Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cu ce fel de cantari trebuie sa-i aducem lauda lui Dumnezeu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4981)

Doriana 28.05.2010 12:24:48

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 253890)
acuma chear sunt suparat rau nepeii au primit de la Oastea Domnului de la parintele Iosif Trifa in momentele de slabiciune omeneasca [certindu-se cu mai marii],cintarile Oastei de care fapta parintelui i-a parut rau.ca sa aud acuma ca de fapt cintarea bizantina a fost furata miseleste,asta intrece ori-ce masura ba da voi numai pe ritmuri de muzica: pop, populara,usioara,manea romulana ,oare voi nu aveti nimic original sectar100%.ceva care sa va indentifice ca sectari?furati de colo un pic de colo alt pic si va intemeiati cintarea doar din furaciuni.Dumnezeu nu iubeste hotia.

Hai, mai frate, ca nimic nu se compara cu tzambalul si acordeonul...dulce si original... :105:

gibilan 28.05.2010 12:27:30

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253557)
Frate Gibi, nu e frumos sa dispretuiesti Muzica Bisericeasca alta decat a ta.

In unele biserici se canta muzica germana, in altele muzica americana in altele muzica greceasca. Nici una nu e mai sfanta ca cealalta. Important este daca imima omului care canta este curata si daca el cu adevarat se inchina lui Dumnezeu prin muzica.

In rest, gusturile sunt diferite. Unul iti va spune ca muzica greceasca este cereasca, altul ca doar muzica americana e de la Dumnezeu.
Unii doar cu instrumente altii doar fara. Dintre instrumente pentru unii doar unele-s sfinte si altele nu. Gusturi...Asa-s oamenii.

in ceia ce priveste muzica greceasca sunt de acord ca face parte si ea din muzica cereasca cuvintele grecesti suna asa inaltator uni cintareti din biserica mai folosesc uneori acest limbaj deosebit,care suna ca un clopotel de argint e splendid.in zona noastra penticii cinta cu "saxu" si asta ii face un pic originali insa tambal tulnic bucium nu pot sa spun ca am auzit.

penticostalulmantuibil 28.05.2010 12:29:48

Citat:

acuma chear sunt suparat rau nepeii au primit de la Oastea Domnului de la parintele Iosif Trifa in momentele de slabiciune omeneasca [certindu-se cu mai marii],cintarile Oastei de care fapta parintelui i-a parut rau.ca sa aud acuma ca de fapt cintarea bizantina a fost furata miseleste,asta intrece ori-ce masura ba da voi numai pe ritmuri de muzica: pop, populara,usioara,manea romulana ,oare voi nu aveti nimic original sectar100%.ceva care sa va indentifice ca sectari?furati de colo un pic de colo alt pic si va intemeiati cintarea doar din furaciuni.Dumnezeu nu iubeste hotia.

Dezsuparate mai gibilane ca altfel o sa-ti faci inima rea si o sa dai bani multi pe medicamente.

Nu se canta asa multa muzica bizantina, mai mult muzica „usioara” mai :))

Totusi, mergand pe cararea deschisa de tine, am si eu o intrebare.

Tu nu esti roman? Daca tu canti muzica bizantina nu cumva...ceva furaciuni au avut loc mai?
Ca, stii, romanii nu e greci.

penticostalulmantuibil 28.05.2010 12:36:34

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 253893)
in ceia ce priveste muzica greceasca sunt de acord ca face parte si ea din muzica cereasca cuvintele grecesti suna asa inaltator

Pai da, dar vezi tu, daca unii crestini romani au voie sa aibe trairi spirituale extraordinare ascultand muzica crestina greceasca de ce alti crestini romani trebuie sa fie afurisiti ca au trairi similare ascultand muzica crestina americana?

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 253893)
in zona noastra penticii cinta cu "saxu" si asta ii face un pic originali insa tambal tulnic bucium nu pot sa spun ca am auzit.

Acuma tu ai dreptate dar si muzica bizantina la tambal, tulnic si bucium...foooaarte rar o sa auzi...

gibilan 28.05.2010 12:40:45

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253895)
Dezsuparate mai gibilane ca altfel o sa-ti faci inima rea si o sa dai bani multi pe medicamente.

Nu se canta asa multa muzica bizantina, mai mult muzica „usioara” mai :))

Totusi, mergand pe cararea deschisa de tine, am si eu o intrebare.

Tu nu esti roman? Daca tu canti muzica bizantina nu cumva...ceva furaciuni au avut loc mai?
Ca, stii, romanii nu e greci.

Grecii sunt poate primi frati ff.apropiati Bisericii noastre uite de curiozitatea ta am sa iti redau ce scrie pe una dintre multele carti primite de la fratii de credinta:donatia fundatiei Ortodoxe<<Apostolos Barnabas>>Atena-Grecia,catre fratii nostri CrestiniOrtodocsi din Romania.mirat-e si cazi asa // intr-o parte.

gibilan 28.05.2010 12:43:24

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253903)
Pai da, dar vezi tu, daca unii crestini romani au voie sa aibe trairi spirituale extraordinare ascultand muzica crestina greceasca de ce alti crestini romani trebuie sa fie afurisiti ca au trairi similare ascultand muzica crestina americana?

Acuma tu ai dreptate dar si muzica bizantina la tambal, tulnic si bucium...foooaarte rar o sa auzi...

ia zi repede cine ii afuriseste[blesteama] pentru ca asculta muzica usa.

penticostalulmantuibil 28.05.2010 12:52:26

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 253908)
Grecii sunt poate primi frati ff.apropiati Bisericii noastre uite de curiozitatea ta am sa iti redau ce scrie pe una dintre multele carti primite de la fratii de credinta:donatia fundatiei Ortodoxe<<Apostolos Barnabas>>Atena-Grecia,catre fratii nostri CrestiniOrtodocsi din Romania.mirat-e si cazi asa // intr-o parte.

Pai nu ma mir prea tare ca stiu ca grecii sunt apropiati crestinilor ortodocsi romani. Si ma bucur ca se fac donatii si dintr-o parte si din cealalta. Si e OK pentru mine.

Problema mea e ca tu cam arunci cu prastia pe toate topicurile poante cu „sectantii si americanii”.
Si nu e vorba doar despre tine ca doar nu crezi ca doar tie iti scriu.

Dar daca si ortodocsii au legaturi stranse cu grecii de ce ii acuza pe altii ca au legatura cu americanii?
Dar „sectantii si americanii” nu e cam totuna cu „ortodocsii si grecii”?
Cam asta era intrebarea?

tricesimusquintus 28.05.2010 13:13:39

Citat:

cintarea bizantina a fost furata miseleste,asta intrece ori-ce masura

Dragul meu, crede-mă: nu întrece nici măsura 3/4 nici măsura 4/4, și are chiar sistemul modal de tonuri, semitonuri si structuri infracromatice netemperate. Serios!

Citat:

ba da voi numai pe ritmuri de muzica: pop, populara,usioara,manea romulana

Pentru că mi te-ai adresat mie, te informez că nu prea folosim stilul pop, stilul popular nu-l agreem, maneaua o respingem hotărât, cât despre muzica romulană, n-a ajuns încă în galaxia noastră. Auzeam că scenariștii de la Hollywood ar fi creat o limbă artificială: romulana, de muzică însă n-am auzit. Ăștia sunt mai războinici așa din fire, n-au simț muzical:3:

Citat:

oare voi nu aveti nimic original sectar100%.ceva care sa va indentifice ca sectari?

Problema e că noi nu suntem sectari, am preluat moștenirea culturală europeană și americană în materie de muzică religioasă. Dacă vrei să auzi muzică "sectară", exclusivistă, monostilistică 100% ți-aș sugera muzica bizantină de exemplu...:4:

gibilan 28.05.2010 16:12:16

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 253923)
Dragul meu, crede-mă: nu întrece nici măsura 3/4 nici măsura 4/4, și are chiar sistemul modal de tonuri, semitonuri si structuri infracromatice netemperate. Serios!

Pentru că mi te-ai adresat mie, te informez că nu prea folosim stilul pop, stilul popular nu-l agreem, maneaua o respingem hotărât, cât despre muzica romulană, n-a ajuns încă în galaxia noastră. Auzeam că scenariștii de la Hollywood ar fi creat o limbă artificială: romulana, de muzică însă n-am auzit. Ăștia sunt mai războinici așa din fire, n-au simț muzical:3:

Problema e că noi nu suntem sectari, am preluat moștenirea culturală europeană și americană în materie de muzică religioasă. Dacă vrei să auzi muzică "sectară", exclusivistă, monostilistică 100% ți-aș sugera muzica bizantină de exemplu...:4:

pot sa iti spun ca scrii ca de obicei lucruri aiurite care nu au nici o legatura cu ce discutam noi,tu esti aici si biata-ti minte la periferia sistemului solar neavind habar de ce votbesti.oare ti-e somn si esti in alta parte somn usor hai sa discutam de exemplu despre bibilici sau porumbei poate sti mai multe sau zi cu saxu'.

gibilan 28.05.2010 16:24:31

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253913)
Pai nu ma mir prea tare ca stiu ca grecii sunt apropiati crestinilor ortodocsi romani. Si ma bucur ca se fac donatii si dintr-o parte si din cealalta. Si e OK pentru mine.

Problema mea e ca tu cam arunci cu prastia pe toate topicurile poante cu „sectantii si americanii”.
Si nu e vorba doar despre tine ca doar nu crezi ca doar tie iti scriu.

Dar daca si ortodocsii au legaturi stranse cu grecii de ce ii acuza pe altii ca au legatura cu americanii?
Dar „sectantii si americanii” nu e cam totuna cu „ortodocsii si grecii”?
Cam asta era intrebarea?

sectarii nu sectanti ca sectanti sunt ori cei ce fac sectantul ori cei ce masoara cu sectantul
sti tu scula marinareasca .apoi noi si grecii suntem frati din aceias biserica ortodoxa pe cind sectari sunt emanatii ale cawboylor texani da acum cca130ani unde religia se facea cu pistolul scotind betivii din circiumi si umplind biserica cu miros de bourbon whuskey si de caii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:00:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.