![]() |
Din caracterizarea unui Sfant, ingerii sunt un fel de "foc subtire". Numai Dumnezeu este Duh, necreat, nematerial si neinteles de mintile noastre sau ale ingerilor.
Adica ma gandesc eu, intr-un fel, ingerii sunt materiali, numai ca energia care-i alcatuieste este altfel organizata. La fel si sufletele noastre pot fi construite din ceva similar cu ingerii insisi, ceva material care poate exista in acelasi spatiu cu trupul, insa in alta dimensiune. Care dimensiuni se stie ca sunt posibile si pot fi maxim 11. Deci, fizica teoretica actuala poate admite existenta sufletului in mod stiintific, cu demonstratii pe hartie... |
Citat:
Eu rad cu lacrimi acum, dupa ce am citit ce-ai scris. Eu ascult numai de mine, de constiinta mea. Cei care pleaca urechea si cred in "povesti" au toate sansele sa devina roboti, slugi proaste pentru cei care-i exploateaza. Eu sunt un om liber. N-o sa-mi vand niciodata sufletul nimanui. Sunt credincioasa, cred in Dumnezeu si-n putereea lui, dar nu sunt fanatica, si niciodata n-o sa renunt la logica. Citesc prin jur ce se scrie si uneori ma ingrozesc. Ce naivi pot fi oamenii si ce usor por fi dusi de nas... |
Silverstar, te afli pe un forum crestin-ortodox. Ai mai fost pe aici si nu inteleg de ce te mai miri, cand stii ca noi preferam acest punct de vedere.
Oare nu ai vazut bolnavi care s-au insanatosit in urma rugaciunilor, a Sf. Maslu, a exorcizarilor? Cum de te mai miri de credinta oamenilor, de parca nu ai sti ce valoare are. Si ma mai mir ce cauti pe acest forum, daca intre timp nu ti-ai schimbat deloc convingerile, pe care ni le-ai expus pe larg acum un an; la ce bun aceleasi si aceleasi replici?!? Avem totusi rabdare, poate de data asta inveti ceva bun si folositor tie. Si inca ceva: se accepta link-urile; asa ca nu protesta la vederea lor. Numai bine iti doresc! Doamne ajuta! |
Este greu sa intelegem multe lucruri in aceasta perioada contemporana,cand ochii ne sunt deschisi cu forta de atata explozie orbitoare de informatii si sugestii,care mai de care mai logice sau ilogice.
Intr-adevar,Silverstar,este nevoie de logica pentru a ne construi un crezamant,este nevoie de trasaturi benefice pentru ca acesta sa ne poata conferi ceva,insa aprofundand prea mult lucrurile ajungem sa depasim esenta lor in asa masura incat sa o intoarcem in contra sensului initial.Mai pe romaneste,tot cercetand logicul dintr-un crezamant,riscam sa dam in extrema si astfel sa nu ne mai dorim a crede,sa nu mai avem nevoie a crede,dar sa nu ne faca nici bine. In cazul personalitatii tale,Silverstar,inteligente si rationale,este firesc sa descoperi multa banalitate si multa orbire in aceasta credinta bazata pe atata duh fantastic.Dar,gandeste-te,poate ca este,de fapt,impetuos nevoie de asa ceva,altfel nu ar mai fi spiritualitatea atat de deosebita,nu s-ar mai baza pe latura nevazuta a lucrurilor.Tu ai capacitatea de-a cantari profund lucrurile,mai mult in sensul lor fizic si logic si astfel ajungi la atatea concluzii de indoctrinare si fariseism evident din partea credintei.Insa,sa stii ca daca nu ar reprezenta si acestea unele dintre trasaturile ce incununeaza o intreaga ideologie spirituala,mai degraba am deveni roboti.Fiindca,vezi tu,mai degraba te-ai robotizat tu prin atata logica,decat oamenii care prefera sa creada,incalzindu-si astfel sufletul si lumea inconjuratoare,care in realitate este mult prea dura.Si aici nu vorbesc de oamenii care se doresc a fi practic rai,in virtutea credintei....asa zisei credinte. Silverstar,eu te admir fiindca stiu ca esti un om competent,insa trebuie sa intelegem ca tot aprofundand logica din lucruri tindem sa ajungem la fundul sensului rational si astfel sa nu mai avem ce descoperi in jur,devenind atat de reci si de calculati,pierzand in acelasi timp o inocenta care ne facem sa credem si sa speram asa,cu toate cusurile vietii. Tot cautand intelesuri asupra unui lucru,ajungem,in cele din urma,la un apogeu,dar nu capatam intelepciune si sens prin aceste cunoasteri,ci abia intorcandu-ne inapoi pe traseul cautarii noastre,analizand si meditand asupra tuturor obstacolelor si ideilor intampinate,pana ajungem de unde am plecat.Ajungem intelepti abia cand tindem sa credem ca toata aceasta cautare ne-a folosit dar nu ne-a schimbat crezamantul,ci mai degraba l-a extins intr-o mainera in care stim ca avem cu adevarat nevoie uneori,"sa credem si sa nu cercetam".Este pentru psihologia noastra pamanteana,altfel nu am rezista "realitatii". Personal,printr-o analogie asupra lucrurilor bune si rele pe care le-am intampinat,am ajuns la concluzia ca,in viata avem nevoie de ratiune tot atat cat avem nevoie si de naivitate,altfel nu am putea supravietui. Silverstar,te rog sa ma ierti si sa nu te superi,eu am vorbit din experienta,fiindca de multe ori mi-am spus si eu;"de ce?",si n-am facut decat sa ma saracesc de protectie... |
Citat:
Si chiar, de ce mai stai pe acest forum>? Sa razi de noi? Trist ca ai ajuns sa faci asa ceva, adica sa razi de perspectivele altora :( |
Citat:
Inseamna ca tu deja ai ajuns un robot... Sa-ti fie de bine. De ce rad? Pentru ca cei ca tine nu aveti nici un pic de logica si sunteti ridicoli atunci cand va "expuneti" parerile... Gata! Nu-ti mai raspund. Noi vorbim limbi diferite... :dozingoff: |
Citat:
Daca erai atat de diferita de noi, ca fiind cea ce stie sa aibe credinta adevarata si sa o faca si corect, tu nu existai pe acest forum, conform principiului tau. Dar din moment ce esti aici cu "limitatii" si robotii, inseamna automat prin deductie logica ca esti si tu ca noi, pentru ca stai pe forum! :D |
Citat:
|
Citat:
doar oamenii au suflet pentru ca doar ei au ratiune....doar suntem dupa Chipul si Asemanarea Lui... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:46:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.