Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   sa continui sau nu relatia... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4388)

Anna 11.02.2009 00:21:50

Doamne ajuta!
Draga Ada, eu cred ca mai degraba decat in acest forum, vei gasi raspunsul in inima ta. Daca tii la el si vrei sa ramai cu el, vei gasi o cale, in profida neintelegerilor. Pentru cei ce se iubesc neintelegerile sunt oportunitati de a-si arata iubirea. Comunicati cat de mult si nu lasati cand aveti vreo cearta sa ramana resentimente. Cred ca mai bine te certi si te lupti si nu te lasi pana nu sunteti impacati amandoi decat sa evitati cearta, dar fiecare sa ramana cu nemultumire si frustrare. Daca ai nemultumiri vorbeste cu el, dar nu cu repros, ci cu deschidere ca sa gasiti o solutie impreuna. Adevarul e ca relatia depinde de amandoi, asa ca depinde si de el. Dar daca te vei apropia de el cu dragoste si cu dorinta de a rezolva, mai degraba decat de a arunca cu piatra, va simti si el acest lucru. Iti spun din proprie experienta...Poate e cam abstract ce spun. Dar tu stii mai bine decat mine ce iti doresti. Daca iti doresti sa ramai cu el, roaga-te Domnului sa te ajute si oricum ar decurge lucrurile...vor decurge in pace. Eu am observat asta...fara rugaciune se fac cu multa tulburare, cu rugaciune se fac cu pace. Eu ma cert mult cu prietenul meu, dar eu sunt mai razboinica mereu, si el are muuuuulta rabdare. Eu intr-adevar poate am dreptate(in privinta credintei) dar ma comport cam rau, el e necredincios dar are un comportament mai crestinesc decat al meu. Asa ca pana la urma in relatie mai mult face comportamentul lui iubitor si rabdator (ffffoarte) decat teoriile mele. De aceea uneori imi place sa-l compar cu fiul din parabola care i-a spus "nu" tatalui dar pana la urma a facut, iar eu sunt cel care spune 'da' dar nu face. Deci pana la urma iubirea e mai presus de toate...incearca sa o gasesti pe aceasta. Daca o poti gasi, vei ramane cu el si fiecare neintelegere va fi doar ca voi sa va puteti apropia mai mult.
Iti doresc multa pace si mangaiere de la Domnul, orice ar fi.

14carol06 11.02.2009 00:34:40

sa continui sau nu

Citat:

În prealabil postat de ada03 (Post 89184)
Buna!
Sunt noua pe aici, bine v-am gasit!
am o nelamurire...nu stiu ce sa fac...am o relatie care nu mai functioneaza, ne certam tot mai des, sunt lucruri care nu imi mai plac in comportamentul lui, am nevoie de un sfat sa renunt sau nu la relatia asta?...ce nu ma lasa sa renunt? am pacatuit cu el, este primul barbat din viata mea stiu ca e pacat ce am facut si nu imi doresc din motivul asta sa inchei relatia ca vreau sa ramana sigurul barbat sfauiti-ma ce ar trebui sa fac?
sa raman intr-o relatie nefericita pt ca am gresit sau sa ne despartim si sa imi vad de viata mea ...nu stiu ce sa fac.

Asa cum ti-a raspuns si criss22,mai bine lasa-l,ca decat dragoste cu sila mai bine lipsa si asta ti-o spume cineva care a trecut prin experienta casniciei.E mult mai greu,dupa ce ai facut pasul la altar,sa rupi ce-ai inceput.

mirelat 12.02.2009 07:23:22

Citat:

În prealabil postat de ada03 (Post 114709)
Am primit aici si raspunsuri care m-au ajutat sa inteleg unele lucruri,dar unele au fost spuse cu rautate si in batjocura ceea ce nu mi se pare deloc crestineste.

aici ai mare dreptate, este una din hibele acestui forum.

kosmy022 12.02.2009 10:10:18

Citat:

Buna!
am pacatuit cu el, este primul barbat din viata mea stiu ca e pacat ce am facut si nu imi doresc din motivul asta sa inchei relatia ca vreau sa ramana sigurul barbat

Mai e actuala problema sau ai luat o decizie deja?
Draga Ada, am vazut ca ai primit fel si fel de sfaturi, care sunt pareri personale. Dar in cazul pacatului cu el, Biserica zice ca trebuie sa va casatoriti. Eu asta o stiu de la duhovnicul meu.

In urma cu ceva vreme, eu m-am despartit de prietena mea, nu ne mai intelegeam absolut deloc, am stat o perioda asa. Insa n-am rezistat separati asa ca ne-am reimpacat si ne-am propus sa ne casatorim . Ce vreau eu sa spun e ca asa, casatoriti, ne impacam mai bine decat inainte. Mai sunt si acum divergente, dar se linistesc repede, mult mai repede decat inainte.
Despartirea e dureroasa, lasa urme, mai ales pt fata.

anna21 08.05.2009 23:37:22

Citat:

În prealabil postat de kosmy022 (Post 115837)
Mai e actuala problema sau ai luat o decizie deja?
Draga Ada, am vazut ca ai primit fel si fel de sfaturi, care sunt pareri personale. Dar in cazul pacatului cu el, Biserica zice ca trebuie sa va casatoriti. Eu asta o stiu de la duhovnicul meu.

In urma cu ceva vreme, eu m-am despartit de prietena mea, nu ne mai intelegeam absolut deloc, am stat o perioda asa. Insa n-am rezistat separati asa ca ne-am reimpacat si ne-am propus sa ne casatorim . Ce vreau eu sa spun e ca asa, casatoriti, ne impacam mai bine decat inainte. Mai sunt si acum divergente, dar se linistesc repede, mult mai repede decat inainte.
Despartirea e dureroasa, lasa urme, mai ales pt fata.

Sunt uimita cum mai multi sfatuiesc fata sa se marite ca asa spune Biserica!
Daca nu se impaca acum, va fi mai bine dupa ce se casatoresc?? A pacatuit, asta este.. se spovedeste, face canonul..

Si eu am avut ideea asta fixa sa nu renunt la el cu nici un chip: ca e unicul, ca e singurul, ca e poleit cu aur... Ma rugam la Sf. Maica a lui Hristos sa ma ajute sa ramanem impreuna.. Si am ramas!
Am fost surda si oarba la toate "avertismentele', i-am trecut cu vederea toate magariile, m-am certat cu familia din cauza lui (parintii mei sunt extraordinari, nu l-au criticat niciodata!! dar tot m-am ridicat impotriva familiei!!).
Si cum spuneam, suntem impreuna, dar bine nu ne este.
"Nepotrivirile" acelea se accentueaza cu timpul, nu dispar.

Anna 09.05.2009 11:30:54

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 135092)
Sunt uimita cum mai multi sfatuiesc fata sa se marite ca asa spune Biserica!
Daca nu se impaca acum, va fi mai bine dupa ce se casatoresc?? A pacatuit, asta este.. se spovedeste, face canonul..

Si eu am avut ideea asta fixa sa nu renunt la el cu nici un chip: ca e unicul, ca e singurul, ca e poleit cu aur... Ma rugam la Sf. Maica a lui Hristos sa ma ajute sa ramanem impreuna.. Si am ramas!
Am fost surda si oarba la toate "avertismentele', i-am trecut cu vederea toate magariile, m-am certat cu familia din cauza lui (parintii mei sunt extraordinari, nu l-au criticat niciodata!! dar tot m-am ridicat impotriva familiei!!).
Si cum spuneam, suntem impreuna, dar bine nu ne este.
"Nepotrivirile" acelea se accentueaza cu timpul, nu dispar.

Imi pare rau sa aud (citesc) asta. Dar poate nu e asa rau cum ti se pare?

maria timeea 09.01.2011 22:48:31

paza adevarului se face cu mustrare care nu este ironie!

Citat:

În prealabil postat de aradeanu (Post 91532)
constantine, nu mai fa pe crestinul, aruncand ironii de genul asta! daca nu ai ce sa spui, las-o pe fata in pace!ii vine ei mintea la loc!:D

Multumim C-tin

Pantsless 09.01.2011 23:32:03

Citat:

Buna!
am o nelamurire...nu stiu ce sa fac...am o relatie care nu mai functioneaza, ne certam tot mai des, sunt lucruri care nu imi mai plac in comportamentul lui, am nevoie de un sfat sa renunt sau nu la relatia asta?...ce nu ma lasa sa renunt? am pacatuit cu el, este primul barbat din viata mea stiu ca e pacat ce am facut si nu imi doresc din motivul asta sa inchei relatia ca vreau sa ramana sigurul barbat sfauiti-ma ce ar trebui sa fac?
sa raman intr-o relatie nefericita pt ca am gresit sau sa ne despartim si sa imi vad de viata mea ...nu stiu ce sa fac.

Lasa-l.
Nu te casatori cu primul barbat pe care il cunosti, faci o prostie. Cunoaste mai multa lume. Si-apoi cum sa te casatoresti cu el daca nu merge?
N-ai pacatuit, ai facut dragoste ;p

camy_d 10.01.2011 14:45:17

Citat:

Buna!

Mergeți la biserică! Câtă vreme veți rămâne în păcat, relația voastră va merge spre mai rău.

medusa 10.01.2011 16:09:06

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 321226)
N-ai pacatuit, ai facut dragoste ;p

nu mai da sfaturi anticrestine !

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:47:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.