Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Post de bucate sau post de pacate...??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4947)

floarealbastra 09.03.2009 03:49:00

Gresesti, romantic!

Nu stiai ca "Vorba buna-i de argint dar tacerea-i de aur."

Mi se pare ca esti o persoana foarte impulsiva. De ce?

Am observat putin posturile tale si am vazut ca esti un pic ironic cu fratii si surorile intru Hristos. De ce?

De ce sa ne lasam sufletul tarat in jos cand el se poate inalta spre orizonturi nebanuite?

Oare ironia si mustrarea sa nu fie si ele rautati umane? Caci din prisosul inimii vorbeste si gura, nu-i asa?

Sincer, te compatimesc si ma rog pentru tine. Saracul de tine! Trebuie sa suferi norm, poate ca sufletul ti-e numai rani ce trebuie legate.

Iti dau un sfat: du-te la Hristos si accepta-i darul ca pe Sine se daruieste. Dupa aceea, vei vrea sa mergi dar va fi prea tarziu. Poate ca este deja ...

Ora, cu siguranta ...

floarealbastra 09.03.2009 03:50:09

Ma iertati, am uitat o litera: litera E.

Doamne ajuta!

ratatul_com 09.03.2009 04:25:59

Am auzit odata la un sfant parinte ca atentia iti ajuta foarte mult la implinirea prouncilor lui Hristos, asa incat ca sa nu mancam pe fratele nostru trebuie sa fim atenti la noi insine sa nu cadem in ispita, chiar si postul e mai usor daca suntem cu luare aminte. Asadar eu vin cu o intrebare: cum se inmulteste luarea aminte(atentia), daca pot sa zic asa?

cristiboss56 09.03.2009 05:05:11

Citat:

În prealabil postat de ratatul_com (Post 121202)
Am auzit odata la un sfant parinte ca atentia iti ajuta foarte mult la implinirea prouncilor lui Hristos, asa incat ca sa nu mancam pe fratele nostru trebuie sa fim atenti la noi insine sa nu cadem in ispita, chiar si postul e mai usor daca suntem cu luare aminte. Asadar eu vin cu o intrebare: cum se inmulteste luarea aminte(atentia), daca pot sa zic asa?

Să fi atent la fiece gând , vorbă, atitudine față de cei din jur, prin stăpânirea de sine și nu in ultimul rând prin multă rugăciune.

floarealbastra 09.03.2009 05:13:09

Atentie, atentia e esentiala!

Asta vreti sa imi spuneti, nu-i asa?

Asa e si eu imi doresc sa fiu foarte atenta cu cei din jur.

Problema mea e insa si alta si poate ca puteti sa-mi dati un sfat, iubiti frati intru Hristos!

La Iubire sau negot!

cristiboss56 09.03.2009 05:28:42

Citat:

În prealabil postat de floarealbastra (Post 121209)
Atentie, atentia e esentiala!

Asta vreti sa imi spuneti, nu-i asa?

Asa e si eu imi doresc sa fiu foarte atenta cu cei din jur.

Problema mea e insa si alta si poate ca puteti sa-mi dati un sfat, iubiti frati intru Hristos!

La Iubire sau negot!

Graba strică treaba ! Ia-le incet nu in pripă pe toate. Tu vrei să sari niște etape , obligatorii , de altfel . Nu-i bine, pentru că tratând cu superficialitate anumite aspecte nu le vei ințelege și rezolva pe celelalte. Pocăința trebuie ințeleasă , nu digerată pe nemestecate și apoi le vei găsi răspuns și rezolvare și celorlalte.

ratatul_com 09.03.2009 05:43:58

”Luati aminte la mai marii vostri” zice sfantul apostol Pavel, ”si urmati-le credinta”, iar mai marii nostri ne zic: ochii tinta la Hristos cel rastignit pe cruce. Toate se fac in rabdare, dar nu una din aia cu lene, ci una cu atentie. Iar daca esti atent lucrurile merg mai repede, e adevarat, dar cu cat zidesti mai repede cu atat terbuie sa fii mai atent...
De asta am intrebat eu cum se inmulteste atentia!
Eu am iesit ca mi se spalaceste cerneala...

floarealbastra 09.03.2009 06:35:15

Asa este, sa stii.

Si duhovnicul meu pe care il vad foarte rar - este cerinta dansului - imi zice sa nu mai incerc sa trec de la 0 direct pe acoperis!

Zice ca mai intai sa ajung la -1, la 2, 3, 4 si tot asa.

Eu insa desi gandesc, o spun de-abia acum: a inceput numaratoarea inversa si efectiv secundele, minutele, ceasurile sunt numarate.

Si eu stau ca un gandac pe forum ...

Total lipsit de intelepciune!

O desertaciune din cele mai mari!

cristiboss56 09.03.2009 12:56:44

Citat:

În prealabil postat de floarealbastra (Post 121226)
Asa este, sa stii.

Si duhovnicul meu pe care il vad foarte rar - este cerinta dansului - imi zice sa nu mai incerc sa trec de la 0 direct pe acoperis!

Zice ca mai intai sa ajung la -1, la 2, 3, 4 si tot asa.

Eu insa desi gandesc, o spun de-abia acum: a inceput numaratoarea inversa si efectiv secundele, minutele, ceasurile sunt numarate.

Si eu stau ca un gandac pe forum ...

Total lipsit de intelepciune!

O desertaciune din cele mai mari!

Ințelepciunea cea mai mare e cumpătarea și echilibru in toate, apoi să nu căutăm , doar cele plăcute nouă, pentru că atunci mândria lucrează din plin și până la urma urmei nu asta voim . Nu tot ce-i plăcut auzului, este de folos !

sfantatreime 16.08.2010 02:10:27

raspuns

Vis-a vis de acest aspect mi-a placut un punct de vedere al unui parinte,nu mai retin numele acestuia,care spunea undeva ceva de genul ca nu trebuie sa ne incarcam mintea cu fel de fel de retete de post,deoarece in posturi nu trebuie sa ne gandim la mancare,sau mai bine zis mancarea nu trebuie sa reprezinte o prioritate in perioada postului,nevointa sufletului naste infranari ale pantecului,pentru ca postul sa nu devina o povara pentru crestin...

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:08:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.