Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   CURATIREA INIMII (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3683)

ancah 19.05.2008 22:38:43

Citat:

În prealabil postat de iosif
teoria nu precede in mod NECESAR o practica buna!

Unii din fire, fac ale firii! Fara sa teoretize! Fara sa stie teorie! Ei invata din practica! Si teoria lor este reflectarea practicii! Asa cum trebuie sa fie totul!

Iosif, repet ce am scris mai sus: inceputul trebuie sa-l constituie Santa Scriptura si Sfintii Parinti. Iata ce numesc eu teorie, din care rezulta practica buna.

Iar noi nu pe ale firii trebuie sa le facem...

vsovi 20.05.2008 08:41:02

Citat:

Da...aici nu cred ca e vorba despre cine are si cine nu are dreptate! Aici e vorba despre ceea ce putem invata unii de la altii! De aceea, "combatarea" nu este un termen care sa aiba de-a face cu relatia dintre noi sau cu interventiile noastre.
[.......]

Tocmai de aceea am zis ca-mi pare rau shi te-am indemnat/rugat sa nu te superi...

cand spunem teorie nu e vorba sa facem teoria chibritului sau a cosorului ala a lui Moceanu ci de a combate cu teoria duhului inchinatzi shi supushi Harului teoria carnii shi sufletul sangelui fara de Dumnezeu shi Hristos care striga din lume catre noi ca sa traim fericirea continua a nalucii pripite..... dar Eminescu bine spune shi el poetic, ca aici a nimerit-o, tu ramai la toate rece, de te-ndeamna de te cheama, ce e val ca valul trece, deci noi trebuie sa facem intru Hristos cate un pas spre veshnicie, in fiecare luna, saptamana, zi, shi ceas, ca sa traim toata clipa cu inger de pace shi indreptator al sufletelor noastre shi fara de pacate in toat curatzia inimii shi dragostea nefatzarnica a lui Dumnezeu prin noi catre aproape shi sa ne molipsim shi noi de aceste sentimente smerite shi adevarate, mereu mereu.... ca altfel tindem spre trufia infailibilitatzii piliqq-lui razgaiat ce se lasa greu peste fratzii shi surorile sale.... ca sa-si impuna parerea prea buna ce o are despre sine ca ar vrea sa se vada el fericit deshi nu e, dar avem noi o boala ca sa ne vedem unii pe altzii fericitzi shi daca nu suntem, ca n-avem cum fi, atunci ne apucam de inventam shi mintzim o nesfarshita fericire nalucita, caci e fericirea aia a bogatului ce a strans bogatzia lumeasca ascultand de gandul de a lacomi shi vicleni ale altora fara rushine shi fara osteneala ca sa shtie el foarte bine o teorie pentru laudaroshenie obtzinuta prin munca la idolii sai shi deshi toate le-a primit de la Dumnezeu el se lauda cu cele primite de dupa botez shi nashtere de sus ca shi cum ar fi prin fortzele sale proprii, astfel ca harismele sunt un motiv pentru a aduna lauda de la oameni shi a glumi pironic in rautatea barfei shi autobarfei ca o fericire a razbunarii pentru rautatzile inchipuite despre faptele inventate sau interpretate rauvoitor ale altora.... caci duhul minciunii maririi de sine ce se insamantzeaza in toate poftele trupeshti venite din toate cele lumeshti doar Hristos il poate spulbera din noi, dar nu asha cu dea sila, prin teroare shi violentza ci asha cum itzi pregateshti, cum ascultzi shi cum reusheshti sa te scotzi de sub lucrarile inutile sub care te introduci, lucrari de slujire la caramizile lui faraon shi la magazinul de marfa al Sodomei shi Gomorei cu marfa dansata, mishcata shi leganata ca o vitrina a tarfei din tine ce ieshti, tarfa shi sluga celui rau, care se joaca cu noi pironizand shi sugerand shi insinuand ca sa batjocura manipularilor poftelor sufleteshti shi trupeshti ale nalucei cu aparentza de traire.... nu mai continui ca te-am obosit deja..... ???:(:(

iosif 20.05.2008 10:14:29

M-as bucura tare mult sa scrii mesaje mai scurte si mai ales fara "sh" si "tz"!

anita 20.05.2008 10:48:42

Citat:

Teolog e cel care se roaga! Altfel spus, cine se roaga Il cunoaste pe Dumnezeu!

Atunci cand ne rugam si uitam de noi putem spune ca ajungem sa ne rugam cu adevarat.
Dar sa il cunoastem pe Dumnezeu ,mie cel putin mi se pare un scop greu de atins ,poate Dumnezeu ne invredniceste cu vreun semn ,vreo revelatie dar si acelea nu e bine sa le dezvaluim.

vsovi 20.05.2008 12:10:21

Citat:

Vezi? de aici incepe fatzarnicia ca mereu voiIm de la altzii sa faca dupa voia placerii nostre, ceea ce eventual noi eram datori sa facem, sa faca ei ce trebuia sa facem noi shi credem ca Domnul le-ar cere lor, shi eu patzesc lafel, ca voiREA iubirii de sine pusa ca jug altora este o tortura pe sufletul ortodoxului ce creshte ca un bolovan peste aproape shi lipindu-se de el pe deasupra atarnand foarte greu peste totzi fratzii... nu e vorba de tine in special ci asha patzim cu totzii voiind voiREA sangelui sau a carnii respectiv a sufletului mamoniac shi lumesc din noi, ci asha generic itzi impartashesc din voiIrile mele de care m-ash scapa urgent dar nu ma lasa shi pentru tot felul de placeri imi da idei de a face rele, de a face rautatzi, de a ma nemultzumi pe aproapele meu, pe care asha mi l-a dat Dumnezeu, shi daca el il rabda asha atunci tu mai creshtinule de ce il vrei dupa voia poftei placerii tale? De ce? Cand el e dupa voia stapanului sau? Shi bine ar fi daca stapanul acela ar fi stapanul cel bun adica Dumnezeu...

Mesajele scurte tind spre infailibilitate iar "tz" shi "sh" suplinesc prin scriere o parte din specificul nostru romanesc dar prefer sa continui sa scriu tot ca shi pana acum pentru sensul lor duhovnicesc shi romanesc. Deci iarta-ma ca nu itzi sunt pe plac shi pentru asta tzi-am rapit din fericire shi bucurie... ???:(

anita 20.05.2008 12:15:06

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Citat:

Vezi? de aici incepe fatzarnicia ca mereu voiIm de la altzii sa faca dupa voia placerii nostre, ceea ce eventual noi eram datori sa facem, sa faca ei ce trebuia sa facem noi shi credem ca Domnul le-ar cere lor, shi eu patzesc lafel, ca voiREA iubirii de sine pusa ca jug altora este o tortura pe sufletul ortodoxului ce creshte ca un bolovan peste aproape shi lipindu-se de el pe deasupra atarnand foarte greu peste totzi fratzii... nu e vorba de tine in special ci asha patzim cu totzii voiind voiREA sangelui sau a carnii respectiv a sufletului mamoniac shi lumesc din noi, ci asha generic itzi impartashesc din voiIrile mele de care m-ash scapa urgent dar nu ma lasa shi pentru tot felul de placeri imi da idei de a face rele, de a face rautatzi, de a ma nemultzumi pe aproapele meu, pe care asha mi l-a dat Dumnezeu, shi daca el il rabda asha atunci tu mai creshtinule de ce il vrei dupa voia poftei placerii tale? De ce? Cand el e dupa voia stapanului sau? Shi bine ar fi daca stapanul acela ar fi stapanul cel bun adica Dumnezeu...

Mesajele scurte tind spre infailibilitate iar "tz" shi "sh" suplinesc prin scriere o parte din specificul nostru romanesc dar prefer sa continui sa scriu tot ca shi pana acum pentru sensul lor duhovnicesc shi romanesc. Deci iarta-ma ca nu itzi sunt pe plac shi pentru asta tzi-am rapit din fericire shi bucurie... ???:(

Ar trebui sa incerci sa te faci placut aproapelui ca un bun crestin ce esti.
Ce zice sf.Apostol Pavel despre dragoste ,ca nu cauta ale sale.
Nici eu nu reusesc sa iti citesc mesajele,tz si sh ma obosesc desi spui lucruri interesante .

iosif 20.05.2008 12:46:45

vsovi, eu cu mare drag te-am rugat sa faci acest lucru! Multumesc, oricum!

vsovi 20.05.2008 14:05:41

Citat:

vsovi, eu cu mare drag te-am rugat sa faci acest lucru! Multumesc, oricum!

nu te-am acuzat shi nici n-am ironizat decat eventual colateral shi din obijnuintza deci fara intentzie ci am mai gasit o oportunitate sa mai zic cate ceva generic shi poate unora util... poate inutil.... deci nu te supara dar tocmai ca scrisul lung shi cu sh shi tz nu este din exchibitzionism sau vedetism ci cu sens concret astfel ca n-am cum sa-l abandonez doar asha ca unii nu pot citi sau le este mai greu, ci tocmai ca are un sens shi un rost in mintea mea o astfel de scriere...:)

iosif 20.05.2008 22:13:11

Era o rugaminte...nu cred ca te abandonezi pe tine prin asta...

ancah 20.05.2008 23:30:10

vsovi: tocmai ca are un sens shi un rost in mintea mea o astfel de scriere.

nu contest acest lucru; totusi contravine ortografiei romanesti; si daca mai adaugi si rugamintile noastre fierbinti, din dorinta de a-ti citi mai usor mesajele, poate ca vei da ascultare spre marea noastra bucurie.
Iti multumim anticipat, Ovidiu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:50:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.