![]() |
Foarte bine,s-au aranjat lucrurile,poate chiar mai bine decat au fost ele preconizate ori dorite,asa ca Voia Lui Dumnezeu si Lucrarea Sa este mai inteleapta si peste putintele noastre de intelegere.M-a invatat viata,si-nca foarte acut,ca multe lucruri aparent in defavparea noastra au menirea de a ne echilibra si de a ne imbunatati lucrurile,de fapt.Nu trebuie decat sa privim partea plina a paharului.
Vad ca se tot muta si stramuta monahii si personalitatile cu har,iar rostul nu pare inteles,insa sa nu uitam ca asa cum a luat-o razna societatea noastra laica,asa o cam i-a si cea clerica si "plina de duh".Ca spunea cineva pe-aici despre Preasf.pus de Duhul Sfant,si cel care este asezat doar de societatea materialista si plina de interese ascunse.Ei bine,sincer nu prea mai vad care este cel pus de Duhul Sfant,atata timp cat se ajunge repede la lepadarea de fii si chiar de biserica atunci cand aceasta este incercata,(ex;cazul Tanacu). Oricum nu prea are importanta,iar ceea ce ma frapeaza este faptul ca se foloseste aproape intotdeauna cuvinte mari in cazuri care-si pot gasi rezolvare si imbunatatire.Cuvinte mari cum ar fi;"incercare f.mare,tragedie",sau mai stiu eu ce.Intr-adevar,daca Maica Siluana are un dar pentru misionarism,atunci trebuie sa-si inmulteasca talantul,insa o tragedie nu este sa fie mutata,ci sa fie bolnava,sau bolnava grav,chiar la asta m-am gandit initial cand am citit titlul topicului. Oameni buni,nimic pe pamant nu ne subrezeste activitatea fizica si psihica,ca boala ce se salasluieste fara mila in fiinta omeneasca,astfel ca eu consider o reala imaturitate sa disperam atat de tare in incercari,altele decat cele legate de sanatate. Asa ca,sa fie toata lumea SANATOASA,si restul problemelor si ispitelor se vor rezolva cu siguranta!!! |
Slava Domnului!:) Multumim parinte de vestea cea buna.
|
Multumim lui Dumnezeu ca s-a rezolvat situatia.
|
Citat:
"...Sincronizand, ni se spune intrarea mintii in inima cu inspirarea aerului pe care, incetinind-o si rarind-o, vom reusi in cele din urma s-o stapanim cu totul. Expiratia echivaleaza, ne spune Grigorie Sinaitul, cu o oarecare diminuare si imprastiere a atentiei. Exercitiul reclama anumite pozitii, vai! foarte putin detaliate pentru folosul nostru. Toti sunt de acord in a recomanda un loc linistit si retras, pozitia asezat si cu ochii inchisi. Simeon precizeaza ca se va propti barbia in piept si se va fixa privirea pe buric. Grigorie recomanda sa se stea pe un scaunel cu picioare scurte, cu trupul usor aplecat, si atrage atentia asupra durerii pe care aceasta pozitie o provoaca in ceafa si in umeri". op. cit. pg 15: "Grigorie Sinaitul, care pare sa fie mai putin inclinat spre expresia fiziologica, vorbeste de cautarea energiei ,inimii. Lui ii place cuvantul energie , care pentru el, inseamna in mod esential lucrarea divina in sufletul omenesc restaurat prin botez, si care trebuie unita si eliberata in chip tainic luand cunostinta de ea inrugaciune." Dupa cum vezi, Mihaile, nu numai in yoga se vorbeste de privirea atintita la buric, sau despre energii, ci si in ortodoxie. Asa ca mai incet cu afirmatiile inexacte. Ar fi interesant de stiut ce a spus Maica Siluana despre Jung si Freud. Ma poti ajuta cu un link ? |
Citat:
unii vor sa salveze lumea, si se pierd pe ei insisi si pe cei apropiati, cazul M. Siluana care a lasat de izbeliste obstea Man. Jitianu, doar ptr ca i se pare ca nu stiu ce misiune divina are de indeplinit in lume. daca era intr-adevar om cu har si cu dar ar fi venit multi sa o caute chiar si la Jitianu; atunci cand exista motivatie, distanta nu conteaza. |
mirelat pentru ca nici eu nici tu nu traim zi de zi langa Maica Siluana ( chiar de am fi nu am sti) si nu ii stim ispitele luptele, ascultarile, propun sa nu o acuzam in zadar. Nu facem decat sa ne agonisim pacate. Daca IPS Teofan a luat-o langa sfintia sa no, inseamna ca asa trebuie. Mai mult parintele Adrian de pe acest forum sustine acesta initiativa, poate ca macar sfintiei sale ar trebui sa-i acordam mai multa (toleranta).:)
|
nu inteleg care-i problema, e la moda sa fim toti yesmen-i?
aici se spun pareri, opinii, nu se aproba la unison o tendinta sau alta. |
apropo, IPS Teofan fara indoiala are multe calitati, dar in cazul de fata cred a dat un exemplu prost, nu ar fi trebuit sa se bage peste capul IPS Irineu al Ramnicului, care acum e Mitropolit al Olteniei.
e ca si cum intr-o familie tata spune copilului sa faca un lucru, si pentru ca acel copil e incapatanat si i se pare ca i se face o nedreptate, se duce la mama in brate care imediat, ca sa-l impace, il ia de la lucrul unde fusese pus si ii face pe plac. ce pedagogie duhovniceasca e asta?! |
Citat:
ascultarea este mintuitoare, nu vointa personala.. maica siluana a ascultat, nu a impus. |
Cred ca aceasta discutie, in mare parte nu mai este discutie. Se cam apropie de judecare:(
Daca doriti sa o intrebati ceva maica Siluana puteti sa o faceti. Ea o sa va raspunda la framantarile voastre: Nu ezitati sa o faceti, decat sa tramsformati o discutie in altceva. Sunt lucruri pe care nu le cunoasteam, ci doar le banuim si trebuie sa avem mare grija ceea ce discutam:). Doamne ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:15:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.