Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Iahovistii-crestini? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4124)

Nevrednicul 29.11.2009 19:19:34

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 83105)
Abia ce m-am intors din Romania, acolo pe strada m-a oprit o cucoana sa-mi arate o carticica si ma intreaba ce parere am eu de lumea asta?La care eu o intreb ce religie ai? ea cu tupeu imi zice ca e iahovista crestina. Wow zic daca e asa tine cartea pentru tine si am plecat. Voi ce ziceti ce trebuia sa-i mai zic?M-am abtinut ca eu pentru ortodoxie ma bat in sabii:)si nu am vrut sa fac scandal pe acolo ca doar eram in tara mea nu?

As fi spus ca Hristos este in mine si cu mine de cand ma stiu....apoi i as fi spus ca El a facut pana acum in viata mea o gramada de minuni,si din moment ce El mi a rasplatit in acest mod rugaciunile mele...nu am timp sa l "imbrac" altfel ,ci sa ma nevoiesc mult sa i multumesc pt minunatele LUI daruri din viata mea,asa cum cred eu ca exista!

AndruscaCIM 30.11.2009 18:04:11

Aoooleeeeu, acum m-am prins care era secta aia cu Sala Regatului, de cate ori treceam pe langa vila aia :24: si vedeam minunatia aia scrisa mare deasupra usii ma tot intrebam " Ce secta o mai fi si asta?"

Eu stiam despre astia ca sunt cam periculosi si ca daca vrei sa spui " Game Over" nu e game over cum vrei tu...ci cum vor ei :66::42::mad: ( asta in America, unde au si aparut, in Romania poate s-au mai calmat si adopta alte strategii.)

Foarte interesant ce am gasit, exact modul in care procedeaza toate sectele:

"Insistenta lor este combinata cu obtinerea de informatii despre cetateni. I-a murit lui Popescu sotia? Este Ionescu grav bolnav sau si-a pierdut serviciul? Copiii lui Georgescu consuma droguri? O înseala Ion pe Maria? - iata informatii care trebuie folosite in beneficiul sectei. Martorii sunt totdeauna prezenti, cu întelegerea si compasiunea lor. Asta, pentru ca fiecare Martor are o tinta: el trebuie sa converteasca un numar de persoane. În afara de Biblie, Martorii folosesc doua reviste proprii: Turnul de veghere - anunta Regatul lui Iehova, care trateaza probleme de doctrina, fiind cea mai raspândita revista religioasa si Treziti-va!, care are subiecte diverse, de interes general, ambele cu aparitie bilunara, intercalata, tiparite în conditii grafice excelente (full color, hârtie buna).

....si când esti lânga un Martor, întotdeauna vine vorba de religie, indiferent daca vorbeai la început despre vreme, despre politica sau despre fotbal. ( tipic) =))

De fapt, activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român. Activitatea Martorilor poate afecta interesele de stat, deoarece doctrina lor interzice efectuarea serviciului militar (accepta doar serviciul civil nemilitar). De asemenea, este o doctrina dizolvant-unificatoare, pentru ca se pronunta împotriva existentei natiunilor, a statelor nationale si a guvernelor, militând în ultima instanta pentru un guvern mondial. În conceptia Martorilor, toate guvernele si toate natiunile crestine sunt vinovate de raul din lume, perfide si mincinoase, motiv pentru care vor raspunde în fata lui Iehova."

Si faptul ca s-au infiintat pe la sfarsitul sec. XIX....e graitor! Secolul XIX e fost prolific pentru aparitia sectelor....mare pacat!

tricesimusquintus 30.11.2009 20:15:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186432)
De fapt, [b]activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român.

1. Constituția României nu are nici un articol cu privire la "prozelitismul religios", deci nu interzice așa ceva.

2. Ce înțelegi prin "prozelitism religios" ? Termenul pare a avea o conotație peiorativă pentru tine.

Nici noi (adventiștii) nu suntem de acord întru totul cu doctrina martorilor lui Iehova, acest lucru însă nu ne îndreptățește să cerem arderea lor pe rug. Fiecare credincios indiferent de confesiune are dreptul garantat de Constituție să-și trăiască credința conform propriilor convingeri.

Noi credem că libertatea religioasă este un drept fundamental al omului. Fiind creștini, suntem convinși că răspândirea religiei nu este doar un drept, ci și o fericită responsabilitate bazată pe o însărcinare divină pentru misiune.

Dumnezeu i-a chemat pe creștini să evanghelizeze - adică să proclame vestea bună a mântuirii prin Iisus Hristos (Matei 28:19.20). Acest lucru se află în centrul vieții și mărturiei creștine. Creștinismul este misionar în însăși esența sa.

P.S. Dacă tot ai adus vorba de legile Statului vis a vis de religie, iată ce zice Constituția:

"Articolul 29. Libertatea conștiinței.
(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale."

În lumina acestui articol, consider că botezul pruncilor în Biserica Ortodoxă, botez contrar Bibliei și convingerilor individului, constituie o încălcare a Constituției României.

AndruscaCIM 30.11.2009 22:18:35

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186476)
1. Constituția României nu are nici un articol cu privire la "prozelitismul religios", deci nu interzice așa ceva.

2. Ce înțelegi prin "prozelitism religios" ? Termenul pare a avea o conotație peiorativă pentru tine.

Nici noi (adventiștii) nu suntem de acord întru totul cu doctrina martorilor lui Iehova, acest lucru însă nu ne îndreptățește să cerem arderea lor pe rug. Fiecare credincios indiferent de confesiune are dreptul garantat de Constituție să-și trăiască credința conform propriilor convingeri.

Noi credem că libertatea religioasă este un drept fundamental al omului. Fiind creștini, suntem convinși că răspândirea religiei nu este doar un drept, ci și o fericită responsabilitate bazată pe o însărcinare divină pentru misiune.

Dumnezeu i-a chemat pe creștini să evanghelizeze - adică să proclame vestea bună a mântuirii prin Iisus Hristos (Matei 28:19.20). Acest lucru se află în centrul vieții și mărturiei creștine. Creștinismul este misionar în însăși esența sa.

P.S. Dacă tot ai adus vorba de legile Statului vis a vis de religie, iată ce zice Constituția:

"Articolul 29. Libertatea conștiinței.
(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale."

În lumina acestui articol, consider că botezul pruncilor în Biserica Ortodoxă, botez contrar Bibliei și convingerilor individului, constituie o încălcare a Constituției României.

Prozelitismul are o conotatie peiorativa pentru mine, evident...de stiut stii si tu ce inseamna, de ce are o conotatie peiorativa si ce anume din atitudinea voastra il imbraca asa.

Cine a spus ca nu exista libertate religioasa sau ca cei de o anumita confesiune ar trebui violentati???

Eu cred ca am spus de nenumarate ori ca nu sunt de acord cu insistentele in randul celor care deja sunt crestini si nu manifesta niciun interes pentru ceea ce numesc ei secte. Nu mai dezvolt subiectul, dar noi suntem crestini si avem punctul nostru de vedere deja...ori daca cineva nu este de acord cu anumite diferente interconfesionale si mai si argumenteaza de ce...mi se par neavenite contradictiile doar de dragul prozelitismului ( asa cum e expus si prezent in " anumite" denominatiuni").

In legatura cu ultimul paragraf, te plictisesti sau ai chef de gluma???:5: ( daca tu asa vezi lucrurile, nu inseamna ca le si vezi bine)

Iustin45 30.11.2009 22:48:58

Da, e adevarat! Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale." Numai ca voi ati adaugat:DAR EL POATE FI CONVINS FOLOSIND DIFERITE MIJLOACE printre care tarabele cu carti naturiste si luarea tensiunii gratuit plus carti gratuite (din ce fonduri?)

tricesimusquintus 30.11.2009 22:57:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186520)
Prozelitismul are o conotatie peiorativa pentru mine, evident...de stiut stii si tu ce inseamna, de ce are o conotatie peiorativa si ce anume din atitudinea voastra il imbraca asa.

Este opinia ta personală, neconfirmată de DEX, deci pur subiectivă.

Citat:

Cine a spus ca nu exista libertate religioasa sau ca cei de o anumita confesiune ar trebui violentati???

Libertate există în aceeași măsură în care există și intoleranță, avem deci un echilibru. Stabil deocamdată. Cel ce e capabil să dea o "palmă peste ochi" celui ce face "prozelitism", va face ușor trecerea la crimă, îi trebuie doar o conjunctură favorabilă."Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n'are viața veșnică rămînînd în el." (1 Joan 3:15)

Citat:

In legatura cu ultimul paragraf, te plictisesti sau ai chef de gluma???:5: ( daca tu asa vezi lucrurile, nu inseamna ca le si vezi bine)

Nu e nici o glumă, e o chestiune cât se poate de serioasă. Și pruncul este ființă umană, deci are dreptul la libertatea alegerii confesiunii. Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.

tricesimusquintus 30.11.2009 23:07:34

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 186530)
Da, e adevarat! Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale." Numai ca voi ati adaugat:DAR EL POATE FI CONVINS FOLOSIND DIFERITE MIJLOACE printre care tarabele cu carti naturiste si luarea tensiunii gratuit plus carti gratuite

Ți se pare că stă în picioare comparația? Dacă da, înseamnă că doar... ți se pare. A face un bine cuiva (fără a-i cere nimic în schimb) nu seamănă deloc cu botezul pruncilor. Acesta din urmă este un adevărat act de constrângere dintr-o perspectivă ulterioară.

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 186530)
(din ce fonduri?)

Nu e cazul să te îngrijorezi, fondurile sunt din contribuțiile adventiștilor. Noi nu am luat din fonduri publice milioane de euro să ne construim catedrale ale neamului.

speranta1970 01.12.2009 10:56:21

Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.[/quote]

Daca botezul la ortodoxi este considerat fortat si ca urmare o incalcare a constitutiei inseamna ca taierea preaputului la bebelusi catolici , evrei si musulmani este tot o incalcare a constitutiei ( sint catolici , evrei si musulmani in romania)????????????????

speranta1970 01.12.2009 11:07:25

si ce fel de inlocuitor de singe este?

...ca eu lucrez in spital si cunoastem cazuri in care membrii de familie de martori a lui iehova au fost lasati sa moara ca nu au acceptat sa li-i se dea singe ( si inlocuitorul ala de singe nu este valabil asa cum povestesc martorii).

recent am avut chiar un caz in care sotia avea nevoie de singe. si pina la urma (dupa multe chinuri si suferinte) a acceptat singele ca sa traiasca si amuzant.....dupa aceea si-a schimbat si religia.

inca ceva.....daca russell este pomenit dar nu cu lauda ci cu dizgratie, de ce staruinta intr-o religie (cult) care a fost instituit de o persoana care a cazut in dizgratie?

.......si pina au aparut martorii lui iehova, sau adevntistii, sau penticostalii, DUMNEZEU A LASAT MII DE ANI PE urmasii lui Isus Cristos sa traiasca si sa propovaduiasca minciuni? A trebuit sa treaca mii de ani ca altii sa fie'luminati'si sa ne arate calea???????????????

CINE CUNOASTE ORTODOXIA CU ADEVARAT NU SE LEAPADA DE ORTODOXIE

multi nu o cunosc din pacate ( nici cei care sint nascuti ortodoxi) si sint usor inselati cu alte crezuri.

AndruscaCIM 01.12.2009 12:55:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186535)
Este opinia ta personală, neconfirmată de DEX, deci pur subiectivă.

Sau obiectiva, de ce nu ar fi a ta subiectiva?
Citat:

Libertate există în aceeași măsură în care există și intoleranță, avem deci un echilibru. Stabil deocamdată. Cel ce e capabil să dea o "palmă peste ochi" celui ce face "prozelitism", va face ușor trecerea la crimă, îi trebuie doar o conjunctură favorabilă."Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n'are viața veșnică rămînînd în el." (1 Joan 3:15)

Vai Trice...cum ai putut face o asemenea conexiune si intelege atat de gresit afirmatia mea???? Doamne fereste, departe de mine gandul de a face un rau cuiva, dar palma aceea pe care as da-o peste ochi cuiva care m-ar agasa ar fi cel mai probabil cu aghiazma, si ar fi un bine pe care eu l-as face cuiva care ar intra in transa, care si-ar pierde cunostinta si ar trece peste bunul simt pentru prozelitismul religios...as trage o palma asa cum se trag cateodata palme in cazurile de lesin...stii tu!!!:16:

Trice, a tolera ceva sau pe cineva, e deja ceva ne natural...deci deja nu iti place acel lucru, nu esti de acord cu el, ti se pare ciudat, eronat, eretic...si in acest caz acel ceva tolerat trebuie sa respecte opinia celui care tolereaza si sa nu sara calul sau sa dea dovada de lipsa de bun simt, sau educatie. A uri pe cineva sau ceva e un pacat si de asemenea as spune ca ar trebui sa rezervi timp acelui gand...dar pentru mine lucrurile tolerate imi sunt practic indiferente si tocmai de aceea nu am ce afla de la cei de alte denominatiuni legat de cultul/confesiunea lor...si de aceea, prin prisma educatiei pe care am primit-o nu inteleg agasarea si trecerea peste refuzul politicos al celor care nu sunt dispusi sa asculte ceva/pe cineva care devine agasant/erezii, si asta pentru ca trebuie sa li se respecte opinia si optiunea!!!! :6:

Legat de prozelitism, nu se poate compara cu misionarismul, si as vrea sa meditezi cateva secunde macar la cum a decurs propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in primele secole. Sfintii Apostoli, ucenicii lor, mucenicii si sfintii nu cred ca s-a pus problema vreodata sa agaseze pe cineva prin misiunea lor, au vorbit celor care au dorit sa ii asculte si care au simtit cu sufletul cele spuse de dansii...deci nu cred ca s-a facut vreodata misionarism prin agasare, persuasiune, batut la usa, jignit, sau contrazicere....intelegi totusi ceva din ce tot incerc eu sa spun aici despre misionarism? Numai si pentru acest aspect sectarii se vede ca nu au nicio legatura cu primele secole Crestine, asa cum sustin ei....pentru ca nu pot intelege Crestinismul si cum au venit atatea suflete la Credinta cea Adevarata, dar incearca prin metodele lor eronate!
Citat:

Nu e nici o glumă, e o chestiune cât se poate de serioasă. Și pruncul este ființă umană, deci are dreptul la libertatea alegerii confesiunii. Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.

Ba eu cred ca este o gluma ceea ce spui tu, si asta pentru ca nu ai nicio intentie sa intelegi aceasta Sfanta Taina a Botezului.

In Ortodoxie, Botezul este o binecuvantare, o Sfanta Taina de care se poate bucura orice crestin ortodox inca de la inceputul vietii sale, prin acesta curatindu-i-se pacatul originar si punandu-se inceput bun vietii sale crestinesti. Prin aceasta Taina ne putem impartasi de comuniunea cu Hristos inca de la inceputul vietii, si ar mai fi si urmatorul aspect...nimeni nu stie cat ii este dat sa traiasca si cred ca stii si tu ca sunt multi copii care mor la cateva zile de la nastere, la cativa ani...si pentru toate astea parintii nu vor sa il priveze de aceasta taina si binecuvantare de la Dumnezeu.

Taina Sfântulul Botez a fost instituita de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : "Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh" (Matei 28, 19).

"De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu." (Ioan 3, 5).

Cum puteti voi hotari, celelalte denominatiuni cat va trai un om si daca va apuca sa ia o decizie in acest sens, daca ii va fi simplu sau daca o va lua vreodata?

La catolici copiii se boteaza in jurul varstei de 10 ani, cam asa ceva....vrei sa spui ca acei copii iau o decizie, ca ei la pana la varsta aia isi dedica timpul studiului istoriei religiei si unei comparatii intre religiile existente? Crezi ca ei lasa jocurile wii, masinutele si papusile pentru a insista pe langa parinti sa fie botezati sau nu intr-o anumita religie???

La sectanti, copii sau adolescentii au vreo farama de libertate in vederea alegerii unei alte confesiuni, sau li se prezinta istoria religiilor obiectiva??? Eu de exemplu stiu ca aici sunt grupati in campusuri izolate de societate, acolo avand si scoli si gradinitie, stau toata ziua in Gemeinde si au tot felul de activitati care pur si simplu le obtureaza orice alta posibilitate de a afla informatii despre celalalte religii...si practic nu sunt incurajati absolut deloc spre libertate...de ce, de teama de a nu pierde cumva un ins?????

Acestea fiind spuse, Trice....in Ortodoxie este lasata o libertate totala credinciosilor, asa cum probabil nu poti nega ca ai primit si tu de moment ce acum esti adventist...si orice ortodox poate face ce vrea cu viata lui, pentru ca Biserica nu incatuseaza, nu insista si nu tine de credinciosii ei cu dintii ( pentru ca asta inseamna sa treci peste liberul arbitru al unui individ)...iar in momentul in care cineva alege sa se converteasca la o alta confesiune, Taina Sfantului Botez se si anuleaza daca in aceea nu este prezenta, nu...sau tu nu stiai asta? Asadar am impresia ca tu intelegi lucrurile foarte eronat...sau vrei sa le prezinti asa tocmai noua..."vanzand castraveti gradinarului"????!!!!:68::5:

Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:04:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.