Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   BINECUVANTAREA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3800)

cristiboss56 03.07.2008 19:06:21

Citat:

În prealabil postat de mirelat
smerenia fatarnica razbate din spatele unor asa-zise binecuvantari. la ce bun forma fara fond? ca sa citez pe un cunoscut parinte : "tipic, tipic, dar la inima, nimic!"

Buna interventia ta si citatul este edificator. Din gura usor de dat , dar ce pacat caci din inima nimic nu am iertat, a-si adauga eu.

ancah 04.07.2008 01:01:45

Ce bine de cei, care pot privi atat de clar in sufletul unui om pacatos. Probabil ca ati depasit starea de pacatosenie si acum Dumnezeu v-a umplut de har. In cazul acesta rugati-va si pentru mine, pacatoasa.

mirelat 04.07.2008 05:48:36

ce parere aveti de "binecuvantarile" astea:

<<In alta ordine de idei, as vrea sa te intreb de ce esti atat de "timida" in a numi pe Iisus Hristos si pe Fecioara Maria in postarile tale? Ti-am citit mesajele timp de peste un an. In nici un mesaj de-al tau nu am regasit vreodata numele Domnului. Poate o singura data, cand ai pomenit de Rugaciunea lui Iisus , pe care zici ca o spui dimineata. Esti sigura ca esti ortodoxa, sau tii mai degraba de Vechiul Testament, caci pe Moise vad ca il cunosti? Spre conformitate vezi postarile tale de la "Iudaismul", unde injuriile aduse de acel baiat Domnului Iisus Hristos pe tine te lasa rece.
Vad ca te deranjeaza foarte cei care Il marturisesc pe Domnul Iisus Hristos. Cum se face?
>>

veneau dupa unele oficiale, zise dupa carte.

cristiboss56 04.07.2008 10:54:30

Citat:

În prealabil postat de ancah
Ce bine de cei, care pot privi atat de clar in sufletul unui om pacatos. Probabil ca ati depasit starea de pacatosenie si acum Dumnezeu v-a umplut de har. In cazul acesta rugati-va si pentru mine, pacatoasa.

Nu cred ca si repet, nu cred, ca cineva a depasit starea de pacatosenie asa cum presupui tu cu sinceritate. De rugat , e foarte bine a face unul pentru altul, invatand din pildele Mantuitorului nostru IISUS HRISTOS, invatand din patimile ce El le-a suportat, atatea palme, scuipari, vorbe de ocara. Insa noi cei in pacat si un punct si o virgula ne deranjeaza si atunci cu ce suntem mai vrednici unul fata de celalalt, cand purtam ura si ranchiuna in suflet! DOAMNE IISUSE HRISTOASE,MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL ! +

ancah 04.07.2008 11:43:51

Citat:

În prealabil postat de mirelat
ce parere aveti de "binecuvantarile" astea:

<<In alta ordine de idei, as vrea sa te intreb de ce esti atat de "timida" in a numi pe Iisus Hristos si pe Fecioara Maria in postarile tale? Ti-am citit mesajele timp de peste un an. In nici un mesaj de-al tau nu am regasit vreodata numele Domnului. Poate o singura data, cand ai pomenit de Rugaciunea lui Iisus , pe care zici ca o spui dimineata. Esti sigura ca esti ortodoxa, sau tii mai degraba de Vechiul Testament, caci pe Moise vad ca il cunosti? Spre conformitate vezi postarile tale de la "Iudaismul", unde injuriile aduse de acel baiat Domnului Iisus Hristos pe tine te lasa rece.
Vad ca te deranjeaza foarte cei care Il marturisesc pe Domnul Iisus Hristos. Cum se face?
>>

veneau dupa unele oficiale, zise dupa carte.

Mirela, confunzi; aceasta NU este o binecuvantare. Te-am confruntat cu propria ta atitudine, la care adaugi de obicei si foarte multa impertineta.
Binecuvantarea se face cu cuvantul "BINECUVANTARE". Dar se pare ca nu ai inteles nimc. Pacat.
Este ultima explicatie pe aceasta tema pe careti-o dau.
Te binecuvantez in numle Domnului nostru Iisus Hristos.

ancah 04.07.2008 12:00:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Nu cred ca si repet, nu cred, ca cineva a depasit starea de pacatosenie asa cum presupui tu cu sinceritate. De rugat , e foarte bine a face unul pentru altul, invatand din pildele Mantuitorului nostru IISUS HRISTOS, invatand din patimile ce El le-a suportat, atatea palme, scuipari, vorbe de ocara. Insa noi cei in pacat si un punct si o virgula ne deranjeaza si atunci cu ce suntem mai vrednici unul fata de celalalt, cand purtam ura si ranchiuna in suflet! DOAMNE IISUSE HRISTOASE,MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL ! +

cristiboss 56, imi pare rau daca asa ai inteles. Nu era vorba de ura, in niciun caz!
Am crezut ca o atentionare o va ajuta pe colega de forum sa inteleaga felul in care raspunde celor care se silesc sa scrie mesaje frumoase spre folosul tuturor. In plus m-a deranjat ff tare opozitia ei fata de cei care au cerut ajutor. Este o oponenta inversunata a milosteniei. Am purtat si corespondenta pe MP pe aceasta tema, dar fara folos. Nici macar teoretic nu accepta milostenia. Iata deci de ce am scris mesajul de mai sus, pe care l-a citat Mirela.
Iar pe tine, cristiboss te rog sa ma ierti, ca te-am deranjat cu acel mesaj, si poate si cu altele adresate acestei persoane. Doamne ajuta!

cristiboss56 04.07.2008 15:00:33

Citat:

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

cristiboss 56, imi pare rau daca asa ai inteles. Nu era vorba de ura, in niciun caz!
Am crezut ca o atentionare o va ajuta pe colega de forum sa inteleaga felul in care raspunde celor care se silesc sa scrie mesaje frumoase spre folosul tuturor. In plus m-a deranjat ff tare opozitia ei fata de cei care au cerut ajutor. Este o oponenta inversunata a milosteniei. Am purtat si corespondenta pe MP pe aceasta tema, dar fara folos. Nici macar teoretic nu accepta milostenia. Iata deci de ce am scris mesajul de mai sus, pe care l-a citat Mirela.
Iar pe tine, cristiboss te rog sa ma ierti, ca te-am deranjat cu acel mesaj, si poate si cu altele adresate acestei persoane. Doamne ajuta!

Nu, pe mine nu ma mai deranjeaza astfel de dispute inutile si fara ros pana la urma urmei, ce ma mira este atitudinea noastra la un moment dat si punerea in practica a invataturilor crestine. A judeca comportamentul cuiva, fie si el gresit, este a ne situa in afara invataturilor ortodoxe. Repet, ranchiuna sau situarea pe pozitii de judecator , nu-si au rostul si nici nu sunt benefice, nefind pilde bune pentru cei ce intra pe acest minunat site ortodox. Si tu Anca , precum si Mirela sunteti surori de ale noastre de la care am invatat multe, foarte multe, dar iata ca vrajmasul cauta sa umbreasca nefiresc aportul vostru pe acest forum. Aici nu exista persoane, ci frati si surori intru aceasi credinta Ortodoxa, fiecare cu partile lui bune sau mai putin bune, mai scolit sau mai putin scolit, mai instarit sau mai putin instarit. Oare MANTUITORUL nostru IISUS HRISTOS, a facut diferenta cu cei intalniti, cu cei vindecati , cu cei povatuiti si nu in ultimul rand cu cei mantuiti? Oare la judecata finala , in fata JUDECATORULUI, nu vom fi cu totii egali ?"Sa va iubiti unul pe altul"! Pana la urma , urmei aceasta-i o porunca fara de care sunt sigur mantuirea ramane o simpla iluzie, o iluzie desarta a sufletelor impietrite si pustiite. DOAMNE AJUTA! +

mirelat 04.07.2008 15:04:04

anca, cea care este in confuzie esti tu insati. eu insa n-am pierdut speranta ca o sa-ti revii din formalism si o sa si traiesti ortodoxia. nu teoria si vorbele repetate papagaliceste ne fac crestini.

mirelat 04.07.2008 15:08:19

Citat:

Este o oponenta inversunata a milosteniei. ... Nici macar teoretic nu accepta milostenia.

?? :dontgetit: :dozingoff:

antoniap 04.07.2008 16:48:31

Nu este chiar atat de greu ca, atunci cand ne aflam intr-o imprejurare dificila, sa acordam iertare sau chiar sa ne rugam pentru cel care ne-a gresit. Mai greu este sa ne mentinem in acea stare, caci dupa ce necazul a trecut nu mai suntem atat de vigilenti si cadem iar...

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:28:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.