![]() |
Citat:
|
Citat:
|
ce-si doreste femeia? parca asta era intrebarea...
Isi doreste siguranta, protectia, iubire, respect, toate acestea si-le doreste o femeie de la viitorul sot. Eu nu cred ca valorile lumii le pot inlocui pe cele ce le-am spus mai sus. Eu sunt casatorita de 8 ani. Cand m-a cerut sotul de nevasta nu-l iubeam ci imi era drag. Nu-mi placea prea tare la fizic sau ca frumusete...dar in sufletul meu am simtit ca el este pt mine. Ne-am casatorit in 6 luni. Inainte de casatorie i-am spus sotului meu ca vreau o casnicie sa fie cladita pe respect, dragoste, sinceritate, sa nu ne ascundem nimic, fara gelozia absurda, libertate - si ma refer la libertatea de miscare, vreau sa ma intalnesc cu o prietena sa ma pot duce si invers, i-am spus motivele pt care as divorta imediat: betie, brutalitate (chiar si pt o singura palma), inselare. Intr-o casnicie conteaza foarte mult respectul reciproc, poti spune de mii de ori "te iubesc" dar mai ai si obiceiul de a critica, de a tipa fara motiv, de a jigni. O casnicie nu merge intotdeauna bine de la inceput, dar cu timpul vezi ce-i place ce nu-i place sotului/ei. Inveti sa-ti iubesti sotul-tia mai mult ca la inceput si atunci nu-i mai vezi defectele, inveti sa i le treci cu vederea. Dupa cativa ani de casnicie iti iubesti sotul-sotia altfel, pt ceea ce este, pt ceea ce a realizat impreuna cu tine, "dragostea la prima vedere" se duce si apare o dragoste...mult mai puternica. Iar sotul isi doreste o sotie iubitoare, rabdatoare, sa stie sa-i spuna o vorba buna, cu o voce calma, sa stie sa-si sacrifice viata pt familia ei, sa-L pretuiasca pe Dumnezeu mai presus de orice, sa stie sa inradacineze o educatie duhovniceasca in copiii lor, dar in acelas timp sa nu uite ca este femeie si ca trebuie sa fie feminina si sa se ingrijeasca si de ea. Duhovnicul meu imi spune mereu: femeia este cea care isi tine familia, iar aceste cuvinte cupinde totul. Ca femeie trebuie sa ceri de la Dumnezeu intelepciune pt a face fata tuturor problemelor din familie. Consider ca femeia este cel mai mult muncita acasa atunci cand mai are pe langa ea si 3 copii (asa cum am eu), iar sotul trebuie sa stie sa pretuiasca ceea ce face ea toata ziua, si chiar sa-i mai aduca si cuvinte de lauda si cate-o floare, asa ca s-o imbuneze mai mult, hi hi hi:D |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:27:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.