Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Ecumenismul = EREZIA MONDIALA A LEPADARII DE HRISTOS! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5328)

razvan_m 16.01.2009 19:03:06

Sa ramana catolicii cu "sfintii" lor, caci o biserica [cea catolica] care sustine o dogma contrara Crezului Niceean [conform Carui Crez Sfantul Duh purcede numai de la Tatal, nu si de la Fiul] nu este o Biserica, ci este o crunta ratacire, iar ratacitii [inchinatorii lui mamona] nu pot da sfinti, ci numaui suflete chinuite in focul cel vesnic al iadului.

R.

mihailt 16.01.2009 19:27:47

Mai frate dar nu mata hotarasti cine e ratacit sau nu ci Duhul Sfant.
Si Duhul Sfant hotaraste si cine e sfant sau nu iar nu noi.
Iar daca Duhul Sfant a aratat pe acela mare Sfant chiar 10.000 de pagini de cuvinte omenesti nu pot sa zica nimic si sa schimbe nimic.
Noi nu putem face altceva decat sa constatam efectele lucrarii Duhului Sfant caci judecatile Domnului sunt "adanc mult" pe care nici macar heruvimii nu pot sa le inteleaga dar noi pacatosii cu atat mai mult nu putem.
Iar cand parintele Sofronie Saharov care vazuse si el Slava lui Dumnezeu pomeneste de acest mare Sfant catolic este clar ca este Sfant.
Caci aceasta o arata si Sfantul Apostol Pavel in epistola intai catre corinteni:
capitolul 4,versetul 20:
"20.Căci împărăția lui Dumnezeu nu stă în cuvânt, ci în putere.".

razvan_m 16.01.2009 20:07:28

La intaiul Sinod Ecumenic de la Niceea [anul 325 dupa Hristos] Sfintii Parinti participanti au formulat, luminati de Sfantul Duh, Crezul sub forma Sa actuala unde se scrie marturiseste negru pe alb "...Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul Care din Tatal purcede, Cel Ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin Prooroci" si nu sub forma existenta la ereticii latini [=catolicii] "...Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal si de la Fiul purcede...".
Deci, frate Sinodul acesta de la Niceea sa fie LITERA DE LEGE SI DE DUH pentru tine, caci cine-l neaga sau il contesta este HULITOR AL DUHULUI SFANT, adica ERETIC.
Altfel, vei calca si fratia ta pe urmele ereticilor papistasi.
Daca spui mata ca tot au sfinti catolicii, de ce nu te duci atunci la ei, si sa ne lasi pe noi, Ortodocsii anti-ecumenisti, asa cum suntem cu respect ptr. Sfintele Canoane si Sfanta Dogma Ortodoxa ???
Sau la ereticii mia-fiziti, ca tot ii apreciezi atat de mult???

R.

mihailt 16.01.2009 20:24:01

Mai frate nu stiu care sunteti voi ortodocsi anti-ecumenisti.
Eu nu fac parte din BOSV,iar Sfantul Sinod al BOR nu a luat deloc in discutie resfintirea altarului bisericii Sfanta Ecaterina.
Daca exista o minoritate in BOR care are idei extremiste minoritatea asta nu reprezinta punctul de vedere al BOR care e reprezentat de Sfantul Sinod al BOR.
BOR,BO Rusa,BO a Ierusalimului si alte biserici ortodoxe canonice nu recunosc BOSV ca biserica ortodoxa canonica.

razvan_m 16.01.2009 21:35:43

iarta-ma, frate, am scris eu vreun cuvant ca as face parte din BOSVR? Indiferent de Biserica din care facem parte SA ITI INTRE BINE IN MINTE ca ECUMENISMUL ESTE EREZIE.
Daca nu crezi asa ceva esti un inchinator la diavol, mamona, drac sau zi-i cum vrei. Pleaca o data atunci la ereticii catolici cu al lor "sfant" Ioan al Crucii si pa, pa si drum bun la eretici, ERETICULE!

razvan_m 16.01.2009 21:41:53

ERETIC, de trei ori ERETIC esti. Nici n-are sens sa mai incerc sa te lamuresc caci ai EREZIA in sange deja, iar dupa Sf. Apostol Pavel, daca vreunui eretic ii spui de trei ori ca urmeaza cai gresite, dar el tot erezia lui o sustine, atunci e bine sa nu ne mai racim gura cu acel ERETIC, caci pur si simplu nu vrea sa renunte la invataturile lui strambe, mincinoase si care, daca nu se va marturisi parintelui duhovnic asupra minciunii despre Hristos pe care o sustine, atunci flacarile iadului vor munci pe vecie sufletul aceslui ticalos neindreptat, plus ca nimeni nu are voie sa il puna pe un eretic, chiar si mort, la pomelnicele pentru adormiti...

razvan_m 16.01.2009 21:49:47

Aduc contra ERETICULUI Mihail urmatorul citat din Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel, legat de ANATEMELE pronuntate impotriva rau-slavitorilor, falsilor invatatori sau ereticilor [sublinierile ingrosate imi apartin]:
"
6.Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, 7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! 9.Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! 10.Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos. 11.Dar vă fac cunoscut, fraților, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om [dupa papa sau dupa ereticii latini sau miafiziti]; 12.Pentru că nici eu n-am primit-o de la om [de la papa sau alti eretici], nici n-am învățat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos. "

Romeo

sherlock_holmes 17.01.2009 14:49:11

Razvane,
Te rog eu frumos sa nu-i mai faci pe colegii nostrii de forum eretici.Despre credinte eretice,gresite...poti sa scrii,caci acelea sint daunatoare...dar si aici sa-ti alegi citatele sau mesajele mai mici,daca sint mai mari e mai bine sa dai link-uri ( o idee ).
Mihail,dupa parerea mea si dupa cit am ajuns sa-l cunosc din mesaje...este un antiecumenist ecumenist...da,se poate asa ceva.Si intr-un fel are dreptate si cu Ioan al Crucii,vazut sfint de catre catolici.Ar veni cam asa:
-Este apa in oceanul Pacific ?...este.
-Este apa in desertul Sahara ?...este ( sint ceva oaze )
Concluzia ?...poti sa mergi cu feribotul sau portavionul si pe unul si pe celalalt....nu ?

razvan_m 17.01.2009 15:48:17

Frate Sherlock,

Observ cu putina placere cum din ce in ce mai multi dintre ai nostri[Ortodocsi] sunt trasi din ce in ce mai mult spre ecumenism. Ecumenismul este minciuna, minciuna care te pogoara inca din timpul vietii in iad si te chinui mult, mult de tot.
De aceea rostea Sfantul Apostol Pavel anatema la adresa invatatorilor mincinosi [inclusiv ecumenisti, caci si aceia sunt mincinosi] care schimba ceva, cat de putin, din Invatatura de Credinta Ortodoxa lasata noua de Insusi Mantuitorul Iisus Hristos si de Sfintii Apostoli in Epistola catre Galateni, cap. I, versetele 6:10.
Cum si catolicii sunt mincinosi prin faptul ca Il hulesc pe Dumnezeu Sfantul Duh, sustinand contrar Crezului Niceean, instituit la 325 d. Hristos ca Simbol al nostru de Credinta, ca Duhul purcede si de la Fiul, nu numai de la Tatal, inseamna ca la ei nu exista mantuire, deci nici sfinti, inclusiv acel Ioan al Crucii pe care nu stiu din ce motive BOR a acceptat sa-l denumeasca "sfant" desi nu este.
La fel, erezia copta [mio-fizita cum mai este cunoscuta] sustine contopirea firilor Dumnezeiasca si Omeneasca ale Preadulcelui si Preaiubitului nostru Mantuitor intr-Una singura, ceea ce de asemenea contravine Dogmei de Credinta Ortodoxe, care arata ca exista doua firi ale Domnului nostru Preamilostiv Iisus Hristos: Dumnezeiasca si Omeneasca neamestecate intre ele.
Sustinand aceste doua erezii sus-mentionate, fratele Mihail a devenit, vrand-nevrand eretic, iar eu, pacatosul, imi fac mila de el aratandu-i erezia in care a cazut. Ca nu vrea sa accepte situatiasa de fapt, o arata ca a incetat sa-si mai exprime aici pe topic minciunile pe care le sustinea, despre existenta Sfinteniei in biserica [romano/greco] catolica si in biserica copta, care de fapt nici nu sunt biserici, sunt erezii, adunari ale rau-slavitorilor cacodocsi.
Si, frate Sherlock, ai vazut cu ochii tai ce scria Sfantul Apostol Pavel in Epistola sa catre Galateni: "...chiar daca si inger din cer de ar fi si v-ar propovadui alta Evanghelie [adica cea catolica, cea copta, miafizita] decat cea pe care ati primit-o [cea Ortodoxa, evident] - SA FIE ANATEMA -infricosator lucru, care inseamna de fapt pogorarea ereticului de viu in iad si chinuirea sa inca din timpul vietii de slugile lui Lucifer-demonii.Si aceasta, Sfantul Pavel a facut-o din dragoste in primul rand pentru cei rau-slavitori [cacodocsi], pentru indreptarea lor, caci se stie ca ereticii daca nu sunt amenintati cu cele mai infricosatoare si teribile lucruri contiua sa persiste in minciunile lor, ce au ca rezultat faptul ca dupa moartea fizica a ereticului, demonii ii iau in stapanire sufletul, chinuindu-l cu o bucurie sadica, specifica lor.

Doamne, ai mila de noi, pacatosii robii tai, si ajuta-ne sa ne pastram dreapta credinta!

Romeo

sherlock_holmes 17.01.2009 16:48:12

Da mai Romeo,te inteleg cumva,dar citeste si tu Epistola catre evrei a Sfintului apostol Pavel,desi aceia tocmai il omorisera pe Hristos,nu ii face nici criminali,nici eretici ( desi erau ),sau citeste-l pe Sfintul Siluan,convorbirea avuta cu un arhimandrit tinar, care propovaduia ortodoxia tot cam asa...ce taine sa mai aibe,ce sfinti,sint eretici ( era vorba despre catolici )...iar sfintul il intreba:dar se roaga Maicii Domnului ?...dar merg in biserici ?...dar il cinstesc pe Dumnezeu ?...dar fac fapte de milostenie ?...ideea este ca nu-l aduci pe om la dreapta credinta cu incrincenare,cu acuze,cu insulte...

Era prin pateric o intimplare cu un ucenic neinspirat care se intilneste cu um preot al ereticilor si ii spune acestuia:Ereticule,ai sa arzi in flacarile iadului...si acela pune mina pe o bita si-l bate pe ucenic de-l lasa fara suflare.Apoi trece pe carare si un sfint,care-i spune ereticului:O,omule al lui Dumnezeu,ce bine ca te-am intilnit...haide sa stam putin de vorba....si din vorba dulce in vorba dulce il aduce pe acela la ortodoxie....nu inventez,sigur am citit-o pe undeva...cred ca in Pateric,deh virsta.

Cu ecumenismul sint de acord cu tine 2009 %.Noua religie a lui antihrist,isi aduna musiul toti caldiceiii,lumestii si inchipuitii sub puterea lui...mi se pare si firesc din partea lui ...tehnologia si stiinta ii permit acum asa ceva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:38:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.