shi ereticii shi asta este urma lui Iustin, pe care cu Intzelepciune shi buna paza shi iubire de monahi shi monahii a dus-o patriarhul al 5-lea cu cele doua perioade ale sale... iar in final v-a unge, poi ce va unge? poi v-a unge IV. MITROPOLIA CLUJULUI, ALBEI, CRISANEI SI MARAMURESULUI atunci cand l-a ales pe Bartolomeu Anania, atunci cand l-a uns shi l-a ashezat in scaunul de mitropolit chiar Patriarhul Teoctist cu mainile Domnului, shi acesta, impreuna cu arhiereii Pop Bistritzeanul shi Vasile, sunt cei ce au reindreptat calea shi au scos poporul din panecumenismul eretic shi apostat shi l-au reindreptat spre calea Domnului... fiind singurul care a imbracat haina razbunarii Domnului in dezabaterile sfantului sinod privind cazul Corneanu... "Ia aminte, că Eu aleg din nou Ierusalimul și mă voi îmbrăca în mantia răzbunării" deci iata ca ce a zis Domnul sunt lucruri care s-au implinit la fix, demne de crezare, iar ce spun talmacii lumeshti e pleava... shi nu-tzi trebuie cineshtie ce ca sa citeshti shi sa vezi shi sa pricepi ca sa urmezi, caci foarte clar a vorbit Hristos-Dumnezeu prin proorocii Sai pentru zilele acestea... “ Ia aminte, că trebuie să stai încă o dată pe scaunul bisericii, că te-am găsit potrivit să așez prin tine pe cel de-al șaptelea uns. Ia aminte bine, că s-au împlinit cei șaptezeci de ani de sub puterea fiarei roșii. Acum Eu așez din nou Ierusalimul. Te-am adus a doua oară pe scaunul bisericii să-Mi pot așeza vremurile așa cum erau până la domnia fiarei roșii. Și Îmi voi unge prin tine cu untdelemnul sfințeniei pe cel de-al șaptelea uns. Acela este de la Mine; întru acela binevoiesc. Peste el voi coborî legile Mele pe care Mi le-ați stricat; cu el voi îndrepta iarăși vremurile pe care Mi le-ați schimbat; și cu el voi netezi cărările și voi îndrepta calea vieții, ca să vină spre Mine poporul Meu cel orbit de nelegiuiri. Ia aminte, că ți-l voi face cunoscut. Iată toiagul și crucea biruinței. Păstrează-le pentru ungerea acestui slujitor al Meu. Amin, amin, amin. (29 aprilie/12 mai 1990)" deci cronologia corecta este: 1. Miron 2. Nicodim 3. Iustinian (sic!) (corect era Justinian) 4. Iustin 5. a)Teoctist b)Teoctist 6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...) 7. este vorba despre cineva care v-a fi al 7-lea Patriarh shi inca nu a fost ales de Sinod... caci patriarhul Daniel nu poate fi al 7-lea decat printr-o speculatzie aberanta... ca doar nu potzi sa urmezi tu dupa tine, ci doar revi in scaunul Patriarhal, asha cum s-a intamplat, shi iata ca a facut ce i-a cerut Domnul, l-a ashezat shi a refacut mitropolia IV. MITROPOLIA CLUJULUI, ALBEI, CRISANEI SI MARAMURESULUI impartzind Mitropolia Ardealului in doua.... dupa Voia lui Dumnezeu ca sa refaca lucrurile Sale cum au fost inainte de fiara roshie... shi ca sa-i reintoarca pe oameni, pe popor la poruncile Sale... Deci Maria Margareta, nu mai manca otrava celor mincinoshi.... ca iata ca tzi-am aratat ca s-a implinit exact, in punct shi virgula, fara nici o posibilitate de tagada! |
iar al 7-lea uns nu-i exclus sa fie actualul mitropolit al Moldovei, care prin Bartolome Anania, nu a candidat la functzia Patriarhala ca sa ajunga primul in ordinea succesorala, shi pe care l-a dezvaluit Patriarhul Teoctist in testamentul Sau... caci Domnul i l-a facut cunoscut... deci iata ca e foarte adevarat. Deci nu shtiu exact care v-a fi al 7-lea patriarh: Arhiereul Pop Bistritzeanul ori actualul Mitropolit al Moldovei, pe care il dorea Patriarhul Teoctist ca urmash al Sau shi care v-a reindrepta poporul la Caile Domnului.
"Invatza-Voi pe cei fara de lege caile Tale shi cei necredincioshi la Tine se vor intoarce" unde Voi este vitza sadita prin sf proorocitza Virginica |
poate ne dam seama cum a aparut fiara roshie cu 70 de ani in urma fatza de 2 martie 2006:
http://ro.wikipedia.org/wiki/1935 [COLOR=#1f5e83]http://ro.wikipedia.org/wiki/1936[/COLOR] sau cu 70 de ani fatza de 1990: http://ro.wikipedia.org/wiki/1919 http://ro.wikipedia.org/wiki/1920 |
Dragul meu Vsovi,ce se intampla cu tine? :2:
|
Citat:
|
Cei șapte patriarhi erau doar 6...
Dragă VSOVI,
Vezi ce se întâmplă dacă nu ești atent? Dacă citeai de două ori ultima mea postare ai fi observat că acea “cronologie” , prezentată ca o “proorocie” nu-mi aparținea mie, ci “Cuvântului dat de Dumnezeul de la Pucioasa”. Așadar pucioșii prooroceau așa despre patriarhii României: 1. Miron 2. Nicodim 3. Iustinian 4. Iustin 5. Teoctist 6. Teoctist 7. Iar din context reiese clar că al 7 lea urma să fie Irineu Bistriceanul. Așa sperau pucioșii din toată inima la acea dată: 29 aprilie/12 mai 1990. De ieșit însă, a ieșit Daniel la următoarele alegeri. Dumneata observi corect că lucrurile au stat cu totul altfel, și le așezi așa cum trebuie: 1.Miron 2. Nicodim 3. Iustinian 4. Iustin 5. a)Teoctist b)Teoctist 6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...) 7. este vorba despre cineva care v-a fi al 7-lea Patriarh shi inca nu a fost ales de Sinod... După aceea, tragi concluzia : “Deci Maria Margareta, nu mai manca otrava celor mincinoshi.... ca iata ca tzi-am aratat ca s-a implinit exact, in punct shi virgula, fara nici o posibilitate de tagada!” Păi, frate VSOVI, dă-mi voie să mă apăr! Ce s-a împlinit, mă rog, dacă cele două liste sunt radical diferite? Dacă listele ar fi fost la fel, da, însă dacă observi matale cu atenție, la poziția 6, una s-a proorocit la Pucioasa, și alta a ieșit la vot! Repet, “proorocia” care pretinde aberația că Teoctist ar fi păstorit de două ori nu-mi aparține și nici nu sunt de acord cu ea, deci nici vorbă ca să mănânc otrava celor mincinoși. Cred că ți-ai dat seama acum cine sunt mincinoșii: ăia pe care îi lauzi frăția ta. Divagațiile despre Mitropolia Transilvaniei și despre unșii ei nu-și au rostul aici, deoarece textul vorbește doar despre patriarhi, nu și despre mitropoliți. Observația dumitale că (citez) “sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...” (referindu-te la patriarhul Daniel) este complet greșită. Până în prezent, niciodată “Cuvântul Dumnezeului de la Pucioasa” nu i s-a adresat Patriarhului Daniel. Textele pe care le-ai văzut frăția ta (și nu sunt deloc puține) adresate “păstorului Daniel” sunt adresate de fapt lui Dănciucă Gheorghe, zis “nea’Mișu”, zis “păstorul Daniel”. Este vorba de un pucios de nădejde din comuna Mănești - Dâmbovița (acum, un biet pensionar foarte înaintat în vârstă și foarte bolnav), mâna dreaptă pentru “mama Gigi”, alături de “păstorul Cristea” (cealaltă mână dreaptă, că a avut două, și cu a ei, trei). Fără a fi preot, îndeplinea o funcție echivalentă cu cea de “pastor” la protestanți. Lui și numai lui i s-a adresat Cuvântul de la Pucioasa cu apelativul Daniel ( care de altfel, era un pseudonim, adică un nume mincinos) Să auzim și de bine! Maria Margareta |
Acestia sunt eretici?????????
|
Caruselul ereziilor
Răspuns pentru tigerAvalo9:
Pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com vei găsi răspuns și la această întrebare, în special dacă citești articolele: 60.Actualitatea la NIP: Alte învățături eretice 63. Caruselul ereziilor 80. Liderii pucioși născocesc noi porunci contradictorii Maria Margareta |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:31:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.