![]() |
A deznadajdui ,pentru mine ,inseamna a te da batut.Exact cum Iuda a deznadajduit , crezand ca n-o sa mai poata avea iertarea lui IISUS,s-a dat batut si l-a lasat pe diavol sa castige luindu-si viata.(Ionela)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pentru mine ce este mai grav sunt actiunile disperate care sunt adesea intreprinse de cei atinsi de deznadajduire. A te da batut poate avea si aspecte pozitive. Te poti da batut in fata unei prostii in care te-ai complacut. |
Da, este un aspect pozitiv.
Insa cred ca este singurul, anume acela de a renunta la o ambitie prosteasca. |
A pierde speranta.
In tine, in oameni si cel mai grav in Pronia Domnului privind viata ta si a semenilor. A crede cu tarie (forma a orgoliului, a mandriei propriei minti) ca stii tu cum ca Dumnezeu nu te va ierta pentru pacate. A nega pur si simplu Mila, Dragostea, Puterea lui Dumnezeu. A te lasa coplesit de necazurile tale si a nu le raporta la voia lui Dumnezeu. Fereasca Domnul de asa cumplit pacat! |
Citat:
Raspuns(varianta mea):Lipsa de la Sf Liturghie, canonul dat de parintele duhohvic.'facut' cam sporadic...si mai rara spovedania...Sf. Liturghie..e cea mai puternica slujba... |
Citat:
|
Lavinia a privit inspre cauze, ca vine de undeva si deznadejdea asta, desigur.
As privi acum inspre remediu, cu vorba unui duhovnic incercat (citez aproximativ, din memorie): Cand esti tentat sa ii arati lui Dumnezeu cat de coplesitoare e puterea necazurilor tale, atunci arata-le necazurilor tale cat este de mare puterea lui Dumnezeu! Aliluia, Aliluia, Aliluia! |
Citat:
Pentru ce esti mahnit, suflete al meu, si pentru ce ma tulburi? Nadajduieste in Dumnezeu ca-L voi lauda pe El; mantuirea fetei mele este Dumnezeul meu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:01:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.